Nőellenes, homofób, rasszista és antiszemita mocsárban álló szavazókat lát Lengyel László

2020. augusztus 22. 15:24
A publicista Népszavában megjelent cikkében Orbán, Erdogan, Lukasenka és Vucsics szavazóit hasonította össze.

Kölcsönös tanulás címmel jelent meg Lengyel László írása a Népszava szombati mellékletének hasábjain. A publicista saját véleményét foglalta össze a vezérdemokráciából személyközpontú tekintélyuralomba tartó útról. Lengyel szerint a vezérdemokráciák hosszútávon tekintélyuralmi rendszert eredményeznek, hiszen olyan tanulási folyamatokat indítanak el, melyben a vezető politikusok és a „hívek” megtanítják egymásnak a jogtalan és erkölcstelen új szabályokat. A publicista szerint míg Donald Trump vagy Boris Johnson vezérdemokráciát, addig Putyin, Hszi Csin-ping, Erdogan, Lukasenka, Vucsics és Orbán már személyközpontú tekintélyuralmakat épít ki.

A publicista ezt követően elemezni kezdi az általa tekintélyuralmi rendszerűnek minősített állam- és kormányfők, valamint szavazóiknak személyiségét. Lengyel László szerint az általa autokratikusnak nevezett politikai vezetők személyüket illetve populisták, tömegbefolyásolók és tömegvezéreltek. Az író ezt követően tér át írása azon részére, melyben úgy fogalmaz: „létezik egy személyüket szerető, hívő választói tömegük, amelyre bizton támaszkodhatnak. A választók társadalmi háttere jól felismerhető: idősebb, iskolázatlanabb vidéki és/vagy rozsdaövezeti szavazók, akik ellenségei a globalizációnak és a migrációnak” – fogalmaz a publicista. Lengyel László szerint az autokratikus vezetők szavazói (így az általa autokratikusnak tartott Orbán szavazói is) nőellenesek, homofóbok, rasszisták és antiszemiták, akik „félik és gyűlölik a nagyvárosi életformát”. A publicista még hozzáteszi, hogy az alábbi vezetők egyfajta „valláspótlékot” képeznek szavazóik számára, akik védelmezői szerepkörrel rendelkeznek és megvédik a választókat a „támadó, veszélyeztető külvilággal szemben”, illetve stabilizációt biztosítanak.

Nem ez az első alkalom, hogy a Népszava hétvégi mellékletének hasábjain a kormánypárti szavazókat mélyen sértő kijelentéseket tesznek személyüket illetően különböző publicisták. Pár héttel ezelőtt Bruck Gábor fogalmazott úgy a lap hasábjain (a kormánypárti szavazókra utalva), hogy „a tízmillió magyarból hétmillió tanulatlan, szegény, öreg vagy beteg”.

Fotó: YouTube

Összesen 284 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szerencsi jelöltállítás alapján pedig azt gondoltam volna, hogy a DK-Jobbik-MSZP-Momentum-stb. a rasszista és antiszemita...

Ő a Fordított Kasszandra. :)))))

Namost, ő már 1985-ben is megmondóember volt. Érdekelnének a homokospárti kijelentései abból az időből. Lehet, hogy csak a divat határozza meg a mondanivalóját?

A zsidóság fennmaradásának egyik záloga a vallás, a nő és a férfi kapcsolatán alapuló család tisztelete, igenlése, követelése, Mózes-i indikációja, a közösség ezen erkölcsi normákon alapuló megőrzése, a többségi társadalommal való közös nevező, szeretet , tisztelet megtalálása.

Bruck, de Te magad is, a a többséget bunkózó balliberális megszólalók sorában az antiszemitizmus szításának felkent bajnokai vagytok. Közgazdászként, engedd meg, egy nulla vagy.......az idő igazolta ezt.

Lengyel László írása olyan leegyszerűsítéseket tartalmaz, melyeket egy általános iskolás dolgozatában sem tűrnénk el.

Egyre jobban hasonlít Hitlerre.

Kijött a Népszava, benne a vér szaga.

Eredeti teljes írás

Kentaurbeszéd - Lengyel László: Magyarország elrablása
https://nepszava.hu/3089016_ke..

Na ja!
Lengyel László a Kentaur, amennyiben a lovat szamárral helyettesítjük.

Akkor a zsidók ne szavazhassanak?
Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál.
Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old.

"A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás."
Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés