Bruck Gábor: A tízmillió magyarból hétmillió tanulatlan, szegény, öreg vagy beteg

2020. augusztus 8. 9:48
Ismét cikket jelentetett meg többek közt a Fidesz-szavazókról a Népszava hétvégi mellékletében Bruck Gábor, az egykori SZDSZ-es.

Nem először ír a Fidesz-szavazókról Bruck Gábor, az egykori SZDSZ-es a Népszava hétvégi mellékletébe. A Mandineren korábban is beszámoltunk ezekről. Ezúttal Bruck Gábor a 2022-es választással és Orbán Viktor legyőzésének stratégiájával kapcsolatban fogalmazta meg gondolatait. Bruck így fogalmaz: „A tízmillió magyarból hétmillió gyenge és kiszolgáltatott. Azért, mert szegény, vagy öreg, vagy beteg, vagy kevés iskolát végzett, sokszor együtt az egész”. A megmondóember kifejti véleményét, mely szerint az ellenzék csak azzal tud választást nyerni 2022-ben, ha folyamatosan hangsúlyozza, hogy „az Orbán utáni Magyarországon” mindenki biztonságban lesz. „Az ellenzék feladata és lehetősége, hogy újra és újra beszéljen arról, hogy részvét nélkül lecsúszunk a főemlősök szintjére” – fogalmazott Bruck. 
A cikk szerzője kifejti cikkében azt is, hogy az ellenzék mást nem tehet kampánya során, mint hogy változást ígér. Bruck cikkének egyik részletében például úgy fogalmaz: „De ha nagy változást ígér (az ellenzék – a szerk.), akkor fortissimóban kell játszania, és a felelőtlenségig legyen bátor, Vagyis az ellenzék ígérjen sokat, aztán tegyen meg mindent, hogy az ígéret legalább kétharmada megvalósuljon”. Szerinte egy ilyen felelőtlen ígérgetést meg is lehetne erősíteni egy szlogennel, mint például az „eljött a változás ideje”. Bruck azt is kifejti, hogy Orbán Viktorral és a szavazóival nincsen dolga az ellenzéknek: „Van 2,3 millió Orbán-imádó, velük sincs dolgunk [az ellenzéknek – szerk.]”.

Bruck Gábor korábban is komoly, legtöbbször sértő kijelentéseket tett a kormányközeli szavazókról. Áprilisban egy szintén a Népszava hétvégi mellékletében megjelent cikkében például úgy fogalmazott: „Van egy fontos kifejezés: az én világom. Kérdés: vajon egy vidéki Orbán szavazónak mit jelent ez, hogyan határozná meg a jelentését? Mi fér bele, mennyire tágas számára az én világom kifejezés? Szerintem azt mondja, hogy az én világom ez a falu. Ez a 300 ember, akit ismerek. Az én világom a kocsmától a templomig terjed. És nem érdekel, hogy mi van ezen kívül. Nem érdekel a szomszéd falu, a szomszéd város sem, és Brüsszelig egyáltalán nem látok el.” Az értelmiségi megmondóember emellett írt már arról, hogy a Fidesz-szavazók agya leragadt a fejlődés „primitív hüllőagyi” státuszánál.

Fotó: YouTube

Összesen 410 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Köszönjük a mély és alapos, komoly adatállományon nyugvó, kellően komplex és árnyalt szociológiai elemzést!

Egyébként ugyanez a tájkép hogyan nézett ki Bruck szerint mondjuk 2010-ben?
8+4 év ballib kormányzás és két évtized demszkyzmus után? (Bruck azt hiszem személyes tanácsadója volt Demszky-nek.)

Hát igen... annyira azért nem egyszerű az Összellenzék stratégiai helyzete, mint ahogyan azt sokan láttatni akarják...

"Az ellenzék feladata és lehetősége, hogy újra és újra beszéljen arról, hogy részvét nélkül lecsúszunk a főemlősök szintjére"

Őszinte részvétem. Szép temetés volt. Utána beültem egy kávéra a
bécsi cukrászdámba.

Pontosan ilyen öreg - és fiatalabb - agybetegek tették tönkre Magyarországot 1919-20-ban, 1982-ben, 1994-98-ban és 2002-2010 -ben.
És ha még egyszer azt üzenik, hogy
"felelőtlenségig bátorsággal, ígérjen sokat, és egy ilyen felelőtlen ígérgetést az „eljött a változás ideje” szlogennel tegye bolonddá a magyar választókat. Ez ugyanaz taktika, mint volt a "Hazudtunk reggel, éjjel meg este!" - Itt az idő, most már Magyarország ötödik - és VÉGLEGES - tönkretételére játszanak.
HA A FIDESZ NEM RENDEZ KOMOLY, HITELES ELŐVÁLASZTÁS-SOROZATOT SZERTE AZ ORSZÁGBAN, EL FOGJA VESZÍTENI A 2022-ES PARLAMENTI VÁLASZTÁSOKAT.
És az azt követő Magyarország felszámolása projektben így ugyanúgy bűnös lesz, mint a moslékkoalíció, amiről Bruck beszél.
És ami Bruckkal vagy másokkal, egy és ugyanaz, ami volt már 907-ben. És még hivatkozni is fognak, hogy ők csak az Európai Egyesült Államokért, a demokrácia nevében, a jogállami jogokért, minden magyar szabadságáért teszik.
Ez a protest, a tiltakozó szavazás:
MINDENÉRT A KORMÁNY - esetünkben az Orbán-kormány - A FELELŐS.
HA ORBÁNÉKAT LEVÁLTJÁK, MINDEN RENDBE JÖN...
Patrióta Európa Mozgalom
2018. december 29. ·
"Irtsátok ki a magyarokat!"
A pozsonyi csata 1111. évfordulóján különösen érdemes megnézni ezt a VIDEÓ-ót!
907-ben a Keleti Frank Királyság élén Arnulf fia, a mindössze 14 éves IV. (Gyermek) Lajos állt.
A magyarok kiirtását célzó hadjárata a következő parancsa alapján történt:

„decretum... Ugros eliminandos esse - rendeljük, hogy a magyarok kiirtassanak.”

kattints a nagyon fontos, érdekfeszítő, mindmáig a Nyugat érdekei okán elhallgatott, most új tényeket feltáró VIDEÓ-ra - érdemes!
https://www.youtube.com/watch

"... részvét nélkül lecsúszunk a főemlősök szintjére"- fogalmazott Bruck."
Ott vagyunk nem?

Akinek nincs meg az évi százmilliója, az hülye. Szerintem nincsenek hárommillióan.

Perverz örömet okoz neki minket gyalazni. De nem baj, mondják csak, az idő nekünk dolgozik

Levágod az SzDSz sárkány egyik fejét, kettő másik nő helyébe :(

Tízmillióból hét milliót leszól. A hét millióból levonjuk a szerinte 2,3 millió fidesz szavazót, akkor ő a leszolt 4,7 milliót szeretné megnyerni:-) vicces fiú:-))))
A másik, hogy a tízmillióból hét milliót leszól. Marad három millió, amiből kb 2 millió a gyerek.
Tehát szerinte egy millió ember felel meg neki. Ne is legyen több szavazójuk:-)

Válaszok:
Berecskereki | 2020. augusztus 8. 12:44

Szia!
Mára már rendszer szinten szóljak le azokat, akik nem rájuk szavaznak. Vissza fog ez hullani rájuk.

A posztban hivatkozott áprilisi írásban - https://nepszava.hu/3074849_20.. - írja:
,,A jó hír: Orbán nem tud választást nyerni. Egy közepesen felkészült és közepesen jól szervezett ellenzékkel szemben nincs esélye. Azért, mert az életünknek nincs egyetlen olyan szegmense, ahol Orbán és az ország jól teljesítene. Tízéves kormányzása teljes kudarc,,

Hazudik.

A posztban az ellenzéket is hazugságra biztatja.
Ismert a 2006 választás előtti kampány, amely az MSZP-SZDSZ részéről a hazugságok tömkelegére épült és az eredményeként majdnem csődbe ment az ország. A MSZP összetöpörödött, az SZDSZ pedig kihullott.

Röviden ennyit Bruch Gábor kampánymenedzseri tudásáról és erkölcsi hozzáállásáról.

Úgy látszik Bruck Gábor már az elemi iskolában is hiányzott a matekórákról.

Válaszok:
pollip | 2020. augusztus 8. 12:49

Csak vagdalkozik ész nélkül.

érdekes ez a szociológiai megközelítés, de kevés, pontosabban rádiuszában további határvonalak megvonását tételezi fel. A szerzőnek tovább kellett volna bontania a maradék, durván három milliós tábort.

Például, tágabb körben a lakótelepeken élőkre - akik ugye megszavazták Gerit is, s Ők képezik a DK-MSZP törzsbázisát -, akik a szerző, de a Momentum, a DK, az MSZP szerint is inkább konvergálnak a hét millióhoz értelmi, intellektuális színvonaluk alapján, bár szavazónak jók. S ha tovább szűkítjük a kört, marad a belpesti zsidó értelmiség, a tanulatlan, szegény, beteg, lakótelepeken élő városi tömeg ellenében. Az a réteg, amely rávilágít erre az állapotra, amely felállítja a diagnózist, amely igazából biztonságban és nagyon jól él. S eljutunk oda, hogy már egy millió sincs, aki itt ne lenne szegény, beteg, tanulatlan.

Persze szolidárisak vagyunk veletek szegény, beteg, tanulatlan emberekkel, s egyből megszűnik ezen állapototok, amennyiben 22-ben a balliberálisokra szavaztok. Ugye emlékeztek beteg, szegény, tanulatlan milliók, amíg balliberális kormánya volt az országnak, addig nem ismertétek a szegénységet, a betegséget, a tanulatlanságot. Mindenki jól élt, Lipócia és Hajdúság, Ormánság között semmiben sem volt különbség. majd jött az Orbán terror, s kettészakadt az ország. Szavazzatok a jólét, a társadalmi béke pártjaira, a balliberális ellenzékre.......

Válaszok:
pollip | 2020. augusztus 8. 13:54

A szubszidiaritás brüsszeli elve alapján elsősorban a közvetlen környezetünkre kell figyelni, mert az ottani problémákat nekünk kell megoldani. Azokkal nem foglalkoznak a messze néző, zavaros ködös távlatokat idéző felsőbbrendűek. Viszont ebből az állandó jövőkép festésből remekül megélnek, és nagyon megsértődnek, ha a két lábbal a földön állók nem kérnek az utópiákból.

"De ha nagy változást ígér (az ellenzék - a szerk.), akkor fortissimóban kell játszania, és a felelőtlenségig legyen bátor..."

Aki önként és dalolva megszavazza a saját átbaszását, az mitől lenne intelligensebb, mint a fidesz-szimpatizánsok?

Egy ellenzéki politikatudor tanácsadó kifejthetné, miért gondolják, hogy az ellenfél gyalázása sportszerű, megengedett, számukra felemelő és milyen politikai hasznot hoz?

Egy lehetőség látszik, miért szólnak le minket rendszer szinten?
Őszre terveznek valamit és addig fel akarják hergelni a kormánypárti szavazókat. Hátha össze tudnak hozni valami jó kis Majdan-félét.

Lényegében azt mondja, hogy azt kell csinálni, amit csináltak KariGeri esetében. A kampányban megígértek minden szart, aztán most már oda jutottak, hogy biciklisávokat pingálnak fel összevissza, meg ivókutakat meg rovarhoteleket avatnak fel.

10 éve axióma hogy 4 millió magyar szegény. Hogy lett most 7 millió?

Szokták mondani, hogy birka vagyok, és az Orbán átmosta az agyam. A fenét! Csak észrevettem, hogy a Viktor egy jó ideje átállt az én oldalamra.

És mi az általad használt fogalmak meghatározása: tanulatlan, szegény, öreg vagy beteg?

Vagy csak értelmetlenségeket beszélsz?

Senki nem követel semmit, csak arról van szó, hogy szerződésben lefektetett ára van annak, hogy a tőkeerősebb szereplőket beengedtük a hazai gazdaságba. Ti persze mantrázzátok, hogy ez önzetlen könyöradomány, de mint tudjuk, ilyen nem létezik. Ezt a pénzt a csatlakozáskor jól kiszámított haszon fejében juttatják nekünk vissza.

A primitív érveitek, ferdítéseitek egyre kevésbé hatásosak, ezért vagytok idegesek.

De. Azt írja. Nem ebben a cikkben, hanem egy korábbiban. Én elhiszem, hogy képtelenek vagytok alkalmazkodni az állapothoz, miszerint ti mondjátok meg, hogy mi létezik és mi nem, de attól mi még tudjuk a valót.

Bennem azért cseng a vészcsengő. Tavaly ősszel is s rá tudták tolni a fideszre a Kispesti mutyit. Amig a Facebook - kal nem tud mit kezdeni a kormány, addig nem vagyunk biztonságban.

Kell ez az ember Orbánnak!

A lényeget illetően egyetértünk. Azért az hozzátartozik, hogy szerintem Bruck komolyan gondolja, és sokak meggyőződését képviseli az oldaladon. Ezért nem tervezem Orbánt rátok leváltani, már amennyire a szavazatomon és a véleményemen múlik. Valami azért múlik rajta.

Kisfiam, ha majd többre leszel képes annál, hogy a lényeget kikerülve pusztán a kifejezésmód alapján vitass egy kijelentést, egy valós helyzetet, akkor megszólalhatsz. Addig húzódj meg képességeidhez illő szerénységgel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés