Bruck Gábor: A tízmillió magyarból hétmillió tanulatlan, szegény, öreg vagy beteg

2020. augusztus 08. 09:48

Ismét cikket jelentetett meg többek közt a Fidesz-szavazókról a Népszava hétvégi mellékletében Bruck Gábor, az egykori SZDSZ-es.

2020. augusztus 08. 09:48
null

Nem először ír a Fidesz-szavazókról Bruck Gábor, az egykori SZDSZ-es a Népszava hétvégi mellékletébe. A Mandineren korábban is beszámoltunk ezekről. Ezúttal Bruck Gábor a 2022-es választással és Orbán Viktor legyőzésének stratégiájával kapcsolatban fogalmazta meg gondolatait. Bruck így fogalmaz: „A tízmillió magyarból hétmillió gyenge és kiszolgáltatott. Azért, mert szegény, vagy öreg, vagy beteg, vagy kevés iskolát végzett, sokszor együtt az egész”. A megmondóember kifejti véleményét, mely szerint az ellenzék csak azzal tud választást nyerni 2022-ben, ha folyamatosan hangsúlyozza, hogy „az Orbán utáni Magyarországon” mindenki biztonságban lesz. „Az ellenzék feladata és lehetősége, hogy újra és újra beszéljen arról, hogy részvét nélkül lecsúszunk a főemlősök szintjére” – fogalmazott Bruck. 
A cikk szerzője kifejti cikkében azt is, hogy az ellenzék mást nem tehet kampánya során, mint hogy változást ígér. Bruck cikkének egyik részletében például úgy fogalmaz: „De ha nagy változást ígér (az ellenzék – a szerk.), akkor fortissimóban kell játszania, és a felelőtlenségig legyen bátor, Vagyis az ellenzék ígérjen sokat, aztán tegyen meg mindent, hogy az ígéret legalább kétharmada megvalósuljon”. Szerinte egy ilyen felelőtlen ígérgetést meg is lehetne erősíteni egy szlogennel, mint például az „eljött a változás ideje”. Bruck azt is kifejti, hogy Orbán Viktorral és a szavazóival nincsen dolga az ellenzéknek: „Van 2,3 millió Orbán-imádó, velük sincs dolgunk [az ellenzéknek – szerk.]”.

Bruck Gábor korábban is komoly, legtöbbször sértő kijelentéseket tett a kormányközeli szavazókról. Áprilisban egy szintén a Népszava hétvégi mellékletében megjelent cikkében például úgy fogalmazott: „Van egy fontos kifejezés: az én világom. Kérdés: vajon egy vidéki Orbán szavazónak mit jelent ez, hogyan határozná meg a jelentését? Mi fér bele, mennyire tágas számára az én világom kifejezés? Szerintem azt mondja, hogy az én világom ez a falu. Ez a 300 ember, akit ismerek. Az én világom a kocsmától a templomig terjed. És nem érdekel, hogy mi van ezen kívül. Nem érdekel a szomszéd falu, a szomszéd város sem, és Brüsszelig egyáltalán nem látok el.” Az értelmiségi megmondóember emellett írt már arról, hogy a Fidesz-szavazók agya leragadt a fejlődés „primitív hüllőagyi” státuszánál.

Fotó: YouTube

Kapcsolódó cikkek

Összesen 468 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Saksafar
2020. október 06. 06:15
De hiszen a szerző felsőbbrendű - legalábbis saját maga szerint. A 7 millió pedig nem tud csak a fidesz szavazókról szólni, hiszen összesen nem mennek el ennyien szavazni, legyen az országgyűlési vagy önkormányzati választás. Az szdsz tele volt zsenikkel vagy mégsem? Mintha megszüntek volna, a fidesz OV vezetésével meg mintha még mindig a legerősebb párt lenne? Azért ez a fajta gőg sokmindent tönkretesz, pl. ez lehetett a szadesz hanyatlásának az egyik oka. Erről ennyit.
Juliusz48
2020. augusztus 16. 16:00
Tisztelt ellenzékiek! Ne legyen kétségetek, ebben a 7 millió tanulatlanban, szegén, öreg, és betegben, ti is jelentős részt képviseltek , vagyis nem csak a jobboldalt nézi le, ez a "saját műveltségével elégedett" bunkó. Csak titeket már a saját bezsákolt hülyéiknek tartanak a vezetőitek, a hatalomra jutáshoz. Az már csak hab a tortán, hogy a Jóisten az észt roppant demokratikusan osztotta, ezért Ő is csak hiszi, neki van a legtöbb. Nekem meg az jött le, hogy nem kéne itt osztania, mert még elfogy.
Juliusz48
2020. augusztus 16. 07:19
Ez a garnitúra is kinevelte a modern kori rablólovagjait. Sikerült az felelőtlen lázálomból fegyvert kovácsolni az irigyek seregének, és most újra bevetnék a felelőtlen ígérgetést csodafegyverként. Újra felnőtt egy generáció, aki nem ismeri Churchill ide illő mondását: "A kapitalizmusnak az a sajátos hibája, hogy egyenlőtlenül részesít a javakban. A szocializmusnak az a sajátos erénye, hogy egyenlően részesít a nyomorban.". Na azért a nyomor nem egyenlő, mert mindig vannak az egyenlők között egyenlőbbek, mint Gyurcsány a Szemlöhegyen. Mindenkinek figyelmébe ajánlanám Orwell Állatfarm című regényének rajzfilm változatát: https://www.youtube.com/watch?v=13JG798jlrU És van itt disznó dögivel.
toef36
2020. augusztus 11. 15:31
Magas intellektusához hány LIBERNYICA ministrál? Vagy csak LIBERNYÁKOK szolgálják?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik