Bodolai-poszt: „Az volt a következtetésem, hogy a valódi cél nem a megegyezés, hanem az Index szétrobbantása”

2020. július 25. 12:59
„Most a konkurencia röhög a markában, a ballib pártok rá próbálják verni Orbánra, ellenem felépített hecckampány folyik, mert hoztam egy olyan munkaügyi döntést, ami nem volt elkerülhető” – írja egy posztban Bodolai László, az Index-tulajdonos alapítvány vezetője sajtóértesülések szerint. A Mandinernek Bodolai László megerősítette a poszt valóságát, valamint Szombathy Pál vezérigazgató kommentálja a fejleményeket. Megkerestük Dull Szabolcsot is, akit Bodolai baloldali pártpolitikusokkal való egyeztetésekkel vádol.

Egy Bodolai Lászlónak tulajdonított, nem publikus, zárt csoportban írt Facebook-posztot közölt az Origo szombaton. Az Indexet tulajdonló alapítvány vezetője újabb adalékokat közölt az Index-történethez.

A fejlemény kapcsán Bodolait, Dull Szabolcsot, valamint Szombathy Pált is kerestük.

Bodolai László a Mandinernek megerősítette a poszt valóságát, eredetiségét.

Kilátástalan alkudozás

Bodolai posztja szerint Dull Szabolcs főszerkesztővel már egy hónapja egyeztett az igazgatósági ülés várható történéseiről, ami egy csütörtökön meg is történt, majd pénteken Bodolai fel is hívta Dull Szabolcsot, hogy az Index átalakítását célzó „Gerényi-terv" nincs napirenden. Bodolai egy vasárnapi sörözést ajánlott Dullnak, amit ő leokézott – majd ehelyett vasárnap Bodolai szerint az történt, hogy a 24.hu neki címzett újságírói kérdéseiben szembesült üzleti titkokat rejtő információkkal, amik csak az igazgatósági ülésen hangoztak el, illetve amiket Bodolai személyesen Dullnak mondott el.

„Ilyenért mondjuk Németországban szíjon vezetik el a volt vezetőt a rendőrök, én csak az igazgatóságból raktam ki” – kommentálja a posztban a fejleményeket Bodolai László.

Az Index-tulajdonos alapítvány vezetője szerint az indexes „barométert” úgy rakták ki, hogy vele senki sem egyeztetett, viszont a barométer hatására a hirdetők elbizonytalanodtak, „a szerkesztőség meg nem tudott kihátrálni, gyakorlatilag kijátszotta a legfontosabb kártyáját a semmiért. Utána persze folyamatosan állítgatták a narratívájukat, miért van veszélyben az Index”.

Bodolai szerint utána folytatódott a kilátástalan alkudozás egy hónapig, miközben a cég kasszája kezdett kiürülni. „És csak titoktartási nyilatkozatok mellett mertem a szerkesztőség vezetőivel beszélni, mert minden ment ki a 444-hez” – folytatja a kommentárt.

Szétrobbantás

Az alapítványi vezető ezután azt írja posztjában: „befutott több olyan info, hogy Szabolcs rendszeresen egyeztet magas rangú baloldali pártpolitikusokkal. Nekem egyre inkább az volt következtetésem, hogy a valódi cél nem a megegyezés, hanem az index szétrobbantása”.

Mint Bodolai írja, egy nemzetközi ügyvédi irodát felkért a vezetői felelősség alakulásának vizsgálatára, amiből kiderült, hogy Dull Szabolcs semmit sem kockáztat, „amíg én a teljes vagyonomat, ha fejre áll a cég”.

Miután Bodolai a felmondásról egyeztetett Dull Szabolccsal, posztja szerint Dull „bement a szerkesztőségbe, és fellázította őket, utána hiába próbáltam bármit tenni, egyeztetni, egy feltételbe nem mentem bele, hogy Dullt visszaveszem. Ők tudták pontosan, hogy ezt az egy feltételt nem teljesítem, hihetetlen hangnemben kezdtek el velem beszélni, miközben a munkahelyüket és a függetlenségüket én biztosítottam, védtem 3 éven keresztül. És ez lett a vége, amit most is láttok. Most a konkurencia röhög a markában, a ballib pártok rá próbálják verni Orbánra, ellenem felépített hecckampány folyik, mert hoztam egy olyan munkaügyi döntést, ami nem volt elkerülhető” – írja végül posztjában Bodolai László.

Bodoldai posztja kapcsán megkerestük Dull Szabolcsot – ha reagál, az ő kommentárjával is frissítjük a hírt.

Lapunk megkereste Szombathy Pált, az Index új vezérigazgatóját is a poszt állításai kapcsán. Szombathy Pál nem akarta kommentálni az értelmezést, de annyit hozzátett: „Nem lehet úgy tárgyalni az üzleti-gazdasági élet elemi szabályainak súlyos megszegése után, hogy a megszegő fél akarja letérdepeltetni a tulajdonos képviselőjét, akinek három éve alatt SOHA senki sem szólt bele a szerkesztőség munkájába”.

Összesen 300 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bodolai értékelése korrektnek tűnik.

Válaszok:
Megtalálta | 2020. július 25. 13:43

Szombathy megállapítása is nagyon fontos:


a megszegő fél akarja letérdepeltetni a tulajdonos képviselőjét, akinek három éve alatt SOHA senki sem szólt bele a szerkesztőség munkájábaSzerintem SOHA SENKI nem vitatta ezt az alaptényt. Azaz az index balliberális újságírói bizonyítottan olyan szabadságban dolgozhattak éveken át, amilyen jó dolguk soha többé, sehol máshol nem lesz... állhatnak be ócska pártkatonának a 24.hu-hoz, hvg-hez, 444-hez stb.

"Az alapítványi vezető ezután azt írja posztjában: 'befutott több olyan info, hogy Szabolcs rendszeresen egyeztet magas rangú baloldali pártpolitikusokkal. Nekem egyre inkább az volt következtetésem, hogy a valódi cél nem a megegyezés, hanem az index szétrobbantása'."

Tuti a DK van emögött. Állítólag tegnap nem mentek el a tüntetésre sem, MSZP-s, Momentumos, meg egyéb pártmentes figurák keringtek arra.

Elül a lila köd, lassan kiderül az igazság.

Saját magukat robbantották szét Dullék.

Egyébként ha ez igaz, akkor a szerkesztőség tagjait jól pofára ejtették. Kizártnak tartom, hogy ennek a 90 embernek már megvan a helye, azért mert felmondani ilyen gyorsan.

Talán arra számítanak, hogy Bodolai meghátrál, pláne ha tényleg igaz az, hogy Bodolai a saját vagyonát kockáztatja azzal, ha az Index beborul.

Ezt mondom állandóan és is. A.cikis dolgokat a fuggetlen-objektivek elfelejtik olvasóik tudomására hozni.

Az írás nagy része a tények közlése. Tényleg kiszivárgott egy olyan terv, amit valószínűleg csak az igazgatóság tagjai ismerhettek. Tényleg kiszivárgott minden belső esemény a dögkeselyű 444-re, ami az utóbbi napokban történt.

Majdnem, a Patás benne volt a dologban, csak egészen másként.
A Patás eltávolításának, a Karmelita kolostorból történő kiebrudálásának, - szó szerint! Orbánt ki akarták zavarni, vagy ahogy Pelosi mondta Trumpról, ki akarták füstölni a helyéről.
Az Index-sztori egy előre kitervelt történet befejező része, záróakkordja. Így tervezte, a Patás legnagyobb ellenfele, G. Soros, aki világosan kijelentette: Orbán egy maffiaállam főnöke.
A Soros-hajsza Orbán ellen a brüsszeli EU-értekezleten volt tervezve csúcsra járni.
1. A lassan egy évtizede folyó médiahadjárat
2. A közvéleményt megszállva tartó örvénytelen Soros-NGO-k
3. A brüsszeli adminisztráció + Európa Parlament Orbán-ellenes határozatai, vádemelései
4. A 7-es cikkely berobbantása Magyarország ellen
5. És ebben a helyzetben került sor az EU miniszterelnökök, államelnökök csúcstalálkozójára, ahol:
megtudhattuk, nem is titkolták, a CIA irányítása alatt álló Spiegelek tucatjai, a Soros-médiatermékek előre megírták:
----------- Szerkesztőségi cikkben kér uniós fellépést Magyarország ellen a Spiegel 2020. július 18. 14:57
„Az Európai Uniónak végre meg kellene védenie magát attól, hogy nevetségessé tegyék az értékeit, a demokráciát és a jogállamiságot. Komoly reakcióra van szükség, nem alibi-javaslatokra!” – fogalmaz a szerző."
A Spiegel-cikk hangsúlyozza: ha Orbánt nem helyezik partvonalon kívülre, ő "a közösség alapjait teheti tönkre."
És minden főáramú médiatermék ugyanezzel a hangnemmel ezerrel pörgött, felkészítve a nemzetközi és a magyar közvéleményt Orbán diszkreditálására, lejáratására, az európai "jogállameszmé"-ből történő kizárására.
----------- Eddig érthető?
6. Az így keltett Orbán-hisztéria Magyarországon - a bal-lib szennymédia "brüsszeli tudósításainak" nyomán végletekig fokozódik - belpolitikai válsággá terebélyesedik, és ekkor jön a képbe:
a "szégyentelen, kétségbeesett Orbán-kísérlet, a szabad sajtó magyarországi teljes felszámolásáról".
AZ INDEX, A LEGOLVASOTTABB INTERNETES MÉDIATERMÉK ELLENI ORBÁN-TÁMADÁS,
amely emberek tíz-százezreit viszi az utcára, a cél:
a Karmelita Kolostor, ahonnan Orbán Viktornak a kialakult hisztérikus káoszban menekülnie kell...
----------- Ez volt a terv, Dull SDzabolcsék ennek szellemében jártak el.
Van az Indexesek között, - kérdés, Dull tudta-e, mit tesz? - akik nyilvánvalóan be voltak avatva.
A szerkesztőség többsége hasznos szabadságharcosként viselkedve adta a nevét ehhez a gyalázatos színjátékhoz.
A valóságban ők a globális multikulti magyarországi hasznos idiótái.

Tudjuk, ti más anyagból vagytok gyúrva. Rátok a törvények sem vonatkoznak, Orbán megbuktatása mindent felülír! Nincs se tisztesség, se becsület! Rothadt kommunisták!

"Az a "szegény" álszent Dull vajon hol fog landolni, és mennyit keresett ezzel az alattomos áruló munkájával?"

Erre én is roppantul kíváncsi vagyok. Arra is, hogy a szerkesztőség többi tagja hol végzi.

"Gondolod a tulajdonos Vaszily engedné a DK térnyerését az Indexnél, főleg úgy, hogy Bodolai is Vaszily mellé áll?"

Hát én kurvára nem arról írtam, hogy DK-sok bemennek az Indexbe, hanem hogy Dull DK-s háttérrel robbantotta szét a szerkesztőséget.

Azt mondod?
Bárcsak tévedne Bogár László.
De a helyzet sokkal rosszabb, ahogyan Laci bácsi mondja: A helyzet reménytelen, de nem komoly.
Gondolj csak Goodfriend jóbarátunk dicsőséges budapesti szereplésére, az akkoriban Budapest utcáin tartott tüntetéssorozatra, de tudod, mit, ne gondolj.
Gondold azt, amit akarsz.

Azt mondod?
Bárcsak tévedne Bogár László.
De a helyzet sokkal rosszabb, ahogyan Laci bácsi mondja: A helyzet reménytelen, de nem komoly.
Gondolj csak Goodfriend jóbarátunk dicsőséges budapesti szereplésére, az akkoriban Budapest utcáin tartott tüntetéssorozatra, de tudod, mit, ne gondolj.
Gondold azt, amit akarsz.

Simicska figyelmeztetett... mint a mennyei mannát, úgy vártátok, hogy Simicska ledobja Orbánra az atombombát, kitálal valamit, de aztán nem történt semmi. Simicska akkor, abban a helyzetben csak vagdalkozni tudott, az ellenzék szájába adott egy kifejezést, amit azóta is csócsálnak, lelkesen, óvodás módjára skandálják, ennyi telik tőlük.

Ott volt viszont a Milla egész sleppje, az egymilliónak hazudott háromezer fős belpesti kemény mag hiánytalanul.

Ez egy lehetséges - szerintem 50%-nál valószínűbb - forgatókönyv.
Ahhoz, hogy egy államcsíny sikeres legyen, soknak, többnek meg kell előznie, amik értelemszerűen sikertelenek, ezért nem beszélnek róluk ebben az összefüggésben.
A szervezői pedig annyira nem bolondok, hogy kiálljanak vele a nyilvánosság elé...

" A sok idióta meg lábon lőtte magát, van már facebook-oldal, és... Mi is lesz holnap? Ja, semmi."

Szerintem is. Többen írták, hogy majd találnak munkát, de én kötve hiszem, hogy ezt alaposan végiggondolták. A főkolomposoknak lesz hely, de mind a 90-nek aligha.

Egy nagy hibát Bodolai elkövetett. Az előző felmentésével egyidőben ki kellett volna neveznie az új főszerkesztőt, akár "megbízott" formában. Így valahogyan lógva hagyta a dolgot, bár egy cég felelős vezető nélkül nem működhet.

"Kissé" agit-proposra sikeredett a nyitó hozzászólásod, LOL.

Először is tisztázzunk néhány alaptényt:

Ebben a mostani történetben lényegében SEMMI nem utal akár csak áttételesen is a Fidesz szerepére. Egyszerűen egyetlen adat sincs rá. Nézzük pl. a főszereplőket, kikkel kerültek Dullk konfliktusba:
- Bodolai: még Vásárhelyi Mária (!!!!) vagy az orbángyűlölő prototípusát jelentő örülünkvincent blog gazdája stb. stb. (hosszan lehetne sorolni) szerint sincs, soha nem is volt köze a Fideszhez, sőt...;
- Szombathy: klasszikus ballib megbízható elvtárs, elég rápillantani az életrajzára;
- Sztankóczy: a kikőpött simicskista, megint legyen már józan eszünk, egész nyilvánvalóan köze nincs a Fideszhez, sőt kifejezetten nyílt ellenfele annak.
Az EGYETLEN adat az indamédiának a tulajdonosi szerkezete, ami viszont imsert módon SOK ÉVVEL EZELŐTTI fejlemény. Azóta is elismerten teljesen szabadon dolgozhattak az index újságírói, ami lényegileg egy kegyelmi állapot a mai magyar médiában! És akkor elérjeztünk a legfurább részhez: ugye a ballib legendárium és Dullék narratívája szerint a Fidesz majd fokozatosan át akarta volna állítani őket valami fideszesebb irányvonalra. Kérdezem én: HOGY A FRÁSZBAN történt volna mindez? Ez egy nonszensz. Ha most ekkora hisztit csaptak, mi lett volna, ha TÉNYLEG megtörténik az első vagy második vagy harmadik konkrét befolyásolás? Dezső András, nem jelenhet meg ez a cikked stb. És ebből nem lesz botrány?!? Látjuk, hogy milyen szinten abszurd ez a forgatókönyv?
A legközelebbi példa talán a Simicska-féle fordulat után a HírTV, Magyar Nemzet stb. átállítása: NEM MŰKÖDÖTT. Eleve a társaság egyik fele azonnal feálállt, aztán pedig a hülyének is azonnal feltűnt a 180 fokos fordulat, szépen mindenki beárazta, hogy ez már a másik oldal médiája. Mondom, abszurd elképzelés.

Ellenben van egy CSOMÓ terhelő adat a ballibre:
- Dull egyeztet Dobrevvel és más ballib vezető politikusokkal (cáfolat-féleség sem érkezett egyik oldalról sem).
- Előállították a "k... erős képet", amit aztán a ballib média gőzhengerszerűen tálalt, majd ugyanaznap az összes ballib párt (!) tüntetést szervezett rá.
- Ezzel együtt, sőt szinte már ezt megelőzően a jól ismert minta szerint aktivizálják az európai ballibeket is, Portugáliában (!!!) a külügyminisztert kérdezik az indexről, Ausztriában is megy a szoksásos paláver stb. stb.


Szóval szerintem nagy vonalakban ez történhetett, avagy 3. verzió:
Gazdasági-racionalizálási lépésekre volt szükség (ami nagyon nem egyedi a mai médiában, LOL!), Bodolai ezzel az igénnyel lépett fel. Dull befeszült, amit segítettek az előző évek fejleményei (lásd 3 évvel ezelőtti történések, "szabadindex-mutató" stb.). Elkezdődött a harc, ami aztán egy ponton már túllépte azt a küszöböt, ahonnan arcvesztés nélkül bármelyik fél kihátrálhatott. Klasszikus történet, egy csomó háború tört ki így. És aztán a végén a ballib meglátta a propagandalehetőséget a történetben, és lecsapott rá. Kb. ennyi.

Na, látod, ezért nem olvasok Indexet. Mert olyan, mint ti hazudik reggel, délben, meg este. A te problémáid többsége pedig szimpla fake news.

Az a baj, hogy nem vagytok képesek különbséget tenni a tények és a véleményetek között. Amit ti véleményeztek, még nem tény.

Még egyszer: a véleményetek még nem lesz tény, hiába akarjátok nagyon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés