Tagadja a szexuális zaklatás vádját a világbajnok focista

2020. július 23. 18:25
David Villa spanyol labdarúgó tagadja, hogy szexuálisan zaklatta volna korábbi klubjának egyik női alkalmazottját.

David Villa világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgó tagadja, hogy szexuálisan zaklatta volna korábbi klubjának, a New York City FC-nek az egyik női alkalmazottját.

A 38 éves egykori csatár hangsúlyozta, reményei szerint hamarosan tisztázzák őt a vád alól és kiderül az igazság. „Teljesen hamisak az állítások. Nem fér a fejembe, hogy gondolhat valaki ilyet rólam. Pályafutásom során klubjaimban és a spanyol válogatottban több mint ezer személlyel, játékossal, edzővel, alkalmazottal, klubmunkással dolgozhattam együtt, köztük sok nővel, és soha senkinek nem volt baja velem, soha senki nem panaszkodott rám egyetlen országban sem” – mondta Villa, aki kiemelte, éppen Asztúriában tartózkodott a családjával, amikor értesült a történtekről, amelyet megdöbbenéssel fogadott és valósággal sokkolta őt.

Villa hozzátette, két éve köszönt el a New York-i klubtól, és azóta senkivel nem beszélt az egyesületből, egészen vasárnapig. „Kicsit tehetetlennek érzem magam ebben a helyzetben. Másrészt viszont nyugodt vagyok, mert nem tettem semmit és tiszta a lelkiismeretem” – nyilatkozta. Az MLS-ben szereplő klub annyit közölt, hogy rendkívül komolyan veszik a dolgot, amelyet azonnal és alaposan kivizsgálnak, mivel semmilyen szinten nem tolerál hasonlót. Az egyesület közölte, a megkeresésre Villa segítőkésznek mutatkozott, és abszolút együttműködik a klubbal, amelyet a női alkalmazott szerint szintén felelősség terhel a történtekkel kapcsolatban.

Egy fiatal nő, aki annak idején gyakornok volt a csapatnál, amelyet aztán 2019-ben hagyott el, közösségi oldalán David Villára célozva azt írta, hogy ritkán telt el nap, amikor a labdarúgó ne érintette volna meg,

vagy szexuálisan ne zaklatta volna. Hozzátette, bár akkor mindezt jelezte főnökeinek, ők az egészet inkább komikusnak találták. A 38 éves David Villa a Sporting Gijón és a Real Zaragoza játékosa is volt, majd Valenciába igazolt, ahol nemzetközi karrierje megkezdődött.

Később megfordult a Barcelonánál és az Atlético Madridnál, a NYFC-ben 2014 és 2018 között szerepelt. Az újonnan alakult amerikai klubnak ő volt az első igazolása, azelőtt érkezett meg, hogy a csapat szerepelhetett volna az MLS-ben, így rövid időre kölcsönadták őt a Melbourne Citynek. Utolsó klubja a Vissel Kobe volt, ahová 2019-ben igazolt, és január elsején a Japán Kupa döntőjében lépett utoljára pályára. A spanyol válogatottal 2010-ben világbajnokságot, 2008-ban Európa-bajnokságot nyert, a nemzeti együttesben 98 találkozón 59-szer volt eredményes, utóbbi mutatóban spanyol rekorder.

(MTI)

Nyitóképünk forrása: MTI/EPA/Alejandro Garcia.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a kis hülye tyúk szemétkedik Daviddal: Skyler B 4 nappal ezelőtt
Twitter
Skyler B on Twitter: "The harassment I went through at NYCFC was ...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés