Lánczi Tamás: A tét az, hogy megmarad-e az EU vagy darabjaira hullik szét

2020. július 17. 22:47
Hogyha ez a csomag most nem jön össze, akkor az egész hitelessége megkérdőjeleződik, nem fog az unió hitelt kapni, és ha nem kap hitelt, akkor a déli államok finanszírozhatatlanná válnak, lényegben leválnak az EU-ról, az eurózónáról, és innentől kezdve a dominók dőlnek – fogalmazott a politológus.

Mi a tétje a mostani költségvetési vitának az unió jövője és hazánk jövője szempontjából – tette fel a kérdést Lánczi Tamásnak Földi-Kovács Andrea. Erre a politológus úgy reagált, hogy a kérdés inkább az, hogy „megmarad-e az Európai Unió vagy szétesik darabjaira, a tét az ilyen nagy. Erről nem beszélnek a döntéshozók, mert nem akarják ijesztgetni az uniós állampolgárokat” – hívta fel a figyelmet Lánczi Tamás.

A szakértő kitért arra is, hogyha ez a csomag most nem jön össze, akkor az egész hitelessége megkérdőjeleződik, nem fog az unió hitelt kapni, és ha nem kap hitelt, akkor a déli államok finanszírozhatatlanná válnak, lényegben leválnak az EU-ról, „és onnantól kezdve a dominók dőlnek” – szögezte le.

Az úgynevezett „fukar négyekről” (Hollandia, Dánia, Ausztria, Svédország – a szerk.) a politológus elmondta, hogy ők nem szeretnének olyan nagy részt vállalni a déliek finanszírozásából, mint ami rájuk hárulna, és próbálják ezt másokra, többek között olyan államokra rátolni, mint Magyarország.

„A németek nagy játékosok, próbálnak a „fukarok”, a keletiek és a déliek között úgy egyensúlyozni, és a saját érdekeiket érvényesíteni” – fogalmazott.

Összesen 125 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fukar négyek, visegrádi négyek, Németország, déli országok. Már most darabokban van.

Egyelőre.
Azzal, hogy nem csak gazdasági közösségként akar működni, olyan útra lépett, ami a szétesés felé visz.
Sok olyan belső ellentét feszíti az eu-t, aminek nincs megoldása.

Hehe - az összes déli állam a szakadék szélén áll. A vírus kirúgja alóluk a turizmust évekre, és ez ellen már végképp nem tudnak mit tenni. Olaszország államadóssága 160% lesz év végére, talán még több is, miközben az új belépőktől még mindig 60% körüli az elvárás. ROFL.

Az EU-nak csak mint gazdasági közösségnek van értelme. Az ideológiai egységesítés, a mai abnormális liberalizmus diktatórikus nyomulása a szétesés felé tolja, mert ezt a fajta erőszakolt birodalmat csak fegyverrel lehet fenntartani. Ott van az amerikai példa, Európának, főleg a nyugati részének nem kéne idáig eljutni. Vagy már el is jutott, csak még enyhébbek a tünetek. A mi oldalunkon erre nincs fogadó készség, és ha ezen múlik az egység, akkor inkább bukjon az egész.

Nem biztos, hogy a britek olyan hülyék voltak, ez később fog kiderülni.

Ne röhögtess már! Magyarországot a 70-es évek vége óta arra készítették fel, hogy a nyugat csicskása legyen. Ez volt a kádári vezetők menlevele, amitől a nyugat annyira a keblére fogadta őket.

Meg fogják kapni a hitelt.
Az csak akkor maradna el, ha a világ összes nyomdájában elfogyna a nyomdafesték.
Aztán, ha a világ már dollárhegyeket söpör össze esténként az utcáin, akkor valami rémleni kezd, nem szúrtuk el?
Ezt fogják kérdezni a Merkelek, Macronok nagy "naivan", mint akik ott sem voltak.

Most hulljon pontosan...

A német unió és abban főleg az egységes és közös pénznem van komoly bajban. Olaszország, Spanyolország, Frankhon komoly csőd elé néz - Euróban. Aki most eladósodik - azt felakasztják.
Eddig is így volt, a lockdown csak az I-re a pont volt.

"Miközben hallgatjuk a csöpögős maszlagot szolidaritásról, értékekről, jogállamiságról."
Meg mindenféle devianciáról, transzgenderről, buziságról, elembékúté, rajtad kezdé, niggerek korlátlan beárámlásáról, janicsárképző "egyetemekről", közös európai kötvénykibocsátásról, ARD, ZDF, BBC, Internet cenzúra, stb..
Ha olyan frankó, akkor miért akarják széttolni a szart?

A Dobrev-Jákob tandem menne ki, hogy hol kell aláírni az 1 billió eurós kötvénykibocsátást, ha már uniós egységes nyugdíj és minimálbér van Luxemburgban és Bulgáriában. Is.
Volt már ilyen. Gyurcsányné ura ( akinek Piroska néne az ura) SMS-ben hazarendelte Simor Andrást SMS-ben a svájci síelésből, hogy alá kéne írni két A4-es papírt. Az EU-IMF volt olyan kedves már legépelte. 20 milliárd Evró, de "csak" készenléti hitel. Bolgár elvtárssal már le van dumálva, hogy a lumpenjeiket érzékenyíti, hogy azért készenléti, hogy ne kelljen hitelt felvenni. Betoljuk a hazai bankokba és az anyabankok kiveszik. Keresünk egy másik balekot, aki elvesz egy havi nyugdíjat, közbért. A frankban indexált adósok meg kapnak ingatlanadót a törlesztés mellé.

"Botrány, hogy amig a magyar miniszterelnök az országa érdekéért tárgyal, addig a momos mumusok ellene lobbiznak."
Külső hetedik hadoszlop belül. Ezt mindkinki tudja. Macaroni-Soros Jugend.

"Németországnak évente 500 ezer új munkaerőre van szüksége az ipari termelés fenntartásához."
meg Élettér, egész Sztalingradig, meg fél Afrika, Iszlám állam, Paki, Banglades, minden. Daimler most basz ki 20 ezer dolgozót. Akik megrendelték a kancellárián az új munkaerőt. Is.

Az Egyesült Királyság most már nem dob ebben a remek EU-s kötvénykibocsátásban. Kihagyja a vétózást, más egyéb gondok miatt. Is.

Megint csúsztatsz, ferdítesz, ráadásul logikátlanul.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés