„Az Orbán-kormány költözzön Székelyföldre”– beismerte tettét a Horthy Miklós szobrát megrongáló nő

2020. július 4. 16:23
„Le a székely zászlót a Parlamentből. Köztársaságot újra” – írta az elkövető a Magyar Nemzet szerint abban a posztban, amelyben elismerte: vörös festékkel öntötte le Horthy Miklós budapesti szobrát pénteken.

Pénteken mi is beszámoltunk arról, hogy vörös festékkel öntötték le a belvárosban Horthy Miklós szobrát. Hétvégére újabb fejleményekkel bővült a történet.

„Saját Facebook-oldalán ismerte el tettét az a nő, aki tegnap vörös festékkel öntötte le Horthy Miklós szobrát Budapest belvárosában. Az ügyben a rendőrség nyomozást rendelt el” – írja szombat délelőtt a Magyar Nemzet. A lap szerint a nő közösségi oldalán ismerte el tettét, ahol bizonyítékként szolgáló fényképeket is közzétett.

Elhatárolódás. Sem Horthy Miklós bűneivel, sem Horthy István bűntudatával nem vagyok hajlandó azonosulni. Követelem, hogy az Orbán-kormány költözzön Székelyföldre” – írta a posztban az elkövető. „Le a székely zászlót a Parlamentből. Köztársaságot újra” – folytatta a nő, aki tegnap vörös festékkel öntötte le Horthy Miklós mellszobrát az V. kerületi Hazatérés temploma előtt.

 Csécsi Soma, a BRFK szóvivője tegnap a Magyar Nemzetnek annyit mondott: rongálás bűncselekmény miatt nyomozást rendeltek el – akkor még – ismeretlen tettes ellen. A helyszínen szemlét tartott a rendőrség, munkájukat szemtanúk beszámolói is segítik.

„A rongálást kamerafelvétel is rögzítette, amelyen látszik, hogy az elkövető több mozdulattal, rengeteg festéket szétlocsolva öntötte le az egykori kormányzót ábrázoló szobrot. Az esetnek köze lehet a mai koppenhágai szoborrongáláshoz, azt másolhatta a Szabadság téri elkövető. Két hete Winston Churchill városligeti szobrát firkálták össze »BLM« és »náci« feliratokkal” – írja a lap.

A Magyar Nemzet megkérdezte az ügyről Hegedűs Lóránt református lelkészt, aki elmondta: nem ez volt az első eset, hogy megrongálták a templom lépcsőjén álló mellszobrot, de a világban zajló események tükrében lát összefüggést a Black Lives Matter mozgalom és a mostani eset között. Felidézte, korábban is többször megrongálták az alkotást, amit ezért öt évig védőburok alatt tartottak, s ugyan mindezek után is előfordult egy lakkfestékes támadás, de messze nem ekkora károkozással, mint a mostani.

„Számunkra Horthy Miklós gyülekezetet és templomot alapító államférfi volt, ezért is került a templomunk elé a mellszobra. Százhúsz református templom épült akkoriban a kormányzó támogatásával” – mondta a lelkész, aki hozzátette, hogy a nagy történelmi személyiségek mind megosztóak, de önmagában véve ebből még nem következhetne, hogy ennyire durva támadás érjen egy szobrot.

Összesen 291 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ennek a nőnek el kell viselnie a többség választását. Mi is elviseltuk 12 évig a hall b kormányt és nem durvultunk. A ballib mára szakított a demokráciával.

A vadhajtason ott van a fényképe a nőnek.

Egy beteg ember.
Gyógykezelni kell.
Kényszergyógykezelni, mert közveszélyes.

Honnan szeded a 100,000 cigányt?
Történetesen angolból kell visszafordítanom magyarra, amit Karsai László történész, holokauszt specialista, a magyarországi cigányokat ért vészkorszaki üldöztetésről írt a Népszabadságban:

Roma holocaust, Hungarian history
by Dr. László Karsai, Professor of History
Népszabadság, 17 Aug. 1998.

„Több mint egy évtizedes levéltári kutatás után úgy ítélem meg, hogy azoknak a cigányoknak a száma, akiket bármiféle üldöztetés ért, ötezerre tehető, ezek közül körülbelül egyezer vált a cigány holokauszt áldozatává.”

Hubazmeg, ez tényleg nem százas, és akkor nagyon finom voltam a diagnózissal:

https://imgflip.com/gif/478qid

Ah, a nagybetűs "demokraták"...

Na jó, ez egy elmebeteg... és ezúttal a legszorosabb értelemben.

A facebook oldalt megnézve kamugyanús az egész sztori, egy újságíró feltárhatná ki áll a háttérben.

Viszont pl. koronavírus kapcsán számokat és tényeket is képes tagadni. Ő olyat szerintem még életében nem írt le, hogy "igazad lehet". Villanyos életében biztos nem.

Slomó, hol vagy? Horthynak köszönhetjük sokan, hogy megmaradtunk. Te nyilatkoztad a Klubrádióban, hogy a Bethten korszak a zsidóság aranykora volt. Miként a zsidóság aranykora az Orbán kormányzás is.

nem kell félreérteni, az összmagyarság aranykorát éljük az Fidesz kormányzás alatt. Amennyiben megmarad a magyarság, úgy megmarad a zsidóság is. Az összes balliberális értelmiségi, párt ez ellen dolgozik. Sajnos Te is, barátom, Csaba Laci. kell egy új, nemzeti zsidó párt.

Igen, megtalálta a magyar és a zsidó érdekek összeegyeztethetőségét. Az ország elindult a fejlődés útján, a zsidó polgárság levegőhöz jutott. Most is ezt kellene elérni.Csak együtt megy.

A baloldal idolja. Csupa degenerált.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés