Varga Judit: Az Európai Parlament nem a megoldás, hanem a probléma része volt a válság idején

2020. június 10. 20:53
Magyarországnak a vírushelyzet megoldásán túl egy másik frontot is nyitnia kellett, hiszen kénytelen volt kezelni a média és az európai intézmények támadásait – hangsúlyozta az igazságügyi miniszter egy francia lapnak adott interjújában.

A koronavírus-válság idején az Európai Parlament nem a megoldás, hanem a probléma része volt, és egy amúgy is nehéz helyzetben támadta az európai család egy tagját – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter a Valeurs actuelles című francia hetilap internetes kiadásában szerdán megjelent interjúban.

Megalapozatlanok és fölöslegesek voltak a nemzetközi támadások

Varga Judit megdöbbentőnek nevezte azokat a támadásokat, amelyekkel Magyarországnak a rendkívüli intézkedések bevezetése miatt szembe kellett néznie. Az igazságügyi miniszter hangsúlyozta, hogy Magyarországnak a vírushelyzet megoldásán túl egy másik frontot is nyitnia kellett, hiszen kénytelen volt kezelni a média és az európai intézmények támadásait.

Az Európai Parlament (EP) történelmi árulást követett el az országgal szemben, mindeközben semmilyen konkrét intézkedést nem tett annak érdekében, hogy segítsen a vírus elleni küzdelemben. Kijelentette: a nemzetközi támadások teljességgel megalapozatlanok és fölöslegesek voltak, a liberálisok fő mondanivalói kizárólag álhíreken alapultak.

Kölcsönös tiszteletre, szolidaritásra és segítségnyújtásra van szükség

„Van egy kétoldalas törvényünk, de senki nem vette a fáradságot, hogy azt elolvassa. Ráadásul a törvény gyakorlati alkalmazását tekintve nem volt lényegi különbség a többi EU-tagállam és Magyarország között. Kormányunk intézkedései gyorsnak, rendkívül hatékonynak és megfelelőnek bizonyultak” – fogalmazott Varga Judit.

A miniszter kiemelte, az uniós parlamenttel ellentétben

az Európai Bizottság elolvasta a törvényt, és elismerte, hogy nincs „összeütközés” a magyar jog és az uniós szerződések között.

Az Európai Bizottság azt állította, hogy minden ország intézkedéseit ellenőrizni fogja a válság idején, összehasonlítást és elemzést célzó dokumentumokat készítve, ám ezeket soha nem tették közzé. Mi elvégeztük ezt a munkát és elkészítettük az összehasonlító táblázatot, melyet a tagállamoknak is megküldtünk, kérve az észrevételeiket – mutatott rá Varga Judit.

Közölte: inkább kölcsönös tiszteletre, szolidaritásra és segítségnyújtásra van szükség, valamint a megosztottságot okozó kritikák mellőzésére. Szavai szerint minden kormány azt tette, amit a legmegfelelőbbnek tartott az állampolgárai számára. Ezt tiszteletben kell tartani. „Általánosságban véve pedig úgy gondolom, hogy ez a demokrácia gyakorlásának tanulsága is” – vélekedett.

A külső határok védelmével kapcsolatban a miniszter azt mondta, az európai határok védelmének és az illegális migráció megállításának követendő normává kellene válnia az európai politikában. A régóta hangoztatott magyar álláspont szerint, ha Európa nem vigyáz határaira, akkor azt kockáztatja, hogy elveszíti a létrehozott jólétet – közölte.
 

„Mindig úgy véltük, hogy nekünk először Magyarországra kell gondolnunk.

Ez nem akadályozza meg, hogy hűséges tagjai legyünk az Európai Uniónak, hiszen évszázadok óta védjük Európa határait” – tette hozzá Varga Judit.

(MTI)

Összesen 158 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rengeteg akadályon kell átküzdeni magunkat, de mi győzünk, mert nálunk az igazság.

Válaszok:
Nick Holgerzson | 2020. június 10. 21:37

Már tegnap ki kellett volna lépni az EU-ból, a jövöt úgy hívják, hogy Kelet-Közép-Európai Egyesült Államok és Eurázsiai Együttműködés. Az USA felszámolja önmagát, ugyanezt teszi Németország, Franciaország, Spanyolország, Görögország, Svédország, leggyorsabb ütemben a balliberális, Soros által vezényelt Olaszország.

Időben kell elhagyni a süllyedő hajót. Ami ma az EU-ban történik, az az európai kultúra, civilizáció felszámolása, a teljes balliberális anarchia, a nemzet-vallás-család kiirtására fogant szövetség. Aminek itthoni szervezői: DK-MSZP- PM-Jobbik-LMP-Momentum.

Csak a válság idején?

Öreg, nyolcvan és kilencven között szép tőled, hogy a DK által eléd tett kottát visszaadod, szép ez a párthűség, de egyre nevetségesebb vagy. Fuszekli, meleg lábvíz, gyógyszerek, alvás.

Elhiszem, hogy irigy vagy, te csak a kocsmában tudsz részegen énekelni, a hegedűről csak hallottál, de jól mennek a munkásmozgalmi dalok.

valahol megértelek, miért gyűlölöd mindazt, ami ma nemzet, az itt élő minden népcsoport javát szolgálja, a zsidóságét is, noha sokaknak az az érdeke, hogy gyűlölje Orbánt, a mai Magyarországot.

Az emlékeid biztosan mély nyomokat hagytak benned, azok a szép gyermekkori élmények. Amikor 1952. március 9-én az Operaházban a többiekkel ünnepelted Rákosi Mátyás 60. születésnapját. Emlékszel, biztosan ma is melegséggel tölti el a szívedet amikor a zárójelenetben a száz táncos a zenekari árokig húzódott, majd lelkesen énekelted a többiekkel:

"Gyertek lányok, öltözzetek fehérbe, Szórjunk rózsát Rákosi Mátyás elébe, Hadd járjon ő a rózsában bokáig, , Éljen, éljen Rákosi elvtárs sokáig."

Nem nyitok meg linkeket.

Még, még, még ennyi nem elég!

Változtatást kell elérni, nem kilépni.

Akkor még néhány bukottat: Renzi, Faymann, Schulz, Merkel már parkolópályán, és EU tisztségek tekintetében Weber, Timmermans.

Mantráról beszélsz....hosszú éveket éltem meghatározó nyugati országokban, láttam, látom a rothadást. Azt, hogy nem látod a világgazdasági folyamatokat, arról nem én tehetek.

Azok a pénzek a költségvetés 4 %-át teszik ki. Ne légy nevetséges.
Egy dolog miatt vagyunk és maradunk tagja ennek a gittegyletnek: védelmet nyújt önmagával szemben. Ha a tagjai vagyunk, ÉRDEKÜK, hogy jól menjen a gazdaságunk, célzottan és szervezetten nem támadják a Forintot , nem bojkottálják az áruinkat, így a "saját" kezük vagyunk, amibe csak akkorát harapnak, hogy az még elviselhető legyen. Így hiába fáj nekik, hogy nem engedjük, hogy nálunk legyen a használhatatlan migránsok lerakata, csak egy bizonyos pontig mehetnek el a zsarolással.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés