Nem változtatja meg a nevét a Corona sör a szerencsétlen egyezés ellenére sem

2020. február 28. 19:47
A Corona nevű lager sört is forgalmazó cég szerint ügyfeleik megértik, hogy nincs összefüggés az ital és a vírus között.

„A Corona értékesítése továbbra is nagyon erős. Nagyra értékeljük vásárlóink folyamatos támogatását!” – fogalmazott Stephanie McGuane, a Corona sört is forgalmazó Constellation Brands szóvivője a CNN Business-nek. „A Corona hű a 30 évvel ezelőtti értékeihez, így erős fogyasztói kötődést alakított ki, melynek köszönhetően vásárolóink nem pártolnak el tőlünk” – tette hozzá.
A koronavírus elterjedése nem jöhetett volna rosszabb időben a Constellation Brands számára, mely nemrég költött 40 millió dollárt egy új Corona márkájú reklám elindítására. A promóció részét képezte egy szponzorált tweet, amely kritikát váltott ki, ugyanis az amerikai fogyasztók számára a „Corona – hamarosan partra érkezik” kifejezés volt olvasható. A tweet a visszajelzések szerint „rossz ízlésről tett tanúbizonyságot”, sokak szerint a cégnek legalább néhány hétig be kellett volna fagyasztania a reklámot. Két, ezen a héten kiadott felmérés szerint is népszerűtlenebb lett a koronavírust követően a Corona lager – állítja a CNN Business. A 5W Public Relations felmérése szerint az amerikaiak 38%-a nem várásolja meg semmilyen körülmények között a Corona sört a vírus kitörése miatt, további 14% pedig „nem rendel Coronát nyilvános helyre”. (A felmérés az Egyesült Államok majdnem ezer sörfogyasztójára terjedt ki.)

Egy másik, a YouGov által végzett felmérés pedig azt mutatta ki, hogy a Corona vásárlási szándéka az utóbbi két év legalacsonyabb szintjére esett vissza. A Google szerint a „corona beer virus” („Corona sör vírus”) keresések is megnőttek, azonban február közepéhez képest csökkentek.

A Constellation Brands részvényei 8%-kal estek csütörtökön, szintúgy mint a tőzsde egésze a koronavírus terjedésétől való félelem miatt. A vírusesetek globális száma pénteken közel 84 ezerre nőtt, valamint az áldozatok száma is majdnem elérte a 3 ezret.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor Imre Kertész Nobel díjat kapott, Bálint gazda könyvei is jobban fogytak.

Helyes! Változtassa meg a nevét a vírus!

Mindig a zsidók járnak jól!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés