Az Európai Konzervatívok és Reformerek készek egy új mozgalom megalapítására a Fidesszel és a Ligával

2020. január 24. 10:30
Jobboldali szövetségesek.

Tökéletes az egyetértés a Fidesz és az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) képviselőcsoport között” – válaszolta Raffaele Fitto, a jobboldali európai parlamenti frakció társelnöke szerdán újságíróknak Brüsszelben, amikor arról érdeklődtek, elképzelhetőnek tartja-e az Orbán Viktor kormányfővel és pártjával való együttműködést – számolt be a Magyar Hírlap.

Egyértelmű, hogy készen állunk a küldöttségekkel való tárgyalásokra az Európai Parlamentben, hiszen már most számos témában egy hullámhosszon vagyunk” – mondta Fitto, felidézve, hogy pártja, az Olasz Testvérek elnökének, Giorgia Meloninak a meghívására tavaly szeptemberben Orbán az FdI hagyományos pártünnepsége, az Atreju vendége volt Rómában.

Fitto hangsúlyozta, nyitott egy új, jobboldali erőket tömörítő politikai mozgalom létrehozására Orbánnal és Matteo Salvinivel, az olasz Liga elnökével.

Sok témában már most is együttműködünk, és tökéletes egyetértésben vagyunk az Identitás és Demokrácia csoporttal is, amelyben a Liga van” – hangsúlyozta. Fitto hozzátette, egy lehetséges új együttműködéssel kapcsolatban elvárásuk, hogy hatékonyan működhessenek, álláspontjuk mellett pedig következetesen kitartsanak az Európai Parlamentben. „Meglátjuk, hogyan alakulnak az elkövetkező hónapok” – tette hozzá.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem fél éven belül nem lesz a témában végleges döntés.
Jelenleg mindegyik fél csak tapogatódzik, igyekszik felmérni az esetleges veszteséget, nyereséget.
Az EPP vezetése is csak szivárogtat és figyeli a reakciót.
Tudni szeretnék, ha a Fidesz távozik akkor még kik fogják követni. Egy esetleges 31 fős távozása következtében az EPP csak a második legnagyobb frakció lenne és megelőznék őket a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége.
Így a szocialisták, liberálisok, zöldek nem véletlen nyomják ezerrel, hogy a Fideszt az EPP zárja ki.
Az EU költségvetése után talán többet fogunk tudni.

Válaszok:
pollip | 2020. január 24. 12:16

"A reform szó etimológiáját sem érted, ugye?"

Miazhogynagyon is érti. Számára a reform elvenni a másét.

Az épp bal szárnya meg enged a nyomásnak.

Akkor nem lesz jó neked, ugyanis a ballibek apró léptekkel próbálják visszahozni a szocializmus valamilyen formáját. Akkor pedig annyi lesz a magantulajdonnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés