Nagy Ervin: Ha a kreatív energiáinkat elkezdjük használni a politika ellen, akkor nagy szarban lesznek

2019. december 17. 21:45
A színész a Katona József Színházat ért támadások után adott indulatos interjút.

„Öngyilkosság azt a kultúrát kicsinálni, ami nem csak a baloldalé, hanem a jobboldalé is” – nyilatkozta az RTL műsorának Nagy Ervin, a Katona József Színház színésze. 

„Szerintem nem volt jó ötlet rálépni a művészek bütykére. Nagyon rossz ötlet volt, mert ha a kreatív energiáinkat elkezdjük használni a politika ellen, akkor nagy szarban lesznek.” A színész külön kifakadt a Fidesz frakcióvezetőjére is: „Mi csináljuk a munkánkat, és most jön egy ilyen Kocsis Máté-szerű képződmény (...), egy ilyen típusú csávó azért, hogy a főmérnöknek fölfelé nyaljon, emberekről bármit ki mer jelenteni egyfajta politikai szituációban, amitől ő azt gondolja, hogy ebből valamifajta nyeresége lesz.”

 

 

Összesen 238 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ervin, nem illett volna időben szólni Gothár zaklatásai ellen valamit?

Na ugye.

Szóval mégis van köze a politikának a színházhoz? Eddig minden hülye baloldali tagadta.

Mikor kezdődött? Vidnyánszkival?
Azzal kezdődött, hogy a kommunisták államosították a színházakat a hatalombitorlásuk után, majd inkább a bankokat privatizálták a magyarok kezéből kifele, de a színházakat nem.

Először is illene már végre elmondani, mi volt a baj Gothár Péterrel és miért nem lehetett időben és feltűnés nélkül nyugdíjazni.

Ezután lehet arról beszélni, hogy mi a feladata ma a színháznak. Talán mégse az, hogy "megcsipkedjük" a hatalmat a színpadról. Azért nem, mert esetleg, aki nem ért egyet a csípéssel, az többé nem megy be a színházba, csak az, aki egyetért, s így válik 'liberális' fészekké. És azért sem, mert ma senki sem a színházban tudja meg, hogy az ellenzék miért támadja a kormányt, hanem erről szól az ellenzéki nyilvánosság minden pillanatban. Nincs a 'csipkedésben' tehát semmi új és semmi kreatív. Abban lenne, ha a társadalomban forgó vitatott témákat többoldalúan mutatná be a színház, rádöbbentve a nézőket, hogy a valóság összetettebb és tragikusabb, mint ahogy a politikai viták leegyszerűsítik. Éppen úgy, ahogy a színház születésekor a régi görögöknél.

Propaganda-csipkelődésért nem érdemes felmenni a színpadra Ervin úr. Az nem művészet. Az nem okoz katarzist. Ha politizálni akarnak, lépjenek be valamelyik pártba.

" pontosan Vidnyanszki kinevezesevel kezdodott. "

Persze. Mert amíg csak balliberális színház létezett, addig nem volt politika a színházakban.
Mint ahogy demokrácia is csak akkor van, amikor balliberálisok vezetik az országot. Értemén.
Illetve:: "Értjükmi" Sőt! "Ércsükmi", mint a tahó fideszes művészek. :DDDDDDDDDDD

Ha WA-t lenácizzák, akkor a kiköpött nácik ügyei is relativizálódnak.

Bizony...meg ilyen szinten aluliak, mint pl. Marton Éva, Vásáry Tamás, vagy Jankovics Marcell.......

Gothár Péter kapcsán legalább annyit áruljon el Nagy Ervin, hogy mi az ami nem történt meg a Katona József színházban?

A lényeg az, hogy te érted, hogy miért küldted el válaszként a molesztáló atyát.
Ha szellemességnek gondoltad, annak nagyon gyenge és értelmetlen is.

Nagy Ervin elvesztette a fejét, s képtelen volt felismerni, hogy ilyenkor jobb hallgatni. Higgadjon le, s utána nyilatkozzon. Egyetértek azokkal a kommentelőkkal, akik szóvá tették, hogy miért nem lépett fel Gothár sorozatos aljassága ellen, ott miért nem "lázadt", ott miért maradt férfiatlanul gyáva.

Máshol mást is írnak, ahogy fogalmazott. Az minden, csak nem kulturált.

"Nagy Ervin volt az, aki néhány éve az utcán játszott önkéntesrendőrt,"

Igen. NE öntörvényű, nagyképű, erőszakos és elfogult.
Amit lovagiasságnak és igazság tart a Bors riportban az nem más, mint önbíráskodás, ami bűncselekmény. Vajon hogyan tudta elkerülni a büntetést?
A riport itt olvasható: http://www.borsonline.hu/celeb..

Hát én nem megyek be egyikbe sem, mert a színháznak nem az a küldetése, hogy ellenzéki vagy kormánypárti legyen. Ahogy nem is járok már színházba jóideje. De ha már így mondja, legyen így. Akkor is kérdés a mérték és az arány. Vidéki városokban nincs is mindenütt színház, ahol van, ott pedig nem lehet kettő. Budapesten viszont színházak és színházszerűségek özöne van. Ebből jelenleg, tudomásom szerint egy "kormánypárti", ahogy ön mondja. A nyilatkozatok alapján az se sokáig. Hogy lesz ebből így "mindenki olyan színházba megy amilyenbe akar"?

Az önök politikai oldalán ez így szokott lenni. A rendszerváltozás után 15 évig mindent uraltak és csodás demokráciaként élték meg. Amikor a mi oldalunk megszerezte a neki járó részt, abból borzalmas 'diktatúra' lett.

Először is nem tudjuk, mit csinált Gothár. Pletykák vannak. Ha erőszak történt, akkor fel kellett volna jelenteni. Ha nem, akkor a frusztrált vénembert egyszerűen el kellett volna távolítani a nők közeléből. A "zaklatás" nem jogi kategória. Annyi mindent sorolnak ide a rossz modortól az erőszak kísérletéig, hogy csak konkrét eseteket lehet értelmezni, úgy általánosságban nincs értelme foglalkozni vele. Ha Gothár valóban a színésznők nemi szerve felé nyúlkált, az első esetek után csendben nyugdíjazni kellett volna, nem az egész ország előtt megszégyeníteni. Elmúlt hetven. Mit keresett már a színházban és a főiskolán?

Köszönöm az érdeklődésedet barátom. Hát tudod, mióta - elsősorban a Katona Színház miatt - leszoktam a színházba járásról, hetente kétszer-háromszor járok jazzklubba, operába, a zeneakadémiára és a Müpába. A zene szerencsére nem lehet 'kormánypárti' és 'ellenzéki'. (Ha már kérdezted, a könyvekkel is barátságban vagyok, sokáig dolgoztam a könyvszakmában.) A Katona Színházról akkor szoktam le, amikor elkezdték a NagyErvin-féle aktuálpolitikai "csipkelődéseket" a színpadon. Tudod, ebben is hazudnak, mert akkor is Orbán volt a csipkelődések tárgya, amikor már nem volt hatalmon, 2002. után. Próbáltam más színházakat, legtovább az Új Színházat, de nem tetszett a színvonal, és az ellenkező irányú aktuálpolitizálás sem. Én középiskolás koromtól Székely Gábor színházának kedvelője voltam. Jelenleg nem tudok ahhoz hasonlóról.

Ezt kommentelni sem érdemes.

Jani bátyám, ha volna szíves definiálni, hogy mi a művészet illetve összeállítani egy listát,
hogy kiknek az előadásait és koncertjeit kell látogatnunk ahhoz, hogy meg tudjuk ítélni,
milyen nagyszerű művész is ez a Nagy Ervin.

Köszönettel: legyetek.

De bizony egy bizonyos színt alá mentél.
Olyan bunkó voltál, mint a Terápiában, csak hogy az egy szerep volt.

Nem tudom, hogy a nyilatkozatod után le tudom-e gyűrni az irántad érzett ellenszenvemet amikor majd látni foglak Pintér Béla Anya Szeme Fénye c. előadásában. Még szerencse, hogy nem a bemutatóra, ami 3 nap múlva lesz, vettem a jegyeket.

Az még semmi! Meg se lehet mondani neki az igazat, mert egyből begurul.
A 36. perc után. Előtte Tenki Réka elmondja, hogy ők Csányi Sándorral mindent őszintén megbeszélnek.

https://www.youtube.com/watch?..

Azt mondta, hogy megdöbbenne, ha a pályázaton nyerne. Dörnernek még nem telt le a kinevezése, azért nem rúgta ki.

Nagyon megcsúnyult. Olyan dagadt lett a feje.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés