Gulyás Gergely: A klímaváltozás elleni küzdelem árát fizessék a multik és a nagy országok

2019. december 15. 9:34
Nincs bizalma az EU iránt jogállamisági kérdésekben a magyar kormánynak Gulyás Gergely szerint, aki a karbonsemlegességről, a brit választásokról és a színházi ügyekről is beszélt a rádióban vasárnap reggel.

Nem győztünk, de van esély győzelemre a karbonsemlegesség uniós kezelése ügyében – mondta a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Gulyás kifejtette: a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének célját senki sem vitatja, a kérdés az, hogy a terheit ki viselje; a magyar kormány álláspontja az, hogy fizessenek a szennyezők, a multinacionális vállalatok és a nagy országok. Annál is inkább, mert a kitűzött cél, az EU karbonsemlegességének elérése 2050-ig Magyarországnak összesen ötvenezer milliárd forintjába kerülne, azaz minden egyes magyar számára minden évben 170 ezer forintba – figyelmeztetett a miniszter.

Az EU formálódó, 2021 és 2028 közti költségvetése kapcsán a magyar kormány számára az a fontos, hogy a kohéziós források ne csökkenjenek jobban, mint azt a nettó befizető Nagy-Britannia kiválása indokolná, azaz 10-15 százalékkal – jelezte.

A Brüsszelben folyó jogállamisági eljárásról szólva Gulyás Gergely leszögezte: Magyarország számára több évtizedes diktatúra után valóban fontos a jogállam, az nem pusztán üres szó, mint egyes nyugat-európai politikusok esetében, akik ennek ürügyén folytatnak boszorkányüldözést Magyarország ellen.

Ebben a kérdésben „nincs bizalmunk az EU iránt” – jegyezte meg a miniszter.

A brit választások kapcsán azt emelte ki, hogy a választópolgárok döntését tiszteletben kell tartani.

 A parlamenti házszabály módosítása kapcsán Gulyás Gergely arra hívta fel a figyelmet, hogy minden munkahelyen vannak magatartási szabályok, amiket be kell tartani, hiszen a munkahelyeken dolgozni kell. A magyar Országgyűlés dolga a népakarat érvényesítése, a demokrácia fenntartása, értelmes érveken alapuló viták lefolytatása. Semmi olyat nem írtunk elő, amit kifogásolhatna az ellenzék - hangsúlyozta a miniszter.

A színházakra vonatkozó új szabályozásról szólva Gulyás Gergely elmondta: amelyik játszóhely állami finanszírozást kér, annak szerződést kell kötnie a kormánnyal, ami az igazgató kiválasztását is befolyásolhatja. A Katona József Színházban kipattant zaklatási ügy kapcsán leszögezte: elfogadhatatlan, hogy a történteknek nincs semmi következménye a jelenlegi igazgatóra nézve.

(MTI)
 

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gulyás azt mondta, hogy fizessenek a szennyezők, a multinacionális vállalatok és a nagy országok.

Nem a szegény családok.

Örülök, hogy egyet értesz vele.

Orbán Viktor álmában Gulyás Gergellyel Bogdanovról, Plehanovról, Leninről vitatkozott.

Gulyás, Bogdanov mellé állt, hangsúlyozva abbéli egyetértését, hogy: "...a művészet eleven képek segítségével szervezi meg a társadalmi tapasztalatot, nemcsak a megismerés, hanem az érzelem és az akarat síkján is." Gulyás idézte Bogdanovtól azt is, hogy: "....a művészet a kollektív erők, az osztálytársadalomban az osztályerők megszervezésének legalkalmasabb eszköze."

Viktor, Lenin mellé állt, s a Proletkult Összoroszországi Kongresszusára hivatkozva csak megerősítette Lenin tézisét, mely szerint a leghatározottabban el kell utasítani minden olyan kísérletet, hogy saját kultúrát eszeljünk ki.

De ezt egyszer már megmondtam neked Gergely, nincs kultúrharc a mi oldalunkon, nem eszelünk ki semmi saját kultúrát, Lenin is megmondta, hogy ez káros.

Ekkor Viktor felébredt, s kérte a legújabb stadion építés tervét, s izzadtan kelt ki az ágyból a sok hülye kulturális rémálomtól.

A Karc FM is tudhatott erről az álomról, ma reggel Gajdics Ottó és társai arról beszélgettek, hogy nincs jobboldali kultúra, nincsenek jobboldali aktorok. Amikor Szakács Árpád a jobboldali alkotók elnyomásáról írt, Gajdicsék azt hitték, hogy az elnyomott, íróasztal fióknak dolgozó írók, költők, színészek másnap tömegével küldik a magyar Időknek az elutasított kéziratokat, s számolnak be a mellőzöttségükről.

Gajdics megállapította, egyszerűen nincsenek jobboldali alkotók. Az egész kultúra kizárólagos balliberális uralom alatt áll, akiről kiderül, hogy jobboldali, azonnal megfojtják, a progresszió jegyében, s ez ellen a Fidesz harmadik ciklusában sem képes fellépni.

A Fidesz eddig a migrációval tematizálta a közéletet, most a balliberálisok a klímával átvették a vezető szerepet, Gulyás is ezt ragozza. Persze mit mondjon a kultúráról, ami Viktort még álmában is riasztja.

Szerintem a 22-es választás végképp eldőlt, a Fidesz nem keltette életre saját értelmiségét, kulturális hátterét, bázisát, naponta adja fel állásait, csak a visszavonulásról, a koncepciótlanságról szólnak a hírek. lehet, hogy a végén mégis köttettek paktumok???

Paks 2 jó lépés, de lépni kellene a házak szigetelése felé is. Rengeteget lehetne spórolni a fűtéshez/hűtéshez használt energián. A napelemeket is lehetne jobban támogatni. ( A Dévényi Kapunál még szél is akad.) Az nem megy, hogy megépítjük Paksot, bezárjuk a lignitet és várjuk a mannát. Egyébként ez a gazdag/szegény dolog nézőpont kérdése. Sok nálunk sokkal szegényebb ország van a Földön, de gazdagabb is van elég. Lehetőségeink szerint kell cselekednünk.

Kína a maga módján komolyan fejleszti a napelemeket és a szélenergiát is. Talán a legtöbb e-autót is ott helyezik forgalomba. Nem látszik, de az az ország igen szigorú tervek alapján működik. A gond inkább Indiával van.

Az előbb hallottam, hogy volt valami klimacsucs ( széndioxid kvótákról), ahol az USA, Brazilia és Ausztrália torpedózta meg a határozatot. Az a röhej, hogy az elmúlt hetekben mindhárom országban nagy erdőtüzek voltak a szárazság, meg az elmaradó csapadék miatt....Nehezen tanulnak a nagyok.

A háborúk által okozott környezetszennyezésről senki sem szól. Miért ez a nagy hallgatás?
Elfogadom, hogy a szén-dioxid közrejátszhat a klímaváltozásnál, de szerintem ennél sokkal nagyobb arányt képvisel az amit nem ismerünk, amiről részismeretek vannak, de ezt is elhallgatják.
Ilyen az Nap, a Föld, a bolygók mozgásának, tevékenységének a változása, egymásra gyakorolt hatása.
Ebből pedig arra következtetek, hogy valakiknek ez a hajcihő nagyon sok profitot jelent.
Emlékszem, hasonló volt az egyedi fűtésről a központi fűtésre, majd az olajra, gázra történő átállás. Nekem mindhárom megvan és ez mai áron annyi lenne, mint amennyiben 1971-1972 években a családi házam került.

Megkezdődött a Föld pusztulása?Íme az első jelekElképzelhető, hogy megcserélődnek a Föld mágneses pólusai? A folyamat során a legjobb esetben áramkimaradásokra számíthatunk, míg a legrosszabb esetben a bolygó egyes részei akár lakhatatlanná válhatnak. Több tudós szerint a váltás már a küszöbön áll, néhányuk szerint már el is kezdődött. Átlagosan 250 ezer évente történik meg, legutoljára azonban 780 ezer éve volt, tehát eléggé esedékes sajnos…

Daniel Baker, a Colorado Egyetem űrtudományokkal és légkörrel foglalkozó professzora szerint a pólusok felcserélődésének számos jelét tapasztalhatjuk. Amennyiben pedig ez tényleg megtörténik, a Föld egyes részei akár lakhatatlanná is válhatnak – mutat rá a Daily Mail.

Egy másik tudós, Alanna Mitchell is hasonló állásponton van.
Ő a témának szánt könyvében valós veszélynek nevezi meg a napszelet, a galaktikus kozmikus sugárzást és az ultraviola B sugárzást is, ami már így is megtépázta az ózonréteget.

Mint ismert, a Földnek mágneses tere és pólusai vannak. A mező legfontosabb feladata, hogy a bolygót megóvja az űr veszedelmeitől, mint például a napszéltől és a különböző kozmikus sugárzásoktól. A több ezer kilométer vastagságú mágneses tér mindenre hatással van.
Gyakorlatilag emiatt létezhet élet a Földön.

A Föld története alatt néhány tízezer évtől néhány millió évig tartó periódusonként, – átlagosan 250 000 évente- felcserélődtek a pólusok. Ez azonban már elég nagy késésben van, hiszen utoljára 780 ezer éve történt ilyen.

Jelek

Az Európai Űrügynökség adatai arra utalnak, hogy ez a felcserélődés már a küszöbön áll. A mágneses mező folyamatosan változik. Így történhetett meg az, hogy ez a védőréteg 15%-al zsugorodott az elmúlt 200 évben. Több szakértő szerint ez annak lehet a jele, hogy a Föld két pólusa felcserélődhet. Ilyen jel lehet az is, hogy az olvadt vas és nikkel a Föld magmájából folyamatosan távozik.

Amennyiben tényleg felcserélődnek a pólusok, a mágneses mező közben nem véd meg minket a fentebb említett hatásoktól, s az ózonréteg is egyre jobban elvékonyodhat. A pólusok cseréje minden élőlényre hatással lehet, de legfőképpen a madarakra, bálnákra, űrhajósokra. Ám a technikát is befolyásolja, így megzavarhatja a műholdakat, az erőműveket és a kommunikációs eszközöket, hogy a Föld klímáját már ne is említsük…

Így néz ki a Föld mágneses tere amikor stagnálnak a pólusok és amikor éppen felcserélődnek /Fotó: NASAEgy dán tanulmányt készítő tudósok vezetője, Henrik Svensmark, a Dán Nemzeti Űrközpont tudósa szerint a folyamat közben megnövekedhet a földfelszínre érő kozmikus sugárzás mennyisége, ami miatt megsokszorozódhat a daganatos megbetegedések száma. A tudósok becslése szerint évi 100 ezer ember vesztheti életét az űrből érkező sugárzás miatt. Dr. Colin Forsyth, a University College London professzora szemléltetése szerint a sugárzás akár 2-5-ször nagyobb lehet, mint ami az ózonlyuk miatt érkezik a légkörbe.

A Föld mágneses terét használják a madarak és a bálnák is a navigációhoz.A napviharok károkozása is esélyesebbé válik. Ez főként a kommunikációban és az energiaszolgáltatásban okozhat problémát. A szakértők ennek enyhítésére javasolják a megújuló energia használatát.
https://tophir.hu/erdekessegek..

Válaszok:
Gregorius | 2019. december 15. 20:28

Egy máik link amely az előbb írtakhoz kapcsolódik.
https://www.blikk.hu/geo/minde..

A mágneses pólusok felcserélődése várhatóan nem egyik napról a másikra történik, ezért a változás is elhuzódó lesz. Egyébként a következtetések logikusak, a Napból érkező töltött részecskéket ( amelyek mutációkat etc. okozhatnak) a Föld mágneses pajzsa az un. Van Alen övezetek kapják el és hasonló pajzsa csak mágneses pólusokkal rendelkező bolygónak van. Az, hogy mitől van azt inkább hagyjuk. (Valószínűleg egy olvadt magban forgó vasmag indukálja....)

ne haragudj, de ezzel a nick névvel nagyon kinevetteted magad...valami újat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés