Eurobarométer: Magyarország fontosabbnak tartja az emberi jogok védelmét, mint az uniós átlag

2019. december 10. 18:01
A megkérdezettek 60%-a az uniós tagságot is támogatja, ez a szám szintén magasabb az európai átlagnál.

Magyarországon 1 százalékkal (49 százalék) magasabb az uniós átlagnál (48 százalék) azoknak a száma, akik az emberi jogok globális védelmét tartják a legfontosabb uniós értéknek – derül ki a kedden közzétett őszi Eurobarométer-felméréséből. Az Európai Parlament (EP) kutatásából kiderül, hogy Magyarországon a fogyasztók jogainak érvényesítését, az egészségügyi szolgáltatások minőségének javítását, valamint a megfizethető és biztonságos élelmiszerekhez való hozzáférést és a megfelelő életszínvonal elérését tartják az Európai Parlament szakpolitikai prioritásainak.

A prioritások sorrendje ugyan a tagállamokban eltérő, azonban most először mondható el: az éghajlatváltozás a polgárok legfontosabb ügye. Majdnem minden harmadik megkérdezett (32 százalék) szeretné, ha az EP legfontosabb feladatának a klímaváltozás elleni küzdelmet tekintené. A magyar válaszadóknak szintén a legmagasabb része, a 30 százaléka ért ezzel egyet.

A felmérés arról is beszámol, hogy Magyarországon a megkérdezettek 60 százaléka támogatja az ország uniós tagságát, amely ebben a kérdésben is 1 százalékkal magasabb az uniós átlagnál (59 százalék). Az Eurobarométer szerint ez a tavaszi európai választások pozitív hozadéka is, hiszen a megnövekedett választói szám hozzájárul a demokráciával kapcsolatos elégedettség-érzet növekedéséhez.

Az európai polgárok támogatják az EP erősebb szerepét is: a válaszadók 58 százaléka nagyobb befolyással bíró EP-t szeretne a jövőben látni. Ez 7 százalékpontos emelkedés 2019 tavasza óta és e téren 2007 óta a legmagasabb mért adat. Magyarországon ez az arány még nagyobb növekedést mutat: 12 százalékponttal, 64 százalékra nőtt.

(MTI)
 

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"a válaszadók 58 százaléka nagyobb befolyással bíró EP-t szeretne a jövőben látni. Ez 7 százalékpontos emelkedés 2019 tavasza óta és e téren 2007 óta a legmagasabb mért adat. Magyarországon ez az arány még nagyobb növekedést mutat: 12 százalékponttal, 64 százalékra nőtt."
ÍGY JÁR A LEGJOBB ORSZÁG, AZ EU LEGJOBB ORSZÁGA, HA A MINISZTERELNÖKE ÉS AZ ÉRTELMISÉGE HAGYJA MAGÁRA ÉGETNI A GYALÁZKODÓK LOPÁSI VÁDÖZÖNÉT.
De ez egy jó hír, a krampuszok begurultak az őket gúnyoló migránsokra. Az olaszországi Vipitenóban... Így kell.
Így kellett volna Orbánéknak is a gyalázkodókkal, a lopásozó tehetségtelen aljadékokkal szemben, nem Boldog karácsonyozni!
"https://www.lavocedibolzano.it..

Ezt ha lehetne kicsit részletesebben kifejteni?

Ebből az derült ki, hogy milyen hülyeségekkel erőlködtök, és próbáljátok szédíteni az embereket.

Úúúh..... Milyen igazad van! :D

Dehogy, majd a villanyt kapcsoljuk le.

Azert arra kivancsi lennek, hogyan akarjak a klimavaltozast megallitani, befolyasolni pl. az europai magyarok.
Tudom, Budapesten mar kihirdettek a klimaveszhelyzetet, tehat ezzel mar tobb dolguk nincs is.
Mondjuk, jobb lett volna hulyesegveszhelyzetnek nevezni, kozelebb allt volna a valosaghoz.
Es az, hogy a magyarok jo resze az EU-ban maradna, meg nem feltetelezi azt, hogy mind olyan bologato janosok lennenek, mint az ellenzek. Valisaggal lesik a fomuftik, Sorosok ohajat, hogy szolgalni tudjanak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés