Karácsony Gergely: Az a hatalom, amely meg akar félemlíteni, az valójában fél

2019. szeptember 12. 12:45
Az ellenzéki főpolgármester-jelölt szerint a fideszes politikusok a lábuk nyomát sem csókolhatnák meg.

Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról beszélt, hogy a főpolgármester-jelölti vitára nem feltétlenül kizárólag Tarlós és közte kell lezajlania, tőle jelen lehet az összes jelölt, bár hozzá tette, hogy szerinte a jelöltek egy része nem valódi jelölt. Az ellenzéki főpolgármester-jelölt úgy fogalmazott, hogy neki „minden jó, csak legyen vita” és nagyon boldog lenne tőle, ha „Tarlós István kiállítaná magáról azt a bizonyítványt, hogy a segédei nélkül nem mer vitázni”. Karácsony úgy vélekedett, hogy szerinte 2014-ben sokan joggal nem érezték saját ügyüknek a főpolgármester-választást, de ők ezt most szeretnék megváltoztatni, emlékeztetve arra, hogy Tarlós István akkor kapta a legtöbb szavazatot amikor kikapott.

A műsorban telefonon érték utol Pikó Andrást, az ellenzék VIII. kerületi polgármesterjelöltjét. Pikó úgy fogalmazott, hogy a rendőrök sem nagyon tudják, hogy mit keresnek, hozzátéve, hogy szerinte az egész ügy egy politikai rágalom és szerinte a magyar eljárásrendhez képest szokatlan, hogy egy nap alatt el is indították a nyomozást. Pikó szerint az egész történet egyszerűen arról szólt, hogy „a legbiztosabban visszatudják vinni a törvény által rájuk szabott feladatként az átvett ajánlóíveket”. A VIII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt arról beszélt, hogy szerinte ez egy egyszerű taktika. Pikó szerint amit a Magyar Nemzet még csak sejtetett, azt már Kocsis Máté tényként mondta, és ezután mások is így hivatkozhattak rá. A polgármester jelölt nem tartja lehetetlennek, hogy valaki ártó szándékkal, belülről indította el ezt a történetet.

Karácsony Gergely reagálva Pikó András szavaira annyit tett még hozzá, hogy szerinte „a fideszes politikusok a lábuk nyomát sem csókolhatnák meg”. Karácsony szerint ez egy politikai megrendelésre indított nyomozás. A korábbi miniszterelnök-jelölt úgy fogalmazott, hogy „az a hatalom, amely meg akar félemlíteni, az valójában fél”.

 

 

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem biztos, hogy érdemes Pikóból mártírt csinálni. Ezek a nyomozati cselekmények pedig éppen alkalmasak erre. Azonnal lehet ismét diktatúrázni, rezsimezni, Pikót pedig - aki könnyen lehet, hogy egyszerű bűnöző - áldozatként pozícionálni.

Ami pedig a félelemmel kapcsolatos "logikát" illeti: akkor ezek szerint az az ellenzék, amely rezsimmel és diktatúrával akar megfélemlíteni, az valójában rezsimet és diktatúrát akar megvalósítani?

Ki akarna megfélemlíteni egy gyalogló fát?
Ki akarna megfélemlíteni egy "káosz koalíciót"?

Érdemes, vagy nem érdemes, vannak esetek amikor a nyomozást le kell folytatni.

A helyi választási iroda tett feljelentést. Feltételezhető az alapos gyanúra okot adó dokumentumukat becsatolták, amely alapján elindult a nyomozás ismeretlen tettes ellen. Amikor befejeződik a nyomozati szak, akkor kerül megszüntetésre, vagy vádemelésre.

Tele a pellus, mi? Csaló geciláda.

Egy faszállítóval miért kellene Dr Tarlós Istvánnak vitatkoznia?

"Az ellenzéki főpolgármester-jelölt szerint a fideszes politikusok a lábuk nyomát sem csókolhatnák meg."

Fagyökeret nem csókolgatnak.

A faszállító fél, hogy megint akkorát bukik, mint viharban a klozetajtó.

Karácsony büszke arra, hogy a Himnuszban is benne van.

"Bal sors, akit régen tép,"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés