Az Első Karaktertől az Utolsó Figyelmeztetésig – megjelent a Mandiner hetilap!

2019. szeptember 12. 7:01
A mai nappal új fejezet kezdődik a Mandiner tízéves (elődlapjaival együtt épp húszéves) történetében: megjelent hetilap kiadásunk. Forgassák, olvassák, kritizálják; és ha gondolják, kedveljék: önöknek írtuk!

Csütörtök reggel új fejezet kezdődik a Mandiner tízéves – elődlapjaival, az Utolsó Figyelmeztetéssel és a Reakcióval együtt húszéves – történetében.

A már megszokott Mandiner-stílus mostantól nyomtatott, elegáns kivitelben, hetilap formátumban is megjelenik,

még több minőségi tartalommal, riportokkal, interjúkkal, elemzésekkel és a legváltozatosabb véleménycikkekkel.

Az Első Karaktert Szalai Zoltán, a hetilap főszerkesztője írja, összefoglalva, miről fog szólni a print Mandiner. Az egymást követő lapszámokban aztán a Mandiner ismert szerzői fogják egymást váltani vezércikkeikkel.

Címlapsztorinkban Déván látogattuk meg Böjte Csabát, hogy nagyinterjúban meséljen arról, mi vezette idáig őt és mit gondol ma országról, világról, hitről és nemzetről. Böjte atya a jövőben a Mandiner rendszeres szerzőjeként is felbukkan majd.

A Kereki Gergő által szerkesztett Közélet rovatban Balog Zoltán elárulja, miért nem tesz jót a kritika nélküli támogatás a kormányzásnak, és beszél a kötcsei Orbán-beszédek titkáról és a klímaváltozásról is. Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere többek között a Szent János-kórház helyzetéről és az Átrium színház jövőjéről beszél lapunknak adott interjújában. Véleménycikket írt a lapba Lánczi András, Szánthó Miklós és Csák János. Körképet közlünk az önkormányzati választási kampány aktuális állásáról is.

Feminens rovatunkban erős, karakteres és tiszteletre méltó életutat bejáró nőket mutatunk be,

elsőként Zsiga Melindát, a hátrányos helyzetből induló magyar kickbox-bajnoknőt.

A Külföld rovatban (a print kiadásban a Külföld és Külhon rovatért felelős Rajcsányi Gellért szerkesztésében) az izraeli Knesszet és a lengyel Szejm várható összetételét elemezzük a közelgő választások előtt (külön foglalkozunk azzal is, hogy mi maradt mára a világhírű Szolidaritásból). Tony Abbott volt ausztrál miniszterelnök interjúnkban fejti ki, miért gondolja úgy, hogy a konzervativizmus többnyire inkább ösztönös, mintsem intellektuális meggyőződés. A külpolitikai véleményrovatban az első számban az EP-ből nemrég visszavonult Schöpflin György professzor írását olvashatják a zöldpolitika és a jobboldaliság kapcsolatáról.

A határon túli magyar témákat mostantól hétről hétre bemutató Külhon rovatunkban Gui Angéla mesél a határokon átnyúló jótékonysági tevékenységéről és a szolidaritás fontosságáról.

A Makronóm, gazdasági rovatunk (szerkesztő: Oláh Dániel)

Recessziós rémálmok összeállítása arra a kérdésre keresi a választ, hogy meddig tarthat még a konjunktúra

és egyáltalán előrejelezhetők-e a visszaesések. A cikket illusztráló válság-vonalkód az elmúlt másfél század válságainak ritmusát teszi láthatóvá számunkra. György László publicisztikában teszi fel a kérdést: van-e Magyarországnak főcímdala?

A Precedens rovatban Orbán Balázs a klímaváltozásról és a klímamenekülésről ír; Joób Kristóf pedig a brit fejlemények kapcsán a parlament intézményéről, mint a nemzetállami demokráciák szuverenitásának végső letéteményeséről szól.

A kultúra és az élet, az életmód témáit friss megközelítésben feldolgozó Élet rovatunk – Muray Gábor és Klementisz Réka szerkesztésében – fő témája Tokaj (meg egy kicsit a fővárosi Bartók Béla út): Ugrin Julianna CineFesten debütáló aszúfilmje, a borvidék francia és magyar szemmel. Itt olvashatják Csender Levente tárcanovelláját is egy teljes életről.

Böszörményi Nagy Gergely, a Brain Bar jövőfesztivál alapítója recenzió-sorozatba kezd: a jövőről szóló legizgalmasabb könyveket fogja mostantól hétről hétre bemutatni.

Budapesti történetek rovatunkban a főváros történetéből és életéből, épületek, városrészek és emberek, közösségek egymásra való kölcsönhatásáról írunk majd – elsőként arról, hogyan is született Pasarét modernista temploma a Horthy-korszak neobarokk ízlésvilágában.

A lapot a mostantól heti rovat formájában újjáéledő Utolsó Figyelmeztetés zárja,

az UFi egykori szerzői írnak majd itt mindarról, ami érdekli őket. Az első írásban Rajcsányi Gellért teszi fel a kérdést: jó reggelt, ez már a polgárosodás?

S ha olvasnak minket, maradjanak velünk: már dolgozunk a második lapszámon, még újabb rovatokkal és izgalmas témakörökkel.

***

És hogy miként juthat hozzá rendszeresen újságunkhoz?

A lap ára az újságárusoknál 550 forint, az előfizetőknek 438 forint.

A Mandiner-előfizetés a hetente megjelelő nyomtatott lapszám mellett hozzáférést biztosít a nyomtatott lapszám online elérhető cikkeire is. 

 

Előfizetési módok: 

1. Telefonon egyeztetve (06 1 99 99 850)

2. E-mailen egyeztetve (elofizetes (kukac) mandiner.hu)

3. vagy a mandiner.hu/elofizetes felületen, bankkártyával.

Várjuk önt is olvasóink közé!

Összesen 194 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hurrá! Keresni fogjuk, de az előfizetés biztosabb.

Ez még talány, de idővel biztos kiderül.

Az UFI és a Reakció a saját oldallal szemben is képes volt kritikát megfogalmazni. Ezt a Mandinertől aligha várhatjuk. Ha mégis, majd lapátra teszik az egész szerkesztőséget.

Ennek ellenére az első pár számot megveszem, aztán meglátjuk. A cikkben felsorolt szerzők túl sok bizalmat nem keltenek bennem.

végre, ideje volt.
az első szám tartalma izgalmas.
remélem, hogy a szabadelvű-polgári-konzervatív értékek mentén csináljátok a lapot, és nem fogadjátok be a szélsőségeseket (Bayer, Bencsik,stb)

Hol lehet megrendelni, megvásárolni? Le is lehet tölteni fizetés ellenében?

Válaszok:
Agnieszka | 2019. szeptember 12. 14:10

Ahol a kérdés, ott a válasz. Az első számot megvettem, nekem tetszett.

Amilyen ez a mai világ, Böjthe Csaba testvér nem lehet "tűlszerepeltetve".

Már előfizettünk, néhányszázadikok vagyunk.

Bocs, ismétlés a tudás anyja, és nem tudom, melyik Dodóhoz van szerencsém. Az eredetinek üdvözlet és az öntöttvasat megvettük azóta, szuper!

Kösz, észrevettem és már megtörtént. A gyerekeim révén volt UFI-nk és Reakciónk is, mi szerettük.

A Nyugatiban vettem, rögtön tudta, h. van és hol, mondta, h. mai, friss, de h. miféle, azt nem tudta. Mondtam neki az UFI-t és Reakciót. Megköszönte.

Mi kezdettől előfizettük a Heti Választ, egészen az irányváltásukig. Nem volt az egy rossz újság. Sajnálom Borókait, h. diszkreditálta magát a Simicskával. Azért látni kellett volna a különbséget.

Ez egy haszonelvű, árutermelő társadalom, Böjthe atya egyszerűen ezen a nyelven szól, h. az is megértse, aki mindenről az üzlet nyelvére lefordítva gondolkodik.

Isten nem árul, hanem ad és minőséget, nekünk. A kereszténység pedig működik, eligazít pl. morális kérdésekben, erőt ad ahhoz, h. cipeljük, amit az élet gyakran NEM is a mi hibánkból, ránkmért. Segít továbblépni.

Valami ilyesmire gondolhatott Csaba testvér. Nekem ez jött le és nekem ez így jó.

Még ez az opció sem zavar. Nem kell mindent érteni és az sem kell, h. "igazam" legyen, nekem így is jó és slussz.

Kedves annamanna,
offtopik kiegészítésként még figyelmeztetnélek egy partikuláris dologra is:

Létezik egy Dodó aki nyolcvanötezersok kommenttel van jelen a mandineren, és van ez a Dodó, aki párszáz kommentnél tart és pl. agyrákjára panaszkodik s más ilyesféléket követ el.
Fontos dolog Isten témája (melybe itt ez utóbbival merülsz csevegésbe) ,de gondolj bele, a Könyvolvasó mivoltodból sejtem hogy a következő kifejezéssel élve érteni fogod a szitut: kisléptékben egyfajta "Nagy Utánzó" -val csevegsz.

A nyolcvanötezersok kommentes Dodó:
https://mandiner.hu/felhasznal..

A párszáz kommentes Dodó akivel itten van kommentváltásod az emez:
https://mandiner.hu/felhasznal..

Belegondoltál , hogy volt-e eme "beszélgetőpartnerednek" agyrákja. (Pont. Nem kérdőjel!)

Szerintem márpedig pszeudoDodó natttyon intelligens, hisz valahogyan az én kommentemre máris három diszlájkot szerzett . Három tőle független kedvelője a kommentemet leujjazták :-D

Megvettem.
Első blikkre a régi, eredeti Heti Válasz-utánérzés (ami nem egy rossz dolog).

Majd meglátjuk.

Ad. Ingyen, kegyelemből, annak, aki szabad akaratból kész elfogadni.

Én a kapu előtt állok és zörgetek. És aki kinyitja az ajtót, azzal együtt vacsorálok és ő énvelem. Ha ketten v. hárman összegyűltök az én nevemben, ott leszek veletek.

Nem teszek idézőjelet, biztos nem pontos.

Nekünk VAN és nyilván fontos, különben nem ragaszkodnánk hozzá.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés