Szabadai Viktor hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz a vizes vb-t szervező cég ellen

2019. augusztus 24. 14:34

Magyar Liberális Párt
MTI-OS
A túlárazott beruházások kizárólag a kormányzati körök gazdagodását segítették elő.

„A 2017-es budapesti vizes vb-t rendező Bp2017 Kft. sokadig alkalommal keveredett korrupció gyanújába, miután a cég nem adta ki, hogy az Iron Corporation Kft mennyiért használhatta a magyar emberek adóforintjaiból felépített Duna Arénát. Állami cég lévén a kiadás költségei közérdekű adatnak minősülnek, ezért a cégnek büntetést kell fizetnie a titkolózás miatt. Nem elég, hogy az eredetileg 25 milliárdosra tervezett beruházás végül az ötszörösébe került, nem elég, hogy két évvel a vb után még mindig drágul a rendezvény, most az újabb törvénytelen eljárás miatt kiszabott büntetést is az adófizetőkre terhelné a cég.

A Bp2017 Kft. létezése már önmagában annak a beismerő vallomása, hogy kormányzati korrupcióra használták a 2017-es budapesti világbajnokságot. A túlárazott beruházások kizárólag a kormányzati körök gazdagodását segítették elő. 

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke büntető-feljelentést tesz a Bp2017 Kft. ellen, ha a cég 15 munkanapon belül sem teljesíti a Pesti Központi Kerületi Bíróság jogerős ítéletét. Amennyiben továbbra sem hozzák nyilvánosságra, mekkora összegre kötöttek szerződést az Iron Corporation Kft.-vel, milyen célra költötték a befolyt összeget, továbbá hogy a szponzorációra, reklám- és marketingtevékenységre kivel, milyen összegre szerződtek, és ha a bíróság által az adatszolgáltatás megtagadásáért kiszabott 100.000 Ft-os bírságot is közpénzből fizetik ki, Szabadai Viktor hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tesz a világbajnokságot szervező cég ellen.

A magyar embereknek joga van tudni arról, hogy ki mennyiért használhatja azt az épületet, amelyet az adófizetők pénzéből építettek. Felszólítjuk a céget, hogy számoljanak el a költségekkel! Mondják el, hogy két évvel a vb után miért folyik még mindig ki a pénz az ablakon! Felszólítjuk a Bp2017 Kft.-t, hogy ne titkolózzon tovább a magyarok kárára!”

(MTI-OS)

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Nem elég, hogy az eredetileg 25 milliárdosra tervezett beruházás végül az ötszörösébe került,"
Itt már el is bukott a Szabadai, akit komolyabb embernek gondoltam.
Maga Duna Aréna került 25 milliárdba, nem a tervezett beruházás.
A beruházásban a Duna Aréna a legkisebb összeget kitevő rész.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés