„Vége a civil szervezetek showműsorának” – beállt az Öt Csillag Salvini migrációs törvénycsomagja mögé

2019. augusztus 6. 19:09
„Végre véget vetünk a felségvizeinken zajló showműsornak, amelyben a migránsok a statiszták szerepét játsszák, ahelyett, hogy az életüket védenék” – fogalmazott Luigi di Maio olasz kormányfő-helyettes.

Az olasz parlament által elfogadott új migrációs törvénycsomag véget vet az olasz tengereken a migránsokat statisztaként felhasználó civil szervezetek „show-műsorának” Luigi Di Maio, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) olasz kormánypárt vezetője, miniszterelnök-helyettes keddi kijelentése szerint.

Luigi Di Maio elmondta, hogy az M5S azért támogatta a Matteo Salvini belügyminiszter (a kormánykoalíció jelenleg nagyobbik pártja, a Liga vezetője, miniszterelnök-helyettes) nevével fémjelzett migrációs törvénycsomagot, mivel a pártot „meggyőzték” a benne szereplő intézkedések.

Ha egy hajó megsérti a parti őrség vagy a haditengerészet utasításait, azt a hajót le kell foglalni, és ha kell, (a hajót) át kell adni a mi hatóságainknak. Így végre véget vetünk a felségvizeinken zajló show-műsornak, amelyben a migránsok a statiszták szerepét játsszák, ahelyett, hogy az életüket védenék” – fogalmazott Luigi di Maio. Hozzátette: az olasz migrációs törvénycsomag éppen az emberi életeknek nyújt védelmet.

Az M5S politikusai korábban többször bírálták Matteo Salvini migrációs rendelkezéseit, de a törvénycsomag hétfői felsőházi szavazásán a párt frakciója támogatta. Az M5S-nek csak öt szenátora nem vett részt a szavazáson.

A Proactiva Open Arms spanyol civil szervezet, amelynek napok óta a dél-olaszországi Lampedusa térségében várakozik kikötésre fedélzetén 121 menekülttel a hajója, a Twitteren azt írta: nehéz elmagyarázni az általuk megmentett embereknek, hogy életüknek ára van, egymillió eurót érnek. A szervezet arra utalt, hogy az olasz törvénycsomag értelmében az olaszországi partokon migránsokkal kikötő civil hajó egymillió eurós bírságot kockáztat.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) közlése szerint az olasz törvény az éhezés és háború miatt menekülő embereket sújtja. A szervezet szóvivője hangsúlyozta, hogy az emberéleteket mentő humanitárius szervezetek tagjait nem lehet bűnözőkként kezelni.

Matteo Salvini kedden nyilvánosságra hozta a Giuseppe Conte olasz miniszterelnöknek írt levelét, amelyben a római kormány és egész Olaszország sikerének nevezte a migrációs-biztonsági törvénycsomagot. A jelentősebb intézkedések közt emelte ki az Olaszországban tartózkodó illegális bevándorlók hazatoloncolására létrehozott alapot. Megjegyezte, a bevándorlók származási országaival való együttműködés segíthet ezen személyek hazaszállításában.

Salvini úgy vélte, az olasz migrációs intézkedések „modellértékűek” és „exportálhatók” az Európai Unió egészébe. Arra kérte Giuseppe Contét, terjessze az olasz migrációs stratégiát az európai intézményekben, hogy az új Európai Bizottság is új utat kövessen a kérdésben.

(MTI)

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Itt már rég nem emberéletek mentéséről van szó, hanem szarházi civilszervezetek (bűnözők) összejátszanak a velük azonos erkölcsi nívón álló nyugati vezetőkkel.
Ideje az orrukra koppintani! Sok sikert Olaszországnak!
Ha egyszer Görögországnak és Spanyolországnak is megjön az esze, akkor véget érhet Európa rémálma az embercsempészés nagyüzemi módszere. A támogató országok vezetői pedig felehetnek az általuk elkövetett Európa ellenes bűncselekményeikért.

"De miért Európába? "

Mert Európát kell tönkretenni. Európa a célpont ebben a háborúban. (mert ez háború, sajnos) És az afrikaiakat, arabokat, mintegy biológiai fegyverként vetik be. Most előkészítik a káoszt, aztán kezdődhet a polgárháború. Ki van ez találva, förtelmesen aljas módon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés