Juncker üzent: az új brit kormányfővel sem tárgyalják újra a kiválási szerződést

2019. június 11. 19:35
„Hónapok óta az a benyomásom, hogy a brit politikai osztályt May leváltása érdekli, nem pedig az, hogy hogyan jussanak egyezségre az Európai Unióval” – szögezte le az EB elnöke.

A Theresa Mayt váltó új brit kormányfő sem tárgyalhatja újra az Egyesült Királyság uniós kiválásának feltételrendszerét rögzítő szerződést – figyelmeztetett az Európai Bizottság elnöke a Politico brüsszeli hírportálnak adott keddi interjújában.

Hónapok óta az a benyomásom, hogy a brit politikai osztályt May leváltása érdekli, nem pedig az, hogy hogyan jussanak egyezségre az Európai Unióval” – szögezte le Jean-Claude Juncker.

A szerződést nem Juncker és May kötötte, hanem az EU és az Egyesült Királyság, így be kell tartania a következő miniszterelnöknek, akárki is lesz az” – közölte.

Hozzátette, abból a feltételezésből indul ki munkája során, hogy a szigetország 2019. október 31. előtt távozik az EU-ból.

(MTI)

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért még várj egy kicsit. Most még a megfélemlítés megy, de lehet ez még másképpen. Minden arra megy ki, nehogy másnak eszébe jusson követni a briteket.

A magadfajták pedig azt gondolják, hogy az EU-t csak hódolat illeti, nem bírálat. A britek bírálták, aztán jobb híján megadták erre a választ. Azt gondolják, pontosabban azt próbálják beadni, hogy az EU a birodalmi törekvéstől, az kizárólagosságot követelő elfuserált liberalizmustól lesz tényező a világban. Az eszükbe sem jut, hogy az ütőképes gazdasági együttműködést nem az erőltetett ilyen-olyan kisebbségi jogok, a melegházasság, a genderizmus, a devianciák pártolása segíti elő.

Persze hogy van.
Csak az a kérdés, hogy milyen a korábbihoz képest.
Szerintem sokan fogják azt mondani, hogy "anyám én nem ilyen lovat akartam"...

Ez nemcsak így vetődhet fel.

Lehet, h. távlatilag könnyebb egyedül, mindenesetre saját jog eldönteni, hogyan tovább.

Szerintem az EU hozta a formáját, nem okvetlenül csak el és kiengedni, de büntetni is akartak a kiváló főtárgyalók, akik közül a szép Verhofstadtot kevés bizalom és szimpátia övezi.

Speciel én senkinek sem drukkolok, nekönk jobb lenne, ha föl sem vetődött volna a kilépés. Viszont ez az elhúzódó cirkusz sem az EU dicsősége.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés