Facebook és társai: a konzervatívok nem veszíthetik el a következő kultúrcsatát

2019. május 27. 20:15

Megadja Gábor
The American Spectator
Ma a nemzetállamoknak fel kell lépniük a cenzúra ellen és meg kell védeniük szuverenitásukat a techmultik totalitárius nyomulása ellen.

„A Facebook & Co. szerint Paul Joseph Watson, Laura Loomer, Milo Yiannopoulos, David Horowitz és sokan mások veszélyes, erőszakos »szélsőségesek«. Ugyanakkor a radikális iszlamistáknak, mint a Muszlim Testvériség vagy a Hamasz, bérelt helye van a Zuckerbert-galaxisban, és  David Duke Fővarázsló eláraszthatja a Twitterét a zsidó világösszeesküvésről. Ez az egész nevetséges.

Az egyetlen ok, amiért a konzervatív hangoknak el kell hagynia a közösségi média nagyobb platformjait, az az, hogy egyébként valóban veszélyesek – legalábbis veszélyesek a legújabb baloldali totalitarizmusra. Elérték, hogy megválasszák elnöknek Donald Trumpot – és talán 2020-ban megint hatékonyak lesznek. Vitathatatlanul ők a jobboldal leghatékonyabb hangjai, és a főáramú konzervatívoknak ki kellene állniuk mellettük. (…)

Ha a konzervatívok harcolni akarnak a Szilícium-völgy digitális Szovjetuniójával, akkor nem a szabad piac tankönyvi érveivel kell előállniuk.

A Facebook és más techóirások nem szentek. Attól lettek sikeresek, hogy személyes adatokat adtak el harmadik félnek. Ez pedig már elég ok lenne arra, hogy kivizsgáljuk, figyeljük és szabályozzuk őket.

Ma a nemzetállamoknak fel kell lépniük a cenzúra ellen és meg kell védeniük szuverenitásukat a techmultik totalitárius nyomulása ellen. Trösztellenes intézkedéseket kell hozni, a Facebookot fel kell darabolni, és rá kell kényszeríteni, hogy tisztelje az állampolgárok alkotmányos jogait – vagy pedig kiadónak kell tekinteni, ennek jogi és etikai vonzataival együtt. A nemzeti törvényeknek szabályoznia kell a közösségi médiát, és meg kell védenie a szólásszabadság alkotmányos jogát.

Reménykeltő, hogy Donald Trump rajta tartja szemét az ügyön. Támogatni kell ebben.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pár dolog:
A Facebook-nak jelenleg közel 2 milliárd felhasználója van úgy, hogy Kínában vagy Oroszországban stb. be van tiltva.

Az emberek egy igen nagy többsége kizárólag a Facebook-on keresztül fogyasztja a híreket, és ez egy rohamosan növekvő tendencia, mert az ember egy lusta és igénytelen jószág.
Innentől kezdve már csak az algoritmuson múlik, hogy hova terel téged, a kormányt kikapták a kezedből.

A Facebook-nak nincs természetes versenytársa.
Ha be akarunk szarni az erőlködéstől, akkor lehet mondani esetleg a Twitter-t vagy az Instagram-ot, de jobban elmerülve a részletekben ez nagyon nem ugyanaz a kategória, mint az autóknál a BMW és a Volvo, vagy a gyorsétteremláncoknál a Meki és a KFC.

Aki továbbra is magáncégezik, az egy arrogáns, ostoba jószág.

Túlkapása esetén a Facebookot is le lehetne kapcsolni egy időre.

Nem ismerem a The American Spectator-t, nem tudhatom, vannak-e a Megadja-íráshoz hasonlók, ill. milyen színvonalat képviselnek.
Ez a cikk tűlogikával: 10/10.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés