Strache bukása a többi Putyin-bábot is magával ránthatja

2019. május 19. 12:16

Ujhelyi István
Facebook
Felkészül Orbán Viktor?!

„Akkor beszéljünk egyenesen: az osztrák alkancellár csúfos le- és elbukása egyértelműen bizonyította annak a sötét putyini háttérhatalmi rendszernek a meglétét, amelyről eddig is volt sejtésünk, de ilyen kézzel fogható és tagadhatatlan bizonyítéka eddig nem volt. Hiába mosakszik és próbál szánalmasan terelni a fideszes médiagépezet, Heinz-Christian Strache bukása csak az első dominó, amely eldőlt a sorban; felkészül Salvini, LePen, Orbán és a többi moszkvai pórázon lévő szélsőjobboldali bábfigura. 

Az összefüggések világosak és egyértelműek. Az osztrák szélsőjobboldali alkancellár abba bukott bele, hogy korábbi választási kampányának remélt anyagi támogatásáért és a legnagyobb osztrák bulvárlap megvásárlásáért (valamint neki kedvező áthangolásáért) cserébe állami megbízások korrupt elnyerését ígérte egy magát putyini kapcsolatokkal rendelkező személynek. Vagyis orosz »befektetőktől« várt piszkos pénzt és médiatámogatást saját hatalmi érdekeinek érvényesítéséhez, ezért pedig korrupt állami visszaosztást ígért cserébe. Ismerős, nem? Strache ráadásul kebelbarátját és szélsőjobboldali elvtársát, Orbán Viktort – és vele együtt a narancsos lakájmédiát – is lebuktatta, amikor arról beszélt, hogy »olyan médiaviszonyokat akar, mint amilyen Orbánnak van«, ráadásul ehhez megoldó-embernek azt az osztrák strómant, Heinrich Pecinát ajánlotta, aki a Fidesz érdekeinek megfelelően vásárolta meg, majd szántotta be annak idején a Népszabadságot, illetve játszotta fideszes kézre a médiaportfolió többi részét. De ne felejtsük a gyáva magyar kormányfő másik sztárbarátját, az olasz Matteo Salvinit sem, akinek pártja körül szintén bűzös, putyini árnyékú botrány kering: legutóbb az derült ki, hogy eurómilliókat akartak EU-ellenes kampányra átvenni egy orosz állami olajvállalattól, az üzletet pedig törvénytelen módon nemzetközi olajüzletnek akarták álcázni. És ne felejtsük akkor már ki a sorból a francia szélsőjobb vezetőjét – az EU-ellenesek közé csúszott Fideszt tárt karokkal ölelő – Marine LePen-t sem, akinek pártja közel hárommilliárd forintnyi hitelt vett fel orosz bankoktól EU-ellenes kampányra, az Európai Parlamentben pedig Putyin szóvivőjének lányát alkalmazták gyakornokként. Micsoda csapat! Micsoda roncsválogatott, a középpályán a magyar miniszterelnökkel! 

Hát nem szégyelli magát Orbán Viktor, hogy ilyen sötét, korrupt és zavaros hátterű hatalmi érdekeket szolgáló együttműködésekbe rángatja bele hazánkat?

Ugye mindenki emlékszik még arra, hogy a Fidesz egykori pártpénztárnoka és érinthetetlen háttérembere, Simicska Lajos azért veszett össze Orbán Viktorral, mert – ahogyan ezt magától az érintettől tudjuk – a miniszterelnök úgy akarta bekebelezni a számára kellemetlen RTL Klubot, hogy »megveszi majd neki a Roszatom«? Emlékszünk még erre? Pontosan ugyanarról beszéltek, mint amiről a mostani botrányvideón az azóta megbukott osztrák alkancellár. Látják az összefüggéseket, az összeérő szálakat, a moszkvai árnyjátékot a magyar kormányfő körül? Strache bukása több mint figyelmeztetés. Bizonyosan nem véletlen kiszivárogtatás és egy véletlen politikus elbotlás. Elkezdték ledönteni a dominókat. A jobboldalon kezdenék aggódni, hogy kit temetnek majd maguk alá a következő darabok.

A magyar kormányfő vízválasztó, az illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Kétszáznegyvenharmadik alkalommal kongatom a harangokat, mert úgy látszik, még mindig szükség van rá. És mert radikális európai demokrataként ez a dolgom.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 141 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Kétszáznegyvenharmadik alkalommal kongatom a harangokat, mert úgy látszik, még mindig szükség van rá. És mert radikális európai demokrataként ez a dolgom.”

És még nem jött rá, hogy a kutya sem törődik vele. Jól van Újhelyi, harangozz tovább!

Reméljük is, hogy dől az összes KGB-s.

Gondolom, rengeteg ilyen megrendezett fakehelyzettel róbálkoztatok Orbán ellen is, te jellemtelen mocsokláda, de nem jött be.

Újhelyi kispályás itthon is, hát még a nemzetközi politikában.
Mit csinált akkor, amikor a "bolgár" pszichológusok jöttek?

Újhelyi hazudik. Eddig azt mondták, hogy az oroszok a szélsőjobbot támogatják. Ezt idáig a nemzetközi ballib mondta. Akkor most az oroszok miért támadtak volna meg egy jobboldali kormányt?
Ellentmondásos a Pifti

Válaszok:
Negue | 2019. május 20. 0:49

Nem ellentmondásos. Agyalágyult.

". Egyébként ha most hirtelen nagyot romlana a gazdasági konjunktúra, s a gyors következményeivel szemben a kormány tehetetlen, s azonnal érezzük a negatívumokat."

" következményeivel szemben a kormány tehetetlen,"
:)))
Persze válság még jöhet, és jön is a világban, mint ahogy jött is számtalan.De azért nyugodtabban hajthatod álomra a fejedet, mint pl. 2006-ban, amikor még nem volt válság, (csak 2008-tól), de addigra már padlón volt az ország, de jellemző, hogy te is már előre aggódsz, mert biztos ami biztos, ugye? Ti már 2010 óta összeomlani látjátok az ország gazdaságot, de a fenébe is az ellenkezője történik, ezért jó ha megelőlegezzük a "bajt", igaz?

"https://www.portfolio.hu/gazda.."

Erről van szó. Az emberek érzékelik, hogy milyen világban élnek. Hiába ordítozzák nyugaton, meg itthon is, hogy Orbán lázítja Európát, de az európai ember Orbán nélkül is érzi, hogy egyre jobban szorong a sok színesbőrű bevándorló láttán, amit még meg lehetne szokni, de a vele együtt romló közbiztonságot már nem. Orbán maximum kimondta azt, amit mások is így gondolnak szerte Európában, ha nem így lenne, akkor magasan tojnának arra, hogy Orbán "lázít".
És fordítva is így van. Itthon 9 éve harsogja az ellenzék, és a demokráciát nálunk féltő nyugat, hogy itt minden borzalmas, tombol a diktatúra, a médiát, bíróságot Orbán irányítja, egyre nyomorultabbul élünk...stb.
Miközben a szerényebben élők sem ezt tapasztalják, akármennyire ezt sulykolja az egyébként vidéken is mindenhol fogható rtl, és az ellenzék összes média forrása. Mert NEM EZT TAPASZTALJÁK!
Viszont jó néhány jómódú balliberálist ismerek , akiből ömlik a panasz a nyomor, és a "diktatúra" miatt.
Na igen. Az élet ennyire egyszerű.

Összefüggéseiben is pesszimista vagy, ez az hozzászólásaidból tisztán látszik, persze csak a kormánnyal kapcsolatban. A mellébeszélés pedig nem az én reszortom, ezt bárki látja.

Ha tévedtem a borúlátásoddal, és az általam vélelmezett pesszimizmusoddal kapcsolatban akkor elnézést kérek, Komolyan örülnék ha tévedtem volna, mert az objektivitás nagy érték, függetlenül attól, hogy ki melyik kormánnyal szimpatizál.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés