Tordai: „Egy kusza gondolatú jegybankelnök” biztos, hogy nem tudja egyedül megvédeni a nemzeti valutát

2019. április 11. 12:24
Ezért az euró minél előbbi magyarországi bevezetését szorgalmazza az MSZP-Párbeszéd. Már pályázatot is írtak ki a magyar euró megtervezésére. Tordai Bence a Hősök terén tartott sajtótájékoztatót.

Az euró minél előbbi magyarországi bevezetését szorgalmazza az MSZP-Párbeszéd. A két ellenzéki párt pályázatot írt ki a magyar euró megtervezésére.

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten, a Hősök terén tartott sajtótájékoztatón úgy értékelt: az euró bevezetése Magyarországon egy arról szóló döntés, hogy a mag-Európához akar-e tartozni az ország vagy a periféria része lesz.

Azt mondta, az euró bevezetésének azért is itt lenne a legfőbb ideje, mert a miniszterelnök is beszélt arról, hogy újabb gazdasági válság lehet és akkor Magyarország gazdasága, amely kicsi és nyitott, az egyik legsérülékenyebb lesz. Egy újabb válság esetén „egy kusza gondolatú jegybankelnök” biztos, hogy nem tudja egyedül megvédeni a nemzeti valutát – fogalmazott.

Tordai Bence közölte, az MSZP-Párbeszéd azt javasolja, hogy már 2020-ban lépjen be Magyarország az euró előszobájába, az Árfolyam-mechanizmus 2-ben (ERM-2). 

Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagja is úgy látta, hogy az euró egy biztonsági pont, garancia arra, hogy Magyarország hosszú távon is meghatározó tagja lesz az európai közösségnek.

Közölte, az euró atyjának, Lámfalussy Sándornak a születésnapjáig, április 26-ig tartó pályázatot írnak ki a magyar euró megtervezésére. A pályaműveket az euro@mszp.hu e-mail címre várják.

Elmondta, a pályaműveket a május 1-jén állítják ki az MSZP városligeti majálisán, azokról a közönség szavazhat, majd a legtöbb szavazatot kapott pályázatokat a Pápai Gábor grafikus vezette szakmai zsűri kiértékeli és győztest hirdet.

Közölte, a győztes egy őszi kétnapos brüsszeli utazást nyer.

(MTI)

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az euró sem véd a válságtól.
Erre több példa is van.
A 2008-as gazdasági válságból az USA-nak elég volt másfél év a kilábaláshoz, az EU-nak pedig két és fél év sem.
Görögországot sem, ahogy Olaszországot sem védte meg az euró a válságból.
Vajon miért nem vezette be eddig az Egyesült Királyság, Dánia és Svédország az eurót, mint közös fizetési eszközt?

Az euró bevezetése nem emocionális, politikai kérdés, hanem gazdasági, pénzügyi és racionális kérdés kell, hogy legyen.

Az euró csak nevében euró, de tartalmában német márka. Aki ért a gazdaságoz, pénzügyekhez az érteni fogja ezt a mondatot. Aki nem ért hozzá, az úgy nyilatkozgat, ahogy ezt Tordai Bence és Bárány Balázs teszi.
Csak remélni lehet, hogy ők és a hozzájuk hasonlók nem kerülnek döntési helyzetbe, mert akkor visszatérne a gyurcsányi időszak.

Soros óriási pénzeket költ ezekre a hazaárulókra, érdemes szétnézni a média minden szegmensében.

Soros az utcára küldte a gyökértelen zsoldosait, és a Soros szolgálatában álló média - ATV, Klubrádió, s a többiek - hatalmas elánnal szálltak be a választási kampányba.

A Klubrádió egyik gyöngyszeme, a cigányok érzékenyítése, Orbán elleni hangolása. Miközben a balliberális oldalon egymás között Orbánt csak cigányként nevesítik, ki sem mondják a nevét, csak összekacsintanak, a cigány.

Tegnap a Klubrádióban hullajtottak könnyeket a szegény sorsú cigányok felett. Pont olyan volt, mint amikor a milliárdos D.Klára fakad könnyekre a szegények, a hátrányos helyzetűek kapcsán.

Amikor kedves férje alatt semmit sem tettek a cigányság felzárkóztatása érdekében. S ezt a lehetőséget megkapta a Klubrádióban hirtelen szociálisan érzékennyé vált zsidó értelmiség is.

Ellenzéki oldalon most mindenki megkapta a kottát Sorostól, mindenki felmondja a leckét, miközben azt hiszik, hogy a magyarok mindannyian sötét bunkók, s már elfelejtették, mit jelentett a balliberális kormányzás okozta, államcsőd közeli állapot, mit csinált Bokros, Gyurcsány, bajnai és társaik.

Olyanok mondják fel Soros leckéjét, akik semmihez sem értenek, Soros országokat tett tönkre, most ezeket a hazaárulókat fogadta fel arra, hogy az euróhoz való csatlakozást szorgalmazzák. Az euró, de az EU is meg fog szűnni.

Olyan jó lenne ha az emberek, a Belvárostól a lakótelepig végre felismernék, hogy a balliberális elitnek csak a szavazataik kellenek, azért, hogy ismét odaüljenek az állami csöcshöz, s abbéli pozíciójukban eladhassák az ország megmaradt vagyonát, s betelepíthessék az országba fél Afrikát, az arab világot.

A magyarországi zsidóság nagy boldogságára....

Jean-Claude Juncker, elnökségből elégtelen
https://szazadveg.hu/hu/hirek/..

Az ő követője lenne Weber?

Lendvai Ildikó nagy beismerése

Világossá tette, hogy más pártoknak a választók voksai kellenek, a szocialistáknak csak az értékeik. Ezt 2006-2010 közötti időszakban be is bizonyították.
https://www.youtube.com/watch?..

Ez nem az én értékelésem. Én egyes fölé értékelem. Másként fogalmazva; mínusz előjellel egyes.
Nulla nem lehet, mert az minimum stagnálást jelentene.

Igénytelen, szar troll.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés