A fontosabb városokban önálló polgármester-jelöltet tervez állítani a Mi Hazánk

2019. március 26. 15:17

Toroczkai László kizártnak nevezte, hogy akár a Fidesz, akár az egyesült balliberális oldal javára visszalépjenek.

2019. március 26. 15:17

Minden fontosabb városban önálló polgármesterjelöltet szeretne állítani az őszi önkormányzati választásokon a Mi Hazánk Mozgalom – közölte az ellenzéki párt elnöke kedden Hódmezővásárhelyen.

Toroczkai László a párt helyi szervezetének megalakulása alkalmából tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a Mi Hazánk alulról építkező mozgalom, amely a nemzet és a haza érdekeit tartja szem előtt, nem a pártpolitikai szempontokat. Kizártnak nevezte, hogy akár a Fidesz, akár az egyesült balliberális oldal javára visszalépjenek.

A Mi Hazánk célja, hogy alternatívát kínáljon azon választópolgárok számára, akik sem Orbán Viktor sem Gyurcsány Ferenc rendszeréből nem kérnek – közölte. 

Az elnök úgy fogalmazott, „Hódmezővásárhely politikai epicentrum”, ahol az egyesült balliberális oldal és a Fidesz egyik „erős embere”, Lázár János is jelen van. Márki-Zay Péter polgármester korábban tagadta, hogy együttműködne Gyurcsány Ferenccel, az elmúlt hónapok során ugyanakkor bebizonyosodott, nemcsak egy színpadra állnak fel, hanem választási összefogásra is törekednek – mondta Toroczkai László, aki gyakorló polgármesterként azt tanácsolta Márki-Zay Péternek, foglalkozzon Hódmezővásárhellyel is, mielőtt országos politikai szerepre törne.

Dorogi György megyei elnök közölte, óriási az érdeklődés a mozgalom iránt, Csongrád megyében hat hónap alatt – a hódmezővásárhelyivel együtt – a nyolcadik alapszervezet jött létre.

Kifejtette, bár a Mi Hazánk gerincét korábban a Jobbikban dolgozó emberek adták, ma már a mozgalom tagjainak csak negyedét jelentik a korábbi Jobbik-tagok.

Balog Norbert helyi elnök – aki korábban a Jobbik önkormányzati képviselőjeként volt a hódmezővásárhelyi közgyűlés tagja, a jelenlegi ciklusban pedig külső bizottsági tagként dolgozott – azt mondta, elmaradtak a helyzetet tisztázó beszélgetések, ennek következményeként töredékére csökkent a Jobbik helyi taglétszáma.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. március 26. 16:31
Felőlem.
Edvind Johnsson 4.0
2019. március 26. 16:27
Merész célok a trójaitól.
avádtanúja
2019. március 26. 16:01
Tehát azokban a városokban, ahol kimutathatóan van esélye az összefosósdinak, ott a Mi hazánk "jóindulatúan" jelölteket indít a jobboldal megosztása érdekében.
3M..
2019. március 26. 15:50
Szombathely után, most Püspökladányban a Jobbik két győzelemmel vette el a Fidesztől a többséget. Az embereknek végre felnyílt a szemük. https://alfahir.hu/2019/03/25/idokozi_valasztas_jobbik_fidesz_puspokladany Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik