Orbán letette a fegyvert. És a Néppárt is

2019. március 20. 20:40

Orbán Viktor újra bizonyította, a legjobb reálpolitikusok egyike.

2019. március 20. 20:40
Pető Péter
Pető Péter
24.hu

„Kiegyezett az Európai Néppárt és Orbán Viktor. Az üzlet hideg hatalomtechnikai megállapodás, amely megmutatja, a magyar miniszterelnöknek sokkal fontosabb a néppárti tagság, mint valaha gondoltuk, a Néppártnak pedig fontosabb a magyar kormánypárt, mint valaha gondoltuk. Mindkét fél jelentős fordulatokat mutatott be, amíg előállította a mindkét fél értékmentes hatalmi játékának megfelelő kompromisszumot. Amin – a deal elvtelensége ellenére – Magyarország nyerhet.

Orbán Viktor újra bizonyította, a legjobb reálpolitikusok egyike. Az utóbbi hetekben teljesítette a Manfred Weber diktálta feltételeket, március 15-i, a konfliktust látványosan kerülő beszédével pedig megüzente, hogy maradni akar a Néppártban. Célját pedig kemény politikai munkával, nehezen elért kompromisszummal ma el is érte.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2019. március 21. 15:29
Ti a fasorban sem vagytok Pető elvtárs!!
székelyszó
2019. március 21. 14:32
Ha a Néppártban nincs egység, akkor azzal Timmermans járt volna jól...A Fideszt csak a sorosisták támadták...választás után lesz új helyzet, addig kampány van és nem történik más az EPP-ben sem...Kiváló a miniszterelnökünk és a tárgyaló bizottságra is büszkék lehetünk...Mindenki elfelejtheti a Sargentini jelentést...jól beégtek ...Nekem a leginkább az Újhelyi és a Szanyi bizonyította az alkalmatlanságát, bárcsak ne kapnának elég szavazatot...eleget áskálódtak a saját hazájuk ellen...szerintem legyen sok fiatal, jó fej fideszes és max egy momentumos, akik bár hülyeséggel kampányolnak, de legalább tanulnának, hogyan működik a politika...az összes többi párt, élén a Klárikával elmehetne a lecsóba...Na jó még egy MIHazánk-os tag is beleférne nálam...
makapaka2
2019. március 21. 11:35
Orbán Viktor egy kiváló vezető. Jól tudja, hogy mit, miért, mikor tesz.
Senye Péter
2019. március 21. 11:26
"Orbán letette a fegyvert. És a Néppárt is" A helyzetre inkább a lábhoz tett fegyver kifejezés illik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik