Orbán, az európai játékos

2019. március 20. 21:40

A nagy dérrel-dúrral beharangozott liberális autodafé megint nem sikerült.

2019. március 20. 21:40
Máthé Áron
Máthé Áron
Mandiner

Ahogy nézem az EPP vergődését, május után még az is lehet, hogy Orbán Viktor lesz a Bizottság elnöke ÉS a parlamenti elnök is, egyszerre. EPP-ék meg lettek étkezve vacsorára, bár kicsit kellett nyiszitelni késsel a rágósabb részeket.

Mire gondolok a kissé túlzó megfogalmazással?

1. Orbán és a Fidesz méltósággal és kis ravaszsággal csinálta végig a három feltétel teljesítését. Amolyan „okos lány” módjára.

2. A három bölcs jelentése, a szóban forgó bölcseket tekintve, inkább pozitív lesz, mint elmarasztaló. Ebben az esetben még egy papírunk lesz arról, hogy minden oké.

3. A májusi választások után pedig új helyzet lesz, amire nézve a miniszterelnök nyitva hagyta a lehetőségeket.

A nagy dérrel-dúrral beharangozott liberális autodafé megint nem sikerült,

és egyúttal vita nyílhat a Néppárt jövőjéről, jellegéről. Az eddig fedetten dolgozó ellenfél (ellenség?) elő kellett, hogy álljon, jól megkülönböztethető csoportba tömörülve. Vajon mit fognak mondani a keresztény kultúrára és a migráció megállítására?

A XX. században, a külső utasításra a sötét bábukkal játszó Kádár lehet, hogy jól sakkozott. De a XXI. századi Magyarországon (és Európában) a világossal igazi sakkmester lép. A mostani húzással is számos pont van fedezve és támadva egyszerre.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2019. március 21. 11:24
Hogy ez mennyire így van az látszik az ellenzék hisztérikus reagálásából.
Vadakat terelő juhász
2019. március 21. 09:49
"Orbán Viktor lesz a Bizottság elnöke ÉS a parlamenti elnök is, egyszerre. " Meg a római pápa és Magyarország örökös miniszterelnöke. Tiltakozom, ezt nevezik álláshalmozásnak .
formaegy
2019. március 21. 07:13
Hallgasd az ATV-t, hogyan hazudoznak az újabb pofon után.))))) A férgeik megint megkapták, hol a helyük! Éppen az az izzadságszagú hazug magyarázkodás, a csőcselékük hergelése, mint a választások után.)))) Mint ahogyan tegnap egész nap pezsgőfürdőben lubickoltak, hogy kizárják a Fideszt.))))) Mind eközben a Fidesz tett javaslatot, a ballibes férgek pedig pofán lettek csapva. Az ATV megint szenved.))))
catalina9
2019. március 21. 07:06
A nagy dérrel-dúrral beharangozott liberális autodafé megint nem sikerült. " Soros ótvarbrigádja árnyékra vetődött.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik