Az agyvelőre mért ökölcsapás és az összellenzéki Ki mit tud

2019. március 16. 16:21

Szily László
444
A megjelent több ezer választó tehát kapott először egy bizarr iskolai ünnepséget, civil felszólalók előadásában, utána pedig egy tehetségkutató vetélkedőt főállású ellenzéki politikusoktól.

„A fideszes választási törvény miatt a kormányt csak együtt győzheti le a teljes ellenzék. Az ellenzék azonban teljesen eltérő pártokból áll, a poszt-zsidó- és cigányfaló nacionalistáktól a Fidesznek mindig hasznosat lépő antikapitalista zöldeken, a Fidesznek gyakran hasznosat lépő szocialistákon és a fiatal urbánus liberálisokon át az örök gyurcsányistákig terjedő skálán. Hogy tudnak ezek a nagyon különböző pártok úgy fellépni, hogy az legalább kicsit hitelesnek tűnjön? És elhitesse az Orbánnal elégedetlen választókkal, hogy az egész felállás abszurditása ellenére érdemes - de legalábbis nem vállalhatatlanul ciki - a posztgárdás-balos-liberális-zöld-civil koalícióra szavazniuk?

Ezekre a kérdésekre sokadjára próbált válaszolni az ellenzék a március 15-i közös tüntetésével. 

A “hogyan lehet lenyelhetővé és hitelessé tenni ennyire eltérő pártok összefogását” kérdésre a szervezők ezúttal a következő választ adták:

Egy, az agyvelőre mért hatalmas ökölcsapással felérő, a közönséget totál elzsibbasztó, az eggyel ezelőtti állampárti rendszerben megszokott iskolai ünnepségeket imitáló első felvonás után megrendezett összellenzéki Ki mit tuddal.

A megjelent több ezer választó tehát kapott először egy bizarr iskolai ünnepséget, civil felszólalók előadásában, utána pedig egy tehetségkutató vetélkedőt főállású ellenzéki politikusoktól. Lehet ezen nevetni, de legalább újdonságokkal próbálkoztak. Mármint klasszikus szórakoztató produkciók újszerű elegyítésével. Az eredmény ráadásul nem is lett annyira siralmas, mint ahogy a felvezetés alapján esetleg gondolhatnád. Pedig nem úgy indult. Lássuk, hogy miért és hogyan!

A tömeg rosszat sejtve gyülekezett az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, mert a 19 meghirdetett fellépő nem kecsegtetett semmi jóval. Mármint a mennyiségük miatt. A nézők a borús jóslatokra rácáfolva viszont nem is voltak annyira kevesen, az eső sem esett, az általános hangulat az elején mégis leginkább a "gondterhelt" jelzővel volt leírható. De nem az enyém, hiszen a színpad felé hatolva tanúja lehettem, amint egy idős rajongó a "Jó napot kívánok, Gyula bácsi!" kiáltással köszönti a nála egy húszassal fiatalabbnak kinéző Molnár Gyula volt MSZP-elnököt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Pár ezer", és "nem is voltak annyira kevesen".
Szóval k.rva nagy égés volt.

Legalább megvan az új kiskedvence a szélsőballibeknek: Jakab Péter.

LOL

Válaszok:
kalotaszeg | 2019. március 16. 17:50

"A fideszes választási törvény miatt a kormányt csak együtt győzheti le a teljes ellenzék."

Egészen elképesztő, hogy az ellenzéki oldal felkapott egy ennyire nyilvánvalóan hamis állítást.

Könyörgöm, 49%-ot (!!!) kapott listán a Fidesz. Nincs egyetlen egy választási törvény a világon, ahol ezzel az eredménnyel ne szerzett volna abszolút többséget a Fidesz.

Egyébként ha az ellenzék nem tehetségtelen és elvtelen nímandokból állna, akkor éppen a Fidesz nagyarányú és stabil támogatottsága és az ellenzék gyengesége nyitná meg az utat egy konkrét ellenzéki alakulat megerősödéséhez. Szerintem pl. egy 90-es évekbeli fiatal Orbán Viktor és Fidesz lubickolna ebben a helyzetben... úgy darálná le a lejáratódott MSZP/ún.Jobbik/DK/LMP-állományt, hogy öröm lenne nézni. Aztán amikor már ő a legerősebb ellenzéki alakulat, automatikusan felé gravitálódnának a szavazók. Ha pl. nem ilyen Fegyőr-féle senkik hozták volna létre és vezetnék a Momentumot, valószínűleg némi kitartással, elvszerűséggel és stratégiai gondolkodással már most simán 10-15% környékén járhatnának... kb. annyi elég lett volna a berobbanásuk után, hogy a parlamenti ellenzékkel NEM... (és hát a szavazók is látják, hogy NEM).

Azt mondja, a választási törvény miatt kell osszefogniuk.
Meg sem fordul a fejében, hogy a leamortizalodott ellenzék helyett kéne egy új szociáldemokrata párt, ha már a régiek képtelenek szavazót szerezni .

Szily a bolgar vendegmunkasnorol ( a la 444), Dobrev Klararol is irt? Ja, igen.
DK az Apro nagypapi idejebol valo Szovjet Unio helyett az Europai Uniot gazdagitana becses szemelyevel. Szegyen!

Az ellenzék számára az esélyegyenlőség csak egyféleképpen biztosítható: a paralimpia mintájára olyan elkülönített választást is kell tartani, amelyiken csak az ellenzékre lehet szavazni. Ennek a választásnak a nyertesei paraképviselők lehetnének egy paraparamentben.

Szily nem iszik nem tép.ìrogat.

Érdekes, h. ennek a Szilynek az agyhelyéig nem jut el, h. ez az Erzsébet híd tövében föllépő társaság 3 cikluson keresztül MÁR kormányzott, sőt, az Antall kormány alatt is aktívak voltak. Vagy a fölmenőik, midegy, ezek az almák nem gurultak el.

Az eredmény közismert. Akkor jó volt kormánypártinak lenni a nemzeti vagyon elherdálásához segítkezve, igaz-e kedves sajtómunkások? De jó lenne, ha még legalább a fele meglenne! Jobb bizony a saját, mint a másé, mondjuk, repülőtér, honvédség fegyverzete, MÁV Cargo és tovább a végtelenségig. Ahhoz nem volt szavatok?

A Fidesz vásárol, épít, családtámogat.

Azért ezek mellett katonáskodni, önként, abban van valami perverz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés