Nem a magyar állam zúzta szilánkosra az ötéves szekszárdi kislány koponyáját, de a magyar állam nem tett semmit, hogy ezt elkerüljük

2019. március 13. 07:08

Jámbor András
Mérce

Könnyű lenne halálbüntetést kiáltani.

Egy lassan 4 éves kislány apjaként borzalmas érzés volt végigolvasni a szekszárdi gyerekgyilkosságról szóló cikkeket, végignézni az arról beszámoló videókat. A különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság nem írja le azt, ahogyan az 5 éves kislányt unokabátyja megölte.

Könnyű lenne halálbüntetést kiáltani, cigányozni, vagy azt mondani egyszerűen egy gyilkosról van szó, nincs ezzel dolgunk.
Csakhogy a körülmények azt mutatják, itt az elhagyott magyar vidék problémái, a politika által 30 éve leszart magyar vidék problémái vezettek többek között a gyilkossághoz. Azért többek között, mert egy dolgot nem szabad tenni, a gyilkost felmenteni.

(...)

Azt kell hogy megértsük, hogy jelenleg ezzel a szegénységgel és ezzel a lecsúszással, ami öröklődik, amit a devizahitel válság, egy betegség, vagy a munkahely elvesztése okoz, semmit se tud kezdeni jelenlegi állapotában a magyar ellátórendszer, a magyar állam. És még egyszer itt is szögezzük le, nem arról van szó, hogy a gyilkos nem felel tetteiért, és nem is arról, hogy a magyar állam zúzta be egy 5 éves gyerek fejét, de arról igen, hogy mindannyiunk közös érdeke a tragédiák megelőzése, és valójában tehetnénk is ellenük közösen.

Itt lenne az idő.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/144762

Ajánljuk még a témában