Ennyire konkrétan még nem tett hitet a világkormányzás mellett Gyurcsány

2019. február 7. 17:32

Vizvári Soma
Figyelő

Gyurcsány Ferenc tollat ragadott.

„Gyurcsány Ferenc tollat ragadott, és egy »dolgozatban« értekezett arról, mi ma Magyarországon a politikai helyzet, hogy áll a világpolitika, és persze, hogy mit kellene tenni annak érdekében, hogy le lehessen váltani Orbán Viktor.

Az »elemzés« fő üzenetei a következők:

Magyarországon nincs demokrácia

az ellenzék töredezett, de össze kell fogjon (a Jobbikot is beleértve), hogy elzavarja Orbánt, csak ezután kell eldönteni a többi kérdést

Orbán »nacionalista-populista« kormánya valójában »hazafiatlan«

és mivel nincs demokrácia a jelenlegi kormányt akár nem demokratikus eszközökkel is le lehet váltani.

És persze a legdurvábbat a végére hagytam. Persze az se pite, ahogy Gyurcsány felfesti az ördögöt a falra, csak hogy ne kelljen betartaniuk a demokratikus szabályokat, és közben a valódi, karlendítgetős ördöggel is hajlandó cimborálni. De ezt az aljas narratívát nem most kezdte el terjeszteni Őszöd miniszterelnöke.

De ilyen konkrétan talán még Gyurcsány sem tett hitet a mellett, hogy világkormányzásra van szükség: »A magam részéről az emberi nem egyetemességében, a népek, régiók, országok fokozódó egymásra utaltságában hiszek, s abban, hogy a Föld nevű bolygó teherbíró képessége véges, ezért azt gondolom, hogy vagy a globális kormányzás felé megyünk, vagy belepusztulunk

Hát persze, a történelem szükségszerűen halad valamerre. Nem ismerős ez valahonnan? Gyurcsány szerint ez a valami a globális kormányzás. Természetesen a magukat a haladás prófétáinak kikiáltó figuráknak muszáj elhitetniük hallgatóságukkal, hogy a jövőbe látnak.

Ez Marxnak is sikerült, sokan meg voltak róla győződve, hogy a szobatudós tökéletes jövendölést mondott. Aztán amikor csak nem akartak a dolgok maguktól megtörténni, de egy-két félőrült már nagyon szerette volna, akkor jöttek a bolsevikok és úgy döntöttek, kicsit rásegítenek a szükségszerűségre. Ez persze, ahogy mondani szokták, nem igényelt pár 100 millió áldozatnál többet.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/142842

Ajánljuk még a témában