Ennyire konkrétan még nem tett hitet a világkormányzás mellett Gyurcsány

2019. február 7. 17:32

Vizvári Soma
Figyelő
Gyurcsány Ferenc tollat ragadott.

„Gyurcsány Ferenc tollat ragadott, és egy »dolgozatban« értekezett arról, mi ma Magyarországon a politikai helyzet, hogy áll a világpolitika, és persze, hogy mit kellene tenni annak érdekében, hogy le lehessen váltani Orbán Viktor.

Az »elemzés« fő üzenetei a következők:

Magyarországon nincs demokrácia

az ellenzék töredezett, de össze kell fogjon (a Jobbikot is beleértve), hogy elzavarja Orbánt, csak ezután kell eldönteni a többi kérdést

Orbán »nacionalista-populista« kormánya valójában »hazafiatlan«

és mivel nincs demokrácia a jelenlegi kormányt akár nem demokratikus eszközökkel is le lehet váltani.

És persze a legdurvábbat a végére hagytam. Persze az se pite, ahogy Gyurcsány felfesti az ördögöt a falra, csak hogy ne kelljen betartaniuk a demokratikus szabályokat, és közben a valódi, karlendítgetős ördöggel is hajlandó cimborálni. De ezt az aljas narratívát nem most kezdte el terjeszteni Őszöd miniszterelnöke.

De ilyen konkrétan talán még Gyurcsány sem tett hitet a mellett, hogy világkormányzásra van szükség: »A magam részéről az emberi nem egyetemességében, a népek, régiók, országok fokozódó egymásra utaltságában hiszek, s abban, hogy a Föld nevű bolygó teherbíró képessége véges, ezért azt gondolom, hogy vagy a globális kormányzás felé megyünk, vagy belepusztulunk

Hát persze, a történelem szükségszerűen halad valamerre. Nem ismerős ez valahonnan? Gyurcsány szerint ez a valami a globális kormányzás. Természetesen a magukat a haladás prófétáinak kikiáltó figuráknak muszáj elhitetniük hallgatóságukkal, hogy a jövőbe látnak.

Ez Marxnak is sikerült, sokan meg voltak róla győződve, hogy a szobatudós tökéletes jövendölést mondott. Aztán amikor csak nem akartak a dolgok maguktól megtörténni, de egy-két félőrült már nagyon szerette volna, akkor jöttek a bolsevikok és úgy döntöttek, kicsit rásegítenek a szükségszerűségre. Ez persze, ahogy mondani szokták, nem igényelt pár 100 millió áldozatnál többet.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aha. Szóval nincs demokrácia, ami újbeszélről magyarra fordítva azt jelenti: nem a ballib kormányoz.
Újbeszél: diktatúra van. Magyarra fordítva: ti szeretnétek diktatúrát.
Újbeszél: hazafias. Magyarra fordítva: hívjunk már be valakit, aki hatalomra segít minket, mert ez a hülye nép magától nem akarja, hogy nálunk legyen a lóvé!

Akár úgy is mondhatnánk, hogy végre hazatértél.:)

Jo, a Fold nevu bolygo teherbiro kepessege veges, de azon megis hogyan segithet a globalis kormanyzas?
Ha csak ugy nem, hogy ujra kommunizmus lesz es mindenkitol elszedik az elszedhetot, hogy kevesebben eljenek jol, de sokkal tobben rosszul. Sot, nagyon rosszul.
Ez az ember nem szazas, de soha nem is volt az! Sajnalom a kovetoit. Nagyon.
Tirtenelmi beszed volt, ugye, Klarika?
Meg nem kiba*ott jo konyv a baloldalrol, de ertekezes. Igen, hat ertelem az nincs benne, de az emberunk nagyon szeretne visszakerulni a placcra, ezert pedalozik. Es dudal. Sneider Fanival (Jobbik), vagy kivel.

Gyurcsány hisz a világkormányzásban, mert az anonimitásban nem kell számot adni a választóknak. Ez az exhibicionista gazember és öntelt pojáca fossa a szót, mégsem mond semmi érdemlegeset.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés