Nekiment az izraeli belügyminiszter a Mazsihisznek

2019. január 22. 11:34

Felháborít a Mazsihisz cinizmusa – közölte az izraeli belügyminiszter, Aryeh Deri, aki nyilvánosan válaszolt a Mazsihisz levelére.

2019. január 22. 11:34

Egy, az izraeli belügyminiszternek címzett levélben tiltakozott a Mazsihisz a Dunába lőtt zsidó áldozatok maradványainak felkutatása miatt. A belügyminiszter válaszolt, nyilatkozata a zsido.com fordítása szerint így szól: 

 „Döbbenettel fogadtam a neológ (reform) magyar hitközség közleményét, amelyben mindenféle mondva csinált okokra hivatkozva, a zsidó lelkiismerettel szemben állva, ellenzik a holokauszt, Duna medrében nyugvó zsidó mártírjai földi maradványainak felkutatását, így azt, hogy végső nyugalomra legyenek helyezve, a zsidó előírások szerint.

Ahogy ismeretes, a héten folytatott tárgyalásunkon, a magyar belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes, Pintér Sándor pozitívan fogadta kérésemet, és azonnali hatállyal minden technikai és technológiai segítséget megígért azoknak a zsidó szervezeteknek, amelyek e szent küldetést teljesítik.

Ezek után meglátogattam a Duna partján található »Cipők Emlékművet«, és megismertem annak a sok ezer magyar zsidó mártírnak a történetét, akiket a nyilasok legyilkoltak, és holttestüket a jeges Duna folyójába hajították. A végső tisztelet megadása ezeknek a szenteknek, elsődleges emberi és zsidó kötelesség, amihez kevés hasonlót találhatunk. Felháborító, megrázó és elitélendő, hogy vannak olyanok, akik nem riadnak vissza attól, hogy cinikus politikai előnyt szerezzenek a holokauszt mártírjainak kárára.

Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy ismét megköszönjem a belügyminiszternek és a miniszterelnöknek azt a készségességet, amellyel e szent küldetés mellé álltak, arra kérem őket, hogy ne bizonytalanodjanak el, és legyenek segítségünkre, hogy a holokauszt szent mártírjainak megadhassuk az izraelita temetés végtisztességét.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 264 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kegyes urunk Karolus
2019. január 22. 21:52
Majd akkor szóljatok, ha géppuskával szaporítják egymást!
teljesenertelmetlen
2019. január 22. 21:22
Az igazán kínos kérdés, hogy ha nem találnak SEMMIT, azt ki hogy fogja magyarázni...?
Phötön
2019. január 22. 20:13
Belügyminiszter? Miért, ez izraeli belügy?
korona
2019. január 22. 19:25
Soha többet már nem lesz olyan a világ, mint ami már rég történelem lett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik