Az értelem kezd összeomlani az ellenzéki ellentmondások súlya alatt

2019. január 12. 09:31

Békés Márton
Facebook

Valaki érti ezt?

„Még két hét sem telt el a januárból, de az értelem kezd összeomlani az ellenzéki ellentmondások súlya alatt. Egymásnak homlokegyenest ellentmondó stratégiák körvonalazódnak, amelyekhez taktikai oximoronokat társítanak. Íme néhány:

1. A tüntetések eszének beállított, rendszeresen túlterheltségre panaszkodó diáktüntetők képtelenek helyesen leírni azt az egyszerű szót, hogy »sztrájk«, majd amikor kijavítják, akkor másodjára is hibát vétenek (SZRTÁJK).

2. A Diákblokk nevű szervezet hallgatói jogviszonnyal rendelkező tagjai általános sztrájkot követelnek – a dolgozó emberektől.

3. Az ellenzéki pártok legutóbbi tüntetésén a dolgozók nevében szónokló szakszervezeti vezetők kijelentései (általános munkabeszüntetés, »álljon le az ország«, sztrájk) mögött csak egyetlen csoport nem áll – a dolgozók. Sztrájkhangulatnak ugyanis nyoma sincs.

4. A parlamentből kivonuló ellenzéki pártok képviselői esküt tesznek a Kossuth téren, amelyet áttörésként értékelnek és az összefogás végső bizonyítékaként kezelik – az LMP jelen lévő képviselői nem mondják az eskü szövegét, szájuk sem mozog, ez az eseményről készült felvételeken is jól látszik.

5. Az ellenzék szerint a multinacionális cégek érdekében áll a túlórakeretet bővítő munkatörvénykönyv-módosítást – a Tesco és a Spar bejelenti, hogy ők nem alkalmazzák az új rendelkezést, ami egyébként is csak lehetőség, ráadásul a munkavállalók beleegyezéséhez kötődik.

6. Az ellenzéki pártok közösen indulnának az őszi önkormányzati választáson (Nagy Októberi Szocialista Összefogás) – a szerintük a számukra egyértelműen kedvező Budapesten mégsem képesek egyetlen jelöltet állítani, kétfordulós előválasztást tartanak, amelyen a Momentum és a Jobbik egyébként nem indul.

7. Idehaza nincs sajtószabadság, halljuk sokszor – decemberben a Mérce.hu többször is drámai olvasottság-bővülésről számolt be, on-line indult újra a Heti Válasz, új ellenzéki értelmiségi folyóirat jelent meg (Ellensúly), megkettőzte magát az ATV, szórakoztató tematikájú második csatornát indítva, Szombathelyen ellenzéki közéleti portál indult, a Szabad Földet tulajdonosa, Puch László önmaga adta el, a Népszava hétvégi mellékletébe szintén ő maga olvasztotta be a Vasárnapi Híreket.

8. A függetlennek, objektívnak és elfogulatlannak nevezett Judith Sargentini, a róla elnevezett jelentés befolyás alatt állítólag nem álló szerzője volt a magyarországi ellenzéki pártok brüsszeli tüntetésének vezérszónoka.

9. Mirkóczki Ádám szerint a 2006-os rendőrterrortól eltekintve (hiszen attól csak úgy el lehet tekinteni) »a legsötétebb Gyurcsány-időszak is a demokrácia aranykora volt a mostanihoz képest« – 2009-ben Vona Gábort a Magyar Gárda tüntetéséről rendőrök hurcolták el. Vona Gábor annak a pártnak volt az elnöke, amelynek Mirkóczki a szóvivője.

10. Egy felhevült CEU-s diák Magyar Hangban megjelent cikke felpanaszolja, hogy őket valakik nem tartják magyarnak (erre bizonyítékot nem hoz) – miközben szó szerint azt írja, hogy a hozzá hasonló »kozmopolita értelmiségiek« a »világ elitjébe tartoznak«, »külföldi elit egyetemeken végzik tanulmányaikat« és »ideiglenes magyarországi tartózkodásuk alatt« az itthon adott lehetőségek közül legfeljebb az egyetem könyvtárát használják.

Valaki érti ezt?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/141389

Ajánljuk még a témában