Videón, ahogy Tordai Bence egy biztonsági őrt fenyeget

2018. december 18. 16:18
„Maga is a bíróság előtt fog felelni a tetteiért.”

Dömötör Csaba posztolt videót a Facebook-on Tordai Bence egyik ámokfutása címmel. 

„Maga is a bíróság előtt fog felelni a tetteiért” – mondja a felvételen az ellenzék országgyűlési képviselője egy, az MTVA-székházban dolgozó biztonsági őrnek.

Összesen 244 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy, a munkáját végző alkalmazottat még Tordai sem fenyegethet bírósággal. Tordai bemehetett a székházba, de ott nem utasíthatott, nem fenyegethetett senkit csak azért, mert az a rá vonatkozó utasítás szerint járt el.

Ezzel szemben Tordaiék anarchista módon viselkedtek, visszaélve elég jól körülírt jogosultságukkal. Mindenáron botrányt akartak, a ha már nem tudták elérni, hogy a Parlamentben rájuk küldjék a házőrséget.

Ez a lényege az egésznek.

Az őr tök nyugodtan reagál, Bencus meg elfúló hangon próbálja elhadarni a kis jogi fenyegyetőzését. :DDD

Bencus, a képviselői igazolvány nem korlátlan belépő mindenhová. Nem igazoltathatsz vele senkit. A jogászotok nem világosította meg azt az okos kis fejedet?

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2018. december 18. 17:41

Ezt a párt- és KISZ tagságot hagyjuk, mert az érdekes családi múlttal rendelkező Merkel, mint az egykori FDJ agitprop titkára egyenesen a német kancellári székig juthatott.

Soha nem hallottam erről szóló kritikát.

Bencus nem írhatja felül azt az utasítást, ami a biztonsági őrre vonatkozik.

Válaszok:
Megtalálta | 2018. december 18. 17:44

Nem, nem erről van szó. Rendőr igazoltathat. Képviselő nem igazoltathat kedvére bárkit. Képviselő _hívhat_rendőrt, ha pl. egy biztonsági őr akadályozza a képviselőt, munkája elvégzésében.

Válaszok:
Megtalálta | 2018. december 18. 17:48

Az ember ilyenkor sajnálja, hogy a biztonsági őrök nem talpraesettebbek kicsit. Nyilván teszik a dolgukat, de a személyes megalázást akár Varjú akár Tordai részéről nem kellene lenyelniük, nyugodtan kijelenthették volna, hogy gusztustalannak találják őt és a viselkedését. És hogy ha gondolja, perelje be őket ezért.

Természetesen továbbra is fennáll, hogy képviselőnek ellenőrzési joga van állami intézményekben, beleszólási, befolyásolás joga nincs. Nem akadályozhatja az ott folyó munkát. Max jelentést tehet róla.

Szépen is néznénk ki, ha bármelyik ellenzéki kedvére utasítgathatna akármelyik állami intézményt.

Erős a verseny, de Juhász Péter megüresedett helyét dőreség lenne nem átvenni. Lehet, nemsokára Bence is gyűjtésbe kezd a Facebookon vagy Patreonon.

Egyrészt nylván ost van pénze, az kitart egy darabig. Másrészt nehéz az élvonalban maradni, erős a konkurenciaharc. Gulyásmarcik, Tordaibencék, és a Momentumosok is iszonyat aktívan aktivistáskodnak. És kevés a fóka.

Ne keverjük a dolgokat. Törökországban ténylegesen fegyveres puccs volt, Erdogan repülője is csak szerencsével ( info) úszta meg. Szerencsére nálunk ilyenről szó sem volt. Egyébként az egyik oldalon olvastam, hogy ilyen intézményeket un. FBÖ-k, azaz nem normál biztonsági őrök védik. A rendőrség felügyeli őket szakmailag, de utasítást az intézmény vezetője ad nekik.

Ékesszólásod kifogástalan, de a tartalmat tekintve úgy látom, még kihívásokkal küszködsz.

Háááát nem is tudom.... Tordait az EP-be? Mégis hogy? A Párbeszéd eleve esélytelen az MSZP nélkül, szerintem, mint ahogy esélytelen volt tavasszal. Az országgyűlési választásokra az MSZP nem volt képes egy épkézláb jelöltet előrángatni, ezért kénytelen volt alkut kötni a Párbeszéddel, de az EP választás az más. Az tisztán listás.

Elvileg ez azt jelenti, hogy még sokkal kevesebb a motiváció a közös jelöltekre/listaállításra, mint volt tavasszal.volt.

A tv. szerint az FBÖ-nek be kell engednie egy közpénzből fenntartott intézménybe egy OGy képviselőt, viszont meg kell akadályoznia azt, hogy a képviselő az ott folyó munkát zavarja.

Csakhogy az MSZP-ben éppen elég jelentkező lesz az EP listára. Feltételezem, hogy Újhelyi is indult ismét, MSZP színekben. Talán Szanyi is. Nem nagyon van szükségük a Tordaira.

Az más kérdés, ha a Párbeszéd feljön annyira, hogy pl. maga mögé utasítja az LMP-t.

Varjú más eset. A DK gyakorlatilag az MSZP legradikálisabb frakciója. A Párbeszéd meg nagyrészt a posztkomcsi köröknek idegenek, nem brancsbeli alakok.

Karácsony esete más volt. Az MSZP-nek kellett valaki, aki elviszi az április bukó miatti balhét, és ezért politikai alkut kötöttek. Így jutott képviselői igazolványhoz ez a nyominger Tordai is.

Na mindegy, szóval egyelőre nem látom, mi érdeke lenne az MSZP-nek segítenie a Párbeszédet, vagy bárki mást az EP választáson. Mindegyik párt csinál egy saját listát, a tagok egymást közt lebokszolják a helyeket, aztán az adott párt behúz annyi voksot magának, amennyit csak bír.

A kicsit majd fújni fogják az összefogás-szöveget, de az 5% feletti pártoknak semmi érdekük nem az irányba, hogy idegeneket engedjenek be a saját listájukra. Az MSZP a DK-val speciális eset. Valószínűleg már csak azért is, mert feltételezem, hogy Feri lefizet pár MSZP-st.

Válaszok:
Megtalálta | 2018. december 18. 19:24

Jav:

"A kicsik (LMP, Párbeszéd, Momentum, Liberálisok) majd fújni fogják az összefogás-szöveget.."

"cserébe egy-két embert bejuttat az MSZP." Sajnos sikerült ötöt is, így történhetett meg, hogy a Párbeszédnek saját frakciója lett. De ez is az alku része lehetett, még a Burányt is átültették hozzájuk. De szerintem annak az alkunak ezzel vége, az EP választás már más tészta.

De mindegy, majd meglátjuk. Úgy sem az az érdekes, hogy ők hogyan matekoznak, hanem hogy végre megtörjön a ballibsi hegemónia az EP-ben. Aztán az EB-ben, a bizottságokban, satöbbi, satöbbi...

Bizony, többet nem fordul(hat) elő!

Azt milyen törvény írja elő, hogy egy képviselő bemegy a tv-be, félretolja az őröket, (gondolom utána a bemondót is), leül a helyére, és beolvassa a pontjait?
Ezek után azt is megtehetné, hogy az Operában, mondjuk előadás közben felmegy a színpadra, Félretolja Toscát,és ott is beolvassa a sérelmeit. Na ez már azért hülyeségnek is hülyeség!
Ennek nem a Parlamentben van a helye? Ott ki akadályozza meg, hogy pontokat olvasgassanak?

A sírós jelenekről már ne is beszéljünk. Bangóné, a földrefekvés kitalálója, a földön fekve sírdogál, hogy fog a gyereke szemébe, mert a "földre fektették"!
Én azt mondom, inkább a lelkiismeretétől féljen, amikor el kell egyszer számolni, mindenkinek!
Ez már olyan jellem feslettség, hogy nincs rá kifejezés.Vadai sírós magánszámáról már ne is beszéljünk, amikor a kollégái siratja mert a földrefektették... Varjú, és Hadházy fekvős száma..
Leszerepeltek VÉGLEG!!!!! Ez volt a politikai hattyúdaluk, csak még nem tudják.

Válaszok:
Negue | 2018. december 18. 20:25

jav: kollégáit siratja

Nagyon súlyos ez az arc.
Én már akkor leakadtam, amikor felszólalóként büszkén részt vett az igazi kommunisták szeánszán... sarló/kalapács, Che Guevara meg minden.

És ez ma már "egy a tábor" a neo-Jobbikkal...

"Jobb demokráciákban ezért már akasztani szoktak! Lásd Törökország."

baz+
most sírjak vagy röhögjek?
az ostobaság eluralta mostanra az egykor jobb napokat látott mandiner kommenteket is

Tehát a képviselő munkája az, hogy színházat játsszon a tévé székházában? Fetrengjen a földön, nekifusson az ajtónak, majd visszaugorva földre vesse magát, szervezkedjen egy kurva jól ható, földön fekvős performansz érdekében, feltegye a netre a székház biztonsági személyzetének a képeit, indokolatlan tűzriadót idézzen elő, fenyegetőzzön, hogy bejönnek a tüntetők az utcáról?

Ez utóbbi külön is érdekelne, mert miért is, hogyan is jönnének be a tüntetők? Kinek a felszólítására, netán az említett képviselő bujtaná fel, vezényelné őket a rendőrök ellen? Ez is képviselői munkakör lenne?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés