Orbán Viktor ma már nem keresztény és nem is demokrata

2018. október 18. 8:33

Guy Verhofstadt
168 Óra
Az Európai Néppárt frakciójának többsége riasztónak és elég érettnek tartotta a helyzetet arra, hogy Európa beavatkozzon. Interjú.

Ön lenne személyesen az Európai Parlament »bevándorláspárti többsége«, ahogyan azt a legújabb magyar kormányzati kampány állítja?

Az Európai Parlament a jogállamiság és a demokrácia magyarországi helyzetéről szavazott szeptemberben, és ennek semmi köze a migrációhoz. A képviselők több mint kétharmada, köztük Orbán saját pártcsaládja, az Európai Néppárt frakciójának többsége riasztónak és elég érettnek tartotta a helyzetet arra, hogy Európa beavatkozzon. Csak a Fidesz az, amely téves következtetést vont le ebből a történelmi szavazásból, és azóta mindent meg is tesz, hogy akként ábrázolja, mintha ez a voksolás a migrációról szólt volna, nem pedig a jogállamiságról.

Az önt démonizáló kormányzati kampányra reagálva azt írta: »Orbán az adófizetők forintjait és euróit hazugságok terjesztésére költi«. Nem éppen az ilyen típusú közpénzköltés szerepel a Sargentini-jelentésben felsorolt problémák egyikeként?

A jelentés hosszasan sorolja azokat a problémás ügyeket, amelyeknek az Orbán-kormányt arra kellene késztetnie, hogy egy pillanatra megálljon, és kritikus önvizsgálatot tartson. Az egyik ilyen kérdés valóban az a feltűnő félelem, gyűlölet és intolerancia, amit hamis nemzeti konzultációkon és megtévesztő médiakampányokon keresztül gerjeszt a kormány azért, hogy bebetonozza a Fideszt a hatalomba. Ha körülnézünk Európában, nincs még egy olyan kormány, amely hagyta magát ennyire messzire sodródni a valóságtól egy hazugsággyár által, amit ráadásul nagyrészt az adófizetők pénzéből építettek fel. Elég csak megnézni a híreket a magyar állami műsorszolgáltató, az MTVA csatornáin ahhoz, hogy képet kapjunk arról, miféle párhuzamos univerzumot hozott létre a Fidesz, hogy elhitesse a szavazóival, valójában abban élnek. 

Épp a magyar állami média állítja azt, amit a mostani kormányzati kampányvideó, jelesül, hogy ön csak azért bírálja a magyar kabinetet, mert az ellenállt az EU bevándorláspárti többségének. Ön támogatja a bevándorlást?

Amit mindig is támogattam, az az ellenőrzött és legális lehetősége annak, hogy külföldiek jöjjenek Európába, és éljenek itt, hozzájárulva ezzel a gazdaság teljesítményéhez. Ez nem azt jelenti, hogy fel kellene gyorsítani vagy meg kellene könnyíteni a bevándorlást, ahogyan azt a legújabb álhírpropaganda-videójában a magyar kormány állítja. De azt gondolom, érdemes egy pillantást vetnünk más sikeres nemzetekre, megvizsgálni, hogy például az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában vagy Ausztráliában mit tesznek ezen a területen, és létre kell hoznunk a saját rendszerünket arra, hogy a legtehetségesebbeket Európába vonzzuk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 109 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez az arcátlan antidemokrata belga figura bízza csak az ítéletet a magyar választók demokratikus többségére!

mar megint egy ateista libsi akarja megmondani hogy ki kereszteny es ki konzervativ? Tudod mit Verhofstadt? Te meg nem vagy liberalis!

Tényleg érdemes egy pillantást vetni más országokra...

Az USA falat épít, és ha valaki nem tetszik, akár a repülőtérről is vissza lehet küldeni indoklás nélkül.

Ausztrália megerősített parti őrséggel védi magát, és nem óhajt senkit a partjaihoz engedni.

Ha a te felfogásod szerint nézzük, akkor véleményed alapján, te is egy seggből nézel ki. Csak veled elhitették, hogy saját gondolataid vannak. Ne hidd el, bárki is mondta.

"létre kell hoznunk a saját rendszerünket arra, hogy a legtehetségesebbeket Európába vonzzuk.”
Ez így: még több gyermekember lesz "szülő", még nagyobb nyomor Afrikában.
Ergo: még nagyobb veszély Európára.

Orbán fő 'bűne', hogy a nemzeti önrendelkezést szembeállítja az Európai Egyesült Államok megalakításával.

Alacsony szintű életforma.

Aki kommunistákkal együt szavaz az EU-ban az nem kérhet számon se kereszténységet, se demokrataságot senkin.

Az amerikai nemzetnek, legalább is eddig, azonos identitása volt. Az európaiak csak a gyarmataikon voltak 'európaiak'. Európában viszonylagos béke és fejlődés csak a nemzetállamokat elismerő vesztfáliai békét követő egy-két évszázadban volt, ameddig nem akartak új birodalmakat a népekre erőltetni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés