Sneider: Szeptembertől új alapokon politizál a Jobbik

2018. július 24. 17:48
Új stratégiát kell kidolgoznia a Jobbiknak: szeptember végére leteszik az új alapokat, amelyek mentén politizál majd – jelentette be Sneider Tamás keddi sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki párt elnöke leszögezte: továbbra is „szociális nemzeti néppártot” akarnak építeni, az irányvonal tehát marad, de valószínűleg sokkal fontosabbak lesznek a szabadságjogok.

Új stratégiát kell kidolgoznia a Jobbiknak: szeptember végére leteszik az új alapokat, amelyek mentén politizál majd – jelentette be az ellenzéki párt elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Sneider Tamás azt mondta, az elmúlt hetekben arra hívta fel a figyelmet a Jobbik vezető testületeiben, hogy bár összességében úgy néz ki, változatlan, amit a Fidesz csinál, valójában átlépett egy szintet az országgyűlési választás utáni törvényhozásával, az új kihívásokra pedig új módszerekkel kell válaszolni. Közölte, új politikai helyzet állt elő, amelyben azért is nagyobb a felelősségük, mint korábban, mert közvélemény-kutatások szerint ha most tartanák a voksolást, akkor egyedüli nagy ellenzéki pártként csak a Jobbik kerülne be a parlamentbe. Hozzátette, hogy a választás óta a Fidesz egyrészt politikai, másrészt gazdasági törvényeket alkotott. Sneider Tamás az előbbiek közül kiemelte a gyülekezési jog átalakítását, valamint a Magyar Tudományos Akadémiának (MTA) juttatott kutatási pénzek átcsoportosítását.

Az intézkedések azt mutatják, hogy az utóbbi hónapokban nem csupán folytatódott, de szintet is lépett a „szabadságjogoknak az elmúlt nyolc évben már megszokott szűkítése”, ami semmiképpen sem örömteli – hangoztatta. Úgy fogalmazott: az új gyülekezési törvény „orwelli állapotokat tükröz”, megszorításai miatt „a gondolatrendőrségnek is meg kell alakulnia”. A forráselvétel az MTA-tól pedig szerinte azt mutatja, hogy beszűkül az innováció. Megjegyezte, hogy bár sok tudományos témával ő sem ért egyet, fontosnak tartja a kutatás sokszínűségét. Az intézkedés Magyarország leszakadását eredményezi majd az elkövetkező időszakban – jelentette ki.

A gazdasági jellegű jogszabályok közül Sneider Tamás a cafeteriát átalakító, valamint az 55 év felettiek foglalkoztatására vonatkozó kedvezményt eltörlő rendelkezést emelte ki. Előbbiről azt mondta, hogy jövőre akár csaknem 100 ezer forinttal is rosszabbul járhatnak a dolgozók. A másik intézkedéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a Fidesz embertelenül viszonyul a fizikai munkát végző 55-60 éves férfiakhoz. Megjegyezte, ők teszik ki az 52 ezer forintos bérhez jutó közmunkások jelentős tömegét. A Jobbik elnöke mind a politikai, mind a gazdasági törvényhozás folyamatát negatívnak értékelte. Úgy vélekedett, hogy komoly elégedetlenségi hullámmal járhat a gazdasági válság, amely a választás után állt elő, „hiszen előtte nem volt, csak azóta létezik”. Egyre több háborgó csoport lesz, és a kormányzat épp azt akarja elérni, hogy akár fizikai erőszakkal is könnyedén megakadályozhassa a valószínűleg már ősztől induló tiltakozásokat – jelentette ki Sneider Tamás.

Arra a kérdésre, milyen irányban újul meg a Jobbik, a pártelnök azt mondta: továbbra is „szociális nemzeti néppártot” akarnak építeni, az irányvonal tehát marad, de valószínűleg sokkal fontosabbak lesznek a szabadságjogok. Hozzátette, jól látszik, hogy az Országgyűlésben nincs túl sok lehetősége az ellenzéknek. Szerinte személyes megjelenéssel kell biztosítani a lakosság szélesebb körű tájékoztatását, és tisztábban, közérthetőbben kell fogalmazni. Sneider Tamás közölte, hogy kongresszuson hirdetik majd meg az új stratégiát.

A „Soros-adó” bevezetését inkább politikai lépésnek nevezte. Komoly összegek „nyilvánvalóan” nem folynak be az intézkedésből – mondta. Arra a kérdésre, igaz-e, hogy Kulcsár Gergely regionális igazgatói poszthoz jutott a Jobbikban, Sneider Tamás közölte: erről a pártigazgatót kell megkérdezni, ő dönt az ilyen ügyekben. Kulcsár Gergely már évekkel ezelőtt megbánta kifogásolt tetteit, és büntetést is kapott a Jobbikon belül - jegyezte meg.

(MTI)

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Olyan vagy, mint a szajkó. Betanultál néhány sablon szöveget és azt felmondod.

60 és 61 százalékot csak a Medián mért a Fidesznek egyetlen esetben. A Jobbiknak pedig 27 százalékot.

Így ha a 55-öt a 61-hez hasonlítod, akkor a 17-et pedig a 27-hez kellene hasonlítani.

A Jobbik nem jobbközépre tolódott, hanem balközépre. Sneider által elmondottak alapján ez még erősebben fog megjelenni. Sok a fóka, kevés hal. Ebben az esetben a partnerük az MSZP és a DK lesz. Ha ez megtörténik Gyurcsány reggelire megeszi őket.

A Nézőpont a 17 %-al túlmérte őket. Legfeljebb 15 %-on állhatnak. Az EP és önkormányzati választás majd választ fog adni.

"A Mozgalom kirostálta a konkolyt." és megtartotta magának.

"A lelküket már rég eladták."

Hogyan lehet eladni ami nincs?

Sneider kalkulációja olyan mint a viccbeli számolás.

Három bolondot vizsgáztat a professzor a bolondokházában.
Kérdezi a professzor az első bolondot:
- Mennyi 3x3?
A bolond válasza: 1240!
Kérdi a 2. bolondot :
- Mennyi 3x3?
A bolond válasza: Szerda!
Megkérdi a 3. bolondot :
- Mennyi 3x3?
A bolond válasza: 9!
- Brávó! De árulja el, hogyan jött ki magának ez az eredmény?
A bolond válasza:
- Óh hát, ez nagyon könnyű volt! Elosztottam 1240-et szerdával!

Minden esélye megvan rá, hogy összeálljon a prímszámossal.

Ezek mind ilyenek?

"Vona Gábor székelyföldi túrája még a kételkedőket is meggyőzte: valami tényleg nem klappol a Jobbik elnökénél. (Én már pár nappal korábban is láttam aggasztó tüneteket a tekintetében, amikor egy sajtótájékoztató közepén váratlanul megszólalt mögötte egy müezzin hangja, felvételről…) Épeszű ember egyszerűen nem érti, mit akart a pártelnök Marosvásárhelyen a minap, azok után, hogy a Jobbik többször kijelentette: nincs túl nagy véleménnyel a székelységről.

(Legékesebben Vona keresztfia, Szotyori-Lázár Zoltán, a párt szolnoki elnöke közölte ezt a nyilvánossággal még tavaly; ilyeneket írt közösségi oldalára: „Az erdélyi magyarság nagyobb része megvehető egy marék üveggyönggyel. Köreikben a magyarországinál is nagyobb mértékű az elhülyülésre hajlamosság.”)

Erre most Vona Gábor, a párt elnöke, sőt miniszterelnök-jelöltje fogja magát, és elmegy a székely fővárosba szavazatokért. Házhoz a pofonért. Nagy stratéga.

Érti ezt valaki?

Ráadásul ezzel a hülye mondattal kezdi: – Én tudtam, hogy itt most lesznek olyanok, akik nem örülnek nekem.

Stimmel! Mondják is neki a főtéren egybegyűlt emberek: „Árulókkal nem tárgyalunk, kár volt idejönni!” „A disznóólamat nem bíznám rád.” „Olyan vagy, mint teknőben a víz: ide-oda loccsan.” És így tovább. Merthogy arrafele sarkosan fogalmaznak. Egyikük harminc üveggyöngyöt ad át Vonának. Szerencsétlen meg csak áll, toporog a placc közepén, arcán idétlen kényszervigyor. Az ember szinte megsajnálja a kétségbeejtő figurát. A „miniszterelnök-aspiránst”.
– Ha hatalomra kerülünk – mondja, nyöszörgi, amikor végre szóhoz jut –, megpróbáljuk nemzetközi szinten is ismertté tenni az erdélyi magyarok törekvéseit – gagyog, s ragyogni próbál.

Allahra mondom, nem értem."

Az MSZP-vel, de nincs ebben semmi új, csak most látványosabb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés