Kilépett a Jobbikból Ágoston Tibor, aki nem adott volna támogatást egy cigány fiatalnak

2017. december 28. 14:30
Kilépett a Jobbikból Ágoston Tibor debreceni önkormányzati képviselő, aki ellenezte, hogy tanulmányi ösztöndíjat kapjon egy roma fiatal. Ágoston korábban holokauszttagadó kijelentést is tett.

A debreceni közgyűlés decemberi ülésén történt események miatt a Jobbik Debreceni Alapszervezete belső vizsgálatot indított, és elnökségi ülés keretében kívánta Ágoston Tibor önkormányzati képviselőt meghallgatni a közgyűlésben tett kijelentésével kapcsolatban – olvasható a Jobbik MTI-hez eljuttatott közleményében.

Ágoston Tibor egy nappal a tervezett elnökségi ülés előtt írásos nyilatkozatot tett, melynek értelmében azonnali hatállyal lemond a Jobbikban betöltött valamennyi tisztségéről, és kérte párttagsága megszüntetését is. Egyúttal közölte, hogy a Jobbik debreceni frakciójából is kilép, a jövőben független képviselőként kíván részt venni a közgyűlés munkájában. A Jobbik debreceni elnöksége Ágoston Tibor döntését tudomásul veszi, egyúttal felszólítja mandátumának visszaadására is – zárul a közlemény.

Mint arról a Mandiner is beszámolt, Ágoston a decemberi közgyűlésen felszólalt az ellen, hogy egy roma fiatal megkapja a jól tanuló, hátrányos helyzetű diákoknak járó ösztöndíjat. „Hogyha egyszer azt mondjuk, hogy Arany János Tehetséggondozó Program, akkor az a tehetségekről gondoskodjon, és nem olyanokról, akiknek esélyt akarunk adni arra, hogy majd megmutassa, hogy ő tehetséges-e vagy nem. Vagy pedig csináljunk egy olyan programot, aminek mondjuk Rostás Winnetou lesz a neve, és felzárkóztató program” – fogalmazott Ágoston, aki korábban holokauszttagadó kijelentést is tett, „hollókamunak” nevezve a népirtást.

(OS-MTI)

 

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mert hány bukott libsi van a Jobbikban?

Nem tudjuk, hogy igaza van vagy em. Ha tehetségről van szó, akkor nincs igaza. Ha arról van szó, hogy csak azért, mert cigány, kapjon ösztöndíjat, akkor igaza van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés