Mateusz Morawiecki lesz Lengyelország új miniszterelnöke

2017. december 7. 21:38
Mateusz Morawiecki, az eddigi kormányfő-helyettes, fejlesztési és pénzügyminiszter váltja a lemondását benyújtó Beata Szydlót a miniszterelnöki poszton Lengyelországban – közölték csütörtökön.

Mateusz Morawiecki eddigi kormányfő-helyettes, fejlesztési és pénzügyminiszter váltja fel a lemondását benyújtó Beata Szydlót a miniszterelnöki poszton – jelentette be Beata Mazurek, a Jog és Igazságosság (PiS) szóvivője a lengyel kormánypárt csütörtök esti vezetőségi ülését követően.

Mazurek – többek között „a változó nemzetközi helyzettel összefüggő új kihívásokra” utalva – közölte: a PiS vezetői testülete, a politikai bizottság ülésén Szydlo benyújtotta lemondását, és ezt el is fogadták. A politikai bizottság Mateusz Morawieckit jelöli kormányfőnek – mondta el a szóvivő. Mazurek szerint a PiS döntött arról, hogy Szydlo a jövőben is „fontos, kiemelt posztot tölti be a lengyel kormányban”.

(MTI)

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szydlonak köszönet a munkájáért , s bizonyára az új miniszterelnök is a megnyugtató és hagyományos magyar-lengyel tengely erősítésén munkálkodik majd .

Reméljük, az új lengyel kormány is kitart a kócos, alkoholgőzösUNIO-s senkiháziakkal vívott harcban.

Nagyon jól képzett, komoly nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező ember. Kíváncsi vagyok arra, hogy mennyi önállóságot hagynak neki.

Meglepő valóban, de várjuk ki a végét.
Adjunk egy esélyt az új fiúnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés