Novák: A fiatalok annyi gyermeket terveznek, ami megállíthatná a népességfogyást

2017. október 9. 12:35
Annyi gyermeket terveznek a mai magyar fiatalok, ami elég lehet ahhoz, hogy a Magyarországon megálljon a népességfogyás – mondta az Emmi ifjúság- és családügyekért is felelős államtitkára.

A mai magyar fiatalok annyi gyermeket terveznek, ami elég lehet ahhoz, hogy a Magyarországon megálljon a népességfogyás – mondta az Emmi ifjúság- és családügyekért is felelős államtitkára egy hétfői budapesti rendezvényen.

Novák Katalin szerint ha a fiatalok minden segítséget megkapnának a gyermekvállaláshoz, akkor a népességcsökkenési folyamatot vissza lehetne fordítani. Közölte, kutatások szerint a fiatalok átlagosan 2,4 gyermeket szeretnének, és a legújabb felmérések is ezt az adatot tükrözik vissza.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom rendezvényén az apák családi szerepének fontosságáról szólva azt mondta: számukra is komoly kihívás a munka és a családi élet összeegyeztetése, mint az anyáknak, és a kormány számukra ugyanúgy biztosítja is a támogatásokat és kedvezményeket, ahogy az anyáknak. Novák Katalin szerint a magyar társadalomban egyre inkább kezd „trendivé” válni az apaság, így például az a „ciki”, ha egy óvodai vagy iskolai szülői értekezleten nem vesz részt az apa is. 

(MTI)

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát igen, az már csak úgy megy, hogy toppantunk egyet, és rögtön megelőzzük a világ leggazdagabb országait. Sőt, akkor nemcsak a mieink jönnének haza, hanem jönnének a svájciak, osztrákok, németek is.

"Kint sincs kolbászból a kerítés. "

ezt a dumát utoljára a komcsik idején hallottam. Mondjuk nem lepődök meg.

a régi mandi ezt a videót leközölte volna. Mióta totálisan nerkompatibilissé lettek, már kérdéses :)

két nyamvadt százalékkal feljebb vakarták magukat, és máris jött az ukáz, hogy ők az új célpont, nertárs?

na, feltúrtam a netet, ezt találtam neked:

"A Fidesznek annyira nincs már semmi értelmezhető mondanivalója, hogy az LMP-ről és a Szél-tervről is csak hazugságokat képesek kitalálni. Hallottam, mit hazudoztak a propaganda-televíziójukban és szeretném egyértelművé tenni, hogy az LMP nemhogy nem szüntetné meg a családi adókedvezményt, de egyenesen kiterjesztenénk. Gyermekszám szerint kiegyenlítenénk, 24 éves korig a felsőoktatásban tanulók családja számára is biztosítanánk és a maximális kedvezményt kiterjesztenénk az egyszülős családokra is. Emellett természetesen más támogatásokat is emelnénk, a családi pótlék összegét például 30%-kal. Célunk a családok, minden család kiemelt támogatása!"

Én ebben nem látok cigánytenyésztést. Mondom ezt úgy, hogy az általam megvetett fidesz egyik abszolút jó döntésének a családi adókedvezmény bevezetését tartom.
Ha a csp emelésre gondolnál cigánytenyésztésként: a csp emelése szerintem helyeselhető, csak mondjuk a felhasználási körét korlátoznám: nem pénzben adnám ki, hanem pl. utalványban (persze, tudom, azzal is lehet bizniszelni, de az már nem annyira egyszerű). Szigorúan betartatnám, hogy iskolalátogatás mulasztása esetén visszavonható.

"így például az a „ciki”, ha egy óvodai vagy iskolai szülői értekezleten nem vesz részt az apa is."

ezt a baromságot vajon honnan veszi?

A csok 10 millióját az építési vállalkozók tették zsebre. Marad a hitel 10 milliója.

azért tettem be a hosszú szöveget, hogy ne a ner-sajtó egymondatos ferdítései alapján vitázz.

adatokat kérsz?

Dunakeszi, malomárok lakópark. CSOK előtt egy 5 szobás újépítésű ikerházfél ára 32 M. A CSOK bejelentése után egy hónappal 37,5-re ugrott fel, ma ugyanaz, ugyanazzal a műszaki tartalommal 42 és 47 között. Ugyanez Bp-től északra (Sződliget, Fót, Göd) máshol is.

Úgy emlékszem, hogy három gyermeke van. A lányom évfolyamtársa volt az egyetemen, aki kifejezetten értelmesnek, de egy kicsit túl határozottnak tartotta. Egyébként a fiatalok gyermekvállalási tervei mindig magasabbak, mint ami tényleg megvalósul.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés