A berlini lecke

2016. december 22. 8:43

Körmendy Zsuzsanna
Magyar Nemzet
Vajon miért baj az, ha Európa beismeri, hogy fél? Nem ez az első lépés egy új stratégia kialakítása felé?

„Nincs itt semmi látnivaló – mondja az internet népe által kifigurázott német riporter álszent arccal, félig csukott szemmel hadonászva, miközben mögötte lángol egy felrobbantott épület, szikraesőben emberek ugrálnak le a házfalcsonkokról, és fejvesztve menekülnek. Nemcsak a gyászba öltözött Merkelnek, hanem a párizsi merénylet után Hollande-nak is erre a struccpolitikus motívumra volt hangolva a mondandója. Mi – s itt a »mi« alatt azon európaiak értendők, akiket megtámadtak, vérüket ontották, kamionnal a belüket kisajtolták, vagy mindez bármikor megtörténhet velük –, szóval mi, üzeni Merkel asszony, erősek vagyunk. Hollande is a demokrácia erejéről beszélt a 130 halálos áldozatot követelő párizsi merénylet után, amelyet nyolc hónapra rá követett a 85 halottat maga után hagyó nizzai terrortámadás. Most pedig Hollande elnök a Merkellel történt telefonbeszélgetése után közleményt adott ki az ismert motívummal: »A terrorizmus elleni könyörtelen harc nem mehet a demokráciáink értékeinek és az életmódunknak a rovására.«

A Die Welt szeptember 15-i számában idézi Merkel javaslatát, amely szerint a menekültáradat egy részét teherautó-sofőrökké kellene kiképezni, mert arra szükség van (a munkájukat féltő német fuvarozók más állásponton voltak). A kamionos tömeggyilkosság fényében Merkel nagy ötlete sajátos fénytörésbe került. Lehet, hogy a német belügyminiszter azért nem tudta eldönteni, nem baleset volt-e a berlini terrortámadás, mivel nem kapott képzést a merénylő? A nizzai, szintén tömegbe gázolásos terrortámadás hasonlósága nem tűnt föl a belügyminiszternek?

Gyönge politikusok megint hajtogatják, hogy erősek vagyunk. Azt kellene inkább mondaniuk: erősek vagyunk, mert nem mi voltunk a kamion alatt. A tizenkét halott dacosan hallgat Európa és a demokrácia erejéről. A német rendőrség tudta, hogy a dzsihadisták merényletet terveznek, de amíg a sugallat az, hogy te erős vagy, nyugodtan vásárolj, menj a tömegbe, költsd a pénzed, mutasd meg a terroristáknak, hogy nem félsz, addig senki sem lesz óvatos.

De mi lesz akkor, ha a franciák, a belgák meg a németek nem képesek élni a mindennapjaikat többé, mert elszorul a torkuk, ha kimennek az utcára? Az európai ember nem tud permanens félelemben élni, ha erre kényszerül, akkor föllázad. Kinek jó az? Politikusaiknak, akik szeretnének a székükben maradni, semmi esetre sem. Ezért továbbra is azt mondják: ha mi, franciák (belgák, angolok, németek) elkezdünk félni, akkor örülnek a terroristák. Jókedvük lesz, boldogan nevetgélnek, szinte ölni sincs már kedvük, vagy csak úgy tessék-lássék, szív és érzelem nélkül. Ezt akarjátok? Hogy a terroristák úgy érezzék, elérték a céljukat? Vajon miért baj az, ha Európa beismeri, hogy fél? Nem ez az első lépés egy új stratégia kialakítása felé? Még mindig az a fontos, hogy a potenciális áldozatok nehogy arra a csúnya következtetésre jussanak, hogy a berlinieket élő húsból készült, kamionkerekek alá való útburkolatnak használó más vallású kiiratkozott a civilizációból? Nem, ilyet elképzelni se szabad! Hová lesz a tolerancia? A merénylő is ember, nehéz volt a gyerekkora, rossz társaságba keveredett (lásd még: Iszlám Állam), túl sokáig gatyáztak a németek a letelepedési engedélyével, kevesli a szociális segélyt, egyszóval minden oka megvolt arra, hogy móresre tanítsa az ostobákat, akik forralt bort iszogatnak, és degenerált szokásaik szerint ajándékokat vesznek szeretteiknek karácsonyra.

Az lenne a bátor, aki minden terrortámadás után megacélosodik, demokráciát kiabál, és az erőről hablatyol ebben a legyöngült Európában? Nekem az a Berlinbe vetődött magyar a bátor ember, aki száz méterre a szörnyű merénylettől mindent látott, és egész valójában megrendült. Nem a közhelyeket hajtogatta. Eliszonyodott a rettenetes mennyiségű vértől. Nem hazudta, hogy minden a rendes kerékvágásban van. Látta, semmi sincs a helyén.

És ezzel szembe tudott nézni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A fogyasztói társadalomban a shopping mindent felülír.
Most éppen tankok árnyékában folytatódik.
Egyébként nem félni kell, elég lenne reálisan gondolkodni.
De ezek az európai vezetők nem tudnak (vagy nem akarnak) a realitásokkal szembe nézni.

Merkelék nem mondják ki, de tetteik, hozzáállásuk alapján az látszik, hogy a liberális demokrácia, a politikai korrektség, a másság szeretetének terjesztésébe beleférnek az áldozatok, mint járulékos veszteség.

Merkel lapos, semmitmondó, szenvtelenül elmondott szövege a merénylet után mindenről szólt, csak nem a probléma megértéséről, megoldásának kereséséről. Elhangzottak a szokásos panelek, és benne volt a migránsáradat mentegetése.

És végig kell élnünk ezt a szomorújátékot, miközben a legfőbb problémánk, hogy újságírók szabadon lődöröghetnek-e a parlamentben.

Mivanitt, regota az elso jo cikk. Simi szabadsagra ment, vagy csak az unnepi hangulat szele csapott meg es kicsit elszegyelltetek magatokat?

és, nyilván, hónapok óta nem olvas Magyar Nemzetet
persze, a mai pörgős/ostoba világban ez nem akadálya a vélemény-nyilvánításnak

van egy még jobb megoldás:
megszüntetni a migráció főbb okait (pl. háború, pusztítás a térségben)

Ez meg az olasz lecke

"Újabb megdöbbentő részletek a berlini merénylőről

Az Il Giornale szerint az összes európai merénylet története Olaszországon keresztül vezet. Az újság felsorolta, hány európai nagyvárosokban támadást elkövető terroristának volt szoros kapcsolata Olaszországgal.

Terrorista átjáró ház lett Olaszországból

A listát a 2015-ös párizsi, majd brüsszeli merényletek miatt idén márciusban letartóztatott Salah Abdeslam vezeti, aki 2015 augusztusában Belgiumból autóval a dél-olaszországi Bari kikötőjéig ment, onnan komphajóval jutott el Szíriába, majd vissza Európába, szintén Olaszországon keresztül.

A szintén a párizsi merényletekben meghalt marokkói Abdelhamid Abaoud tavaly augusztusban Olaszország északkeleti határán lépett be, a Balkán-félszigetről Brüsszel felé tartva. A 2016-os brüsszeli metrómerénylet elkövetője, a marokkói Khalid el-Bakraoui tavaly Brüsszelből repülővel érkezett Észak-Olaszországba, majd Velencéből szintén repülővel utazott tovább Athénba és onnan Szíriába. A marokkói Mohammed Lahlaoui, aki 2007-2014 között az észak-olaszországi Brescia közelében élt, gyártotta a hamis útleveleket Salah Abdeslamnak és társainak.

A tunéziai Noureddine Chouchane öt évet élt tartózkodási engedéllyel Olaszországban, majd a líbiai Szabrátában az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet úgynevezett kalifátusát vezette. 2016-ban halt meg egy nyugati szövetséges támadásban. Feltételezések szerint ő képezte ki a 2015-ben a tunéziai Bardo-múzeumban végrehajtott merénylet terroristáit."
http://www.atv.hu/kulfold/2016..

Elgázoltak 60-70 ártatlan embert, csak azért, mert az európai "jogállamok" nem tudták kezelni a papír nélkül beengedett, tengerről összeszedett muszlim bűnözőt. Nyilvánvaló volt, hogy iszlamista és bűnöző, de se lecsukni, se kitoloncolni, se folyamatos megfigyelés alatt tartani nem voltak képesek. Mászkálhatott szabadon. Képtelen vagyok felfogni, hát még ha a gyerekem, rokonom, barátom halt volna meg. Nem közvetlenül a "befogadás politikája" miatt történt a dolog, hanem azért, mert a német állam nem szabályozta le ezt a kézenfekvő veszélyhelyzetet vagy a hatóságok nem tartották be a szabályokat. A saját közveszélyes állampolgárait jobban ellenőrzi a német állam, mint az idegeneket. Szarházi Panyi Szabolcs pedig egy órával a merénylet után dicshimnuszt zeng arról, milyen profin kezeli a helyszínt a német rendőrség a merénylet után. Azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy példát állítson a magyar "diktatúra" elé.

A "nem félünk" ideológusok csak az elhunytak hozzátartozóit nem szokták megkérdezni arról, vajon ők mit gondolnak. Addig folyhat ez a vérlázító képmutatás, amíg valamelyik végletekig elkeseredett hozzátartozó fel nem robbant egy menekültszállást vagy mecsetet. Muzulmániában vagy Afrikában ennyi merénylet már elég lett volna ehhez, de nincs kétségem afelől, hogy előbb-utóbb nálunk is bekövetkezik. Akkor fog rádöbbenni ez a sok kommunistába oltott liberális, hogy nem tarthatók tovább az önpusztító elvek, meg kell védenünk magunkat a túlszaporodott civilizációk mérhetetlen frusztrációjától.

Nem félünk, minket véd a demokrácia!
Nem kell kerítés, nem kell határvédelem, nekünk Merkel kell!
Meddig tűrik még ezt a banyát Európa élén?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés