Feltétel Nélküli Alapjövedelem = A kasztrendszer új formája

2016. október 27. 15:02

Istvánffy András
Reflektor
Az FNA szelektív bevezetése nem vezetne egy igazságosabb, békésebb, jobb világhoz. Éppen ellenkezőleg.

„Képzeljük el tehát azt a világot, ahol a német állampolgárságért automatikusan havi 310 000 forintnak megfelelő összeg jár, a magyarért 88 000 forint, a bolgárért ez alatt valahol, a dán összeg pedig nyilván magasabb lenne a németnél is. Egy albán FNA-ba pedig bele sem merünk gondolni.

Itt mindenki számára kézzelfogható valóság lenne az, amit a marxista tudósok a globális kapitalizmus hierarchiájáról írnak. Immár számszerűleg ki lenne fejezve az, hogy németnek születni többet ér, mint magyarnak születni. Ez a rendszer biztos, hogy nem a nemzetek közti nagyobb megértést és harmóniát, hanem éppen az ellenkezőjét hozná el. (...)

Az FNA szelektív bevezetése nem vezetne egy igazságosabb, békésebb, jobb világhoz. Éppen ellenkezőleg. Nemzetek és rasszok mentén növelné az ember és ember közti megkülönböztetést és egyenlőtlenséget, erre válaszképp pedig nőne a sovinizmus és a rasszizmus.

Lehet persze ezt a világot óhajtani, ez mindenkinek szíve joga, baloldali utópiaként adni el viszont szemenszedett hazugság.

Egyetlen olyan megoldás van, ami valóban progresszív: globális FNA-t bevezetni, ami minden emberi lénynek jár a Földön. Ettől azonban a gyakorlatban végtelenül távol állunk. Addig marad a helyi FNA-kon való gondolkodás, ami azonban nem a szocializmus, hanem a nemzetiszocializmus felé tett »bátor« lépés.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt a felesleges emberek számára találták ki, arra az esetre, ha van miből fizetni. Ha nincs miből, akkor csúnya dolgokat vezethetnek be.

Az alapjövedelem baromság (nem csak és nem elsősorban a fenntiek miatt).
Ahol hasióonló rendszer működik, ott mindenhol az adott népesség lumpenizációjához és leépítéséhez vezetett. A létfenntartás felelőssége nélkül ugyanis az igénytelenebbek elzüllenek, elveszítik önbecsülésüket, az ambicióikat a bűnözésben élik ki.

Ha az a plnz rendelkezésre áll(na), akkor azt a közösség szolgálatára létrehozott munkahelyekre kellene költeni, ahol egymás jólétét szolgálják az emberek.

"A középkorban se pszichológus, se újságíró, se médiás, se politológus nem volt.

Ha a léttel közvetlen kapcsolt szakmák(munkás, paraszt ...) munkaerő igénye csökken, kitalálnak valamit."

Szerintem ez csak egy ámítás. Amit írsz, annak akkor lenne értelme, ha egy szocialista országban élnénk, a dolgozo nép érdeke lenne mindennél a legfontosabb szempont és minden tőkejövedelem a közpénzek forrásait gyarapítáná.

De mivelhogy kapitalizmusban élünk, a tőkejövedelmek magánjövedelmek, és elsődleges szempont a nyereség maximalizálása. Ezt pedig csak úgy lehet elérni, hogy csökkentik a munkaröt.

Biztosan efelé halad a nyugati világ? Valami sötét erő mintha a migránsok befogadását valóban szinte feltétel nélküli alapjövedelem formájában erőlteti, de a források csak kimerülnek belátható idő alatt. A németek közül sem mindenkinek jut nagyvonalú támogatás, volt itt Becskereki közreadásában egy tündéri vicc.

Ez valahogy ellentmond a józan észnek.

Itthon a munkás kéznek ezer helye van, illetve lenne.

Ha az oktatás is csak kaszt szerint jut majd tömegesen az tragédia lesz.

Nyilván többé-kevésbé rezervátumokban fognak lakni a kasztok.

Valaha azért a vallás nyújtott valamilyen élet stratégiai fogódzót is, ezt sikerült kiütni a vállak alól, annyira, h. már nem is hiányzik, a családok nagy részében az átállás a semmire már megtörtént.

Nem valami szép az új világ, jobban tetszett a küzdj és bízva bízzál.

Mindegy.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés