Nyílt levél Orbán Viktor miniszterelnökhöz

2015. július 19. 14:24

Juhász Péter
Facebook
Ahogy a központosításban Rákosit, úgy a korrupt vezetők megtűrésében Ön Kádár Jánost követi. Urizáló vazallusaival szemben ő sem járt el, ahogy Ön sem fog, nem is kérem erre.

„Tisztelt Orbán Viktor Miniszterelnök Úr!


Ismételten levélben kell fordulnom Önhöz, az ok ezúttal is a Rogán Antal tevékenységére árnyékot vető korrupciós ügyek tömkelege.

Bízom benne, hogy tisztában van frakcióvezetőjének ügyeivel, ezért az eddigieket csak felsorolás szintjén emlékeztetőül említem meg.

Amellett, hogy Rogán Antal nem tud elszámolni sem vagyonának eredetével, sem megélhetési költségeinek fedezetével, egyre több gyanú fogalmazódik meg, hogy a környezetében megforduló emberek és ő maga is különböző korrupciós ügyekben érintettek amelyeket - minden próbálkozása ellenére - most már az ügyészség sem tud teljesen eltussolni.

Így hivatali visszaélés miatt nyomoz a rendőrség volt jegyzőjével szemben, akinek neve sajtóértesülések szerint a Vizoviczki nyomozás kapcsán merült fel. Rogán Antalnak tudnia kellett jegyzője kétes ügyeiről, mert saját állítása szerint a Portik Tamáshoz kötődő szintén gyanús ingatlanvásárlás után vált meg tőle.

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt is nyomoznak a belvárosi ügyekben. Az ügyészség gyanúja szerint ugyanis több, mint 500 millió forint kár érte Belváros-Lipótvárost a különböző ingatlaneladásokból kifolyólag, amikor Rogán Antal volt a polgármester.

De nem csak a magyar hatóságok, hanem az EU Csalás Elleni Hivatala (OLAF) is nyomozott a kerület ügyeiben. Ők azt állapították meg, hogy a közel 15 milliárdos Budapest Szíve projekt megvalósítása közben irányított közbeszerzések által játszottak ki pénzt saját maguknak az illetékesek a Belváros Új Főutcája építésekor. Az OLAF azt javasolta az Európai bizottságnak, hogy kérje vissza a támogatásokra kifizetett pénzt, vagy annak egy részét.

A napokban kapott nyilvánosságot, miszerint szociális bérlakások kialakításának ígéretével verték át a belváros lakóit. A keményen dolgozó magyar kisemberek helyett Rogán Antal emberei jutottak öröklakáshoz egy olyan pályázat útján, amelyet maga az akkori polgármester, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője bírált el.
Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A fentiek súlyos ügyek. Tisztában vagyok azzal, hogy Rogán Antal nem gyanúsítottja még ezeknek a bűncselekményeknek, így a jogi felelősség pillanatnyilag nem őt terheli. Azonban Önnek is tisztában kell lennie azzal, hogy a politikai felelősség viszont Rogán Antalé, hisz ezek a bűncselekmények Rogán Antal politikai vezetése alatt, az ő kinevezettjei és munkatársai által valósultak meg, és van olyan, amiben közvetlenül részt is vett.

Rogán Antal az Ön embere. Ön nem csak pártját, hanem az egész ország politikai berendezkedését központosította, lekörözve Rákosi Mátyást is. Ez a politikai hatalom megtartása szempontjából nyilván hasznos az Ön számára. De azt is tudnia kell, hogy ezzel felelősség is jár. Rogán bűneinek a felelőssége, ami így Önre száll.
Ahogy a központosításban Rákosit, úgy a korrupt vezetők megtűrésében Ön Kádár Jánost követi. Urizáló vazallusaival szemben ő sem járt el, ahogy Ön sem fog, nem is kérem erre. Tisztában vagyok azzal, hogy felesleges lenne. Arra sem hivatkozom, hogy egy demokrata már rég lemondana egy ilyen helyzetben, mert nyilván nem fog, hisz már régen nem demokrata.

Viszont felhívom a figyelmét, hogy el fog jönni az idő, amikor Önt is elzavarja a nép. Ebben jelentős szerepet játszik majd az is, hogy az ilyen embereket pozícióban hagyta, és támogatta tevékenységüket. Tudom, Ön is tisztában van ezzel, hiszen ezért küzd egyre embertelenebb eszközökkel és módszerekkel hatalma megtartásáért. Tudja Ön is, hogy felelni fog nem csak a saját, de káderei, így Rogán bűneiért is.

És ezt tudom én is. Éppen ezért nem is kérem semmire, csak egyetlen dologra.
Szégyellje magát. Szégyellje magát mélységesen, hogy ide jutott, és ide juttatta az országot, közös hazánkat.

Budapest, 2015. július 19.

Üdvözlettel,
Juhász Péter
az Együtt alelnöke”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 128 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kissé baj van az arányérzékeddel. Én megértem, hogy hörögsz a gyűlölettől, de azért nem kéne túlzásokba esned.

De a te esetedben szeretném, ha most, és itt, csak neked Kádár, vagy Ceaușescu korszak lenne, megnézném, hogy egy ilyen komment után meddig lennél szabadlábon.

Ha az EU megnyitja a munkaerőpiacot a kelet európai, köztük hazai munkavállalók előtt, akkor nem természetes az, hogy kihasználják a lehetőséget?

Egy részeg lengyel miniszter kijelentése neked mértékadó, hát igen, ez színvonal kérdése. Ha tudod, hogy mi az.

A nyugat európai angol, német, osztrák cégek most építik meg az Északi Áramlat 2 vezetéket, amiben orosz gázt fognak behívni, gondolom a gáz kitermelőivel együtt. Ők is leszopnak valakit ennek érdekében?

Ne kerüld meg a lényeget, ne beszélj mellé! Meddig írogatnál ilyen kommenteket egy diktatúrában?

Azt te honnét tudod, hogy a nemzetnek miből van elege? Mert a képzelgés önmagában kevés.

Ja, amúgy pedig népbíróságokat utoljára a kommunisták állítottak fel. Az Oktogonon még nyilvános akasztás is volt.

A kommunistázás pedig gyenge dolog. Még azt sem tudjátok eldönteni, hogy Orbán náci, nyilas, fasiszta, vagy kommunista. Legalább ezt tennétek már tisztába magatokban.

namost te épp mocskolódsz. akkor téged is fel kell lógatni?

továbbá: milyen pert vesztett el juhász rogánnal szemben?
hogy érted, hogy nem tud elszámolni azzal, hogy miből él? képviselői fizetése van, abból azért meg lehet élni.. nem derült ki semmi extravagancia sem részéről.

Na és hogy bírja ezt az erős napfényt Juhász úr?
Ez a sok fény, táplálékbőség, nem hízlal nagyon?
Talán az árnyékban, jobb lenne önnek is.
Vagy már van jövedelme?
Ossza már meg velünk forrásait is, tudja hitelesebb lenne ez a szálka kereső szemvizsgálat a gerenda mögül.

"De ne politizáljon többet mert iszonyat korrupciót csinált Magyarországon."

Ez eddig csak vádaskodás, miért nem indulnak a perek, ha annyira nyilvánvaló. Amúgy pedig a korrupció nem párthoz kötődik, hanem általában a politikához. Amerikában kampánypénzzel meg lehet vesztegetni egy elnökjelöltet annak érdekében, hogy az adományozó valahol nagykövet lehessen.

Korrupció egész Európában van, különben nem tartanának itt a TTIP tárgyalások a maguk nyilvánvaló hátrányaival, például azzal, hogy az igazságszolgáltatást privatizálva magánbíróságokon léphessenek fel a cégek államok törvényei ellen. Ezt csak korrupcióval lehet elérni.

Az is maga a korrupció, hogy Luxemburg megosztozik a nála adózó cégekkel azon az adón, amit ezek a cégek más országokból elhoznak.

Ha csak a "közszolgálati" híradót nézed, nem igazán fogsz hallani semmi olyat, amit Juhász már mondott.

Csak ezért? Nincs néhány jól felkészült ügyvéd, aki be tud indítani egy jól alátámasztott pert?

Igaz, hogy Hagyóék ügyében is megy a töketlenkedés, úgy, hogy az elvileg legmagasabb felelőst, Demszkyt még csak meg sem kérdezték. Miközben még Gyurcsányt is sikerült egy másik ügyben beidéztetni. Vagy ott van Biszku Béla. Ezeket is mind Polt Péter védi?

hát, ha megfizetik ...

Tudom, aki már 1990 előtt élt, az mind besúgó volt, kommunista volt. Végül is ez a legegyszerűbb képlet bárkivel szemben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés