Holokauszttagadás miatt feljelenti a Veritas vezetőjét a DK

2014. január 20. 14:59
A párt szerint Szakály Sándor elkövette a nemzetiszocialista vagy kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadását, amikor az MTI-nek adott interjúban „idegenrendészeti intézkedésnek” nevezte az 1941-ben Kamenyec-Podolszkba irányuló deportálásokat.

Nemzetiszocialista vagy kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása miatt feljelentést tett Szakály Sándor, a Veritas Történetkutató Intézet főigazgatója ellen a DK országgyűlési képviselője, Oláh Lajos.

A DK közleményében emlékeztetett a főigazgató MTI-nek adott interjújára, amelyben annak a véleményének adott hangot, hogy a második világháborúban Magyarországról történt első, 1941-ben Kamenyec-Podolszkba irányuló deportálás idegenrendészeti eljárásnak tekinthető, mert azokat toloncolták ki, akik nem rendelkeztek magyar állampolgársággal.

Kamenyec-Podolszkban az SS tagjai a kitoloncolt zsidókat legyilkolták, ez tehát egyértelműen olyan népirtásnak minősül, amelyet nemzetiszocialista rendszer követett el – közölte a DK. Hozzátették: történelmi kutatások szerint magyar hivatalos személyek is részt vettek a gyilkosságokban, illetve voltak információik arról, hogy a kitoloncoltakra milyen sors vár. Az eljáró magyar hatóságok tagjai ezzel elkövették a népirtás bűncselekményét, de legalábbis ahhoz bűnsegédletet nyújtottak – olvasható a közleményben.

A DK szerint a népirtás, illetve az ahhoz nyújtott bűnsegédlet „idegenrendészeti intézkedésnek” tekintése a népirtás jelentéktelen színben feltüntetését, igazolását jelenti, az interjú pedig nagy nyilvánosság előtti elkövetésnek minősül. Ezt a büntető törvénykönyv bűntettnek minősíti, és három évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni – közölték. 

Korábban a DK és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége is Szakály Sándor lemondását, illetve kinevezésének visszavonását követelte. 

Szakály Sándor vasárnap, az ATV Szabad Szemmel című műsorában megkövette azokat, akiket megsértett nyilatkozatával, és közölte: lehet, hogy tévedett. 

A nemrég megalakult Veritas Történetkutató Intézet februártól kezdi meg működését. Az intézmény három kutatócsoportba szervezve foglalkozik az 1867 és 1990 közötti időszak történetével.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ez most tényleg forgatókönyv szerint alakul...

mikor belebasznak egy követ a tóba...

ez volt Szakály...

azt mindenki ugrik a kő után...

a Mazsihisz meg röhög a parton

a húsdaráló megvan még???

Eredetileg a németek sem tervezték a Kamenyeck-Podolszk-i kivégzéseket. Leges-legelőször Madagaszkárt szemelték ki a zsidók letelepítésére, ez logisztikailag megvalósíthatatlan volt.

Ezt követően került sor 1941. júliusában Mo-ról a kitoloncolásokra.
http://www.betekinto.hu/2012_2..
(A 60-as években Geyer Arthúr rabbi – forrásmegjelölés nélkül – a következőket írta:
„A június végén tartott minisztertanácson Werth Henrik vezérkari főnök elgondolása alapján Bartha Károly honvédelmi miniszter azt a javaslatot terjesztette elő, hogy a Magyarországon lakó lengyel és orosz állampolgárságú zsidókat deportálják és telepítsék le ezen a területen. A kormány valamennyi tagja helyeselte ezt az indítványt, csupán Keresztes-Fischer belügyminiszter szavazott ellene. Aggodalmait Werth és Bartha azzal igyekezett eloszlatni, hogy a kitelepítendő zsidókat semmi bántódás nem fogja érni. Új lakóhelyükön a visszavonuló szovjet hadsereg által evakuált községek üresen maradt házaiba fognak kerülni és módjuk lesz mezőgazdasági munkából megélni.”)
A magyar kormánynak kételyei lehettek, de a legrosszabbra nem számítottak.

Odakint a helyi lakosság együtt nem működése és háború már várható elhúzódása miatt Jeckeln SS tábornok elrendelte a kivégzéseket (1941. aug. 27-28). Mindez még az ún. 'végső megoldás' feltételezett 1941. szeptemberi kiagyalása előtt történt, Jeckeln még német szempontból is akkor a saját szakállára cselekedett.

"Nemzetiszocialista vagy kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása miatt feljelentést tett Szakály Sándor, a Veritas Történetkutató Intézet főigazgatója ellen a DK országgyűlési képviselője, Oláh Lajos."

Rendben.
De ki jelenti fel a DK-t és Oláh Lajost jó hírnév megsértése, becsületsértés miatt?

Tervek csak az európai zsidóság kitelepítésére voltak. Egyébként az antiszemitizmus még a vezető nácik mindegyikébe sem égett bele annyira, mint Hitlerbe. Még a náci himnusz, a Horst Wessel lied is csak a Vörös Front és a reakciósok elleni harcra szólít fel, zsidókat nem említi. Nem csoda, 'népi antiszemitizmus' No-ban nem nagyon létezett. A harmincas évek végére, a rezsim kifulladásakor taktikai okokból jó eszköznek tartották a hatalom fenntartására. Az egészet egy kifejlődő folyamatnak kell tekintenünk, aminek katasztrofális, máig nem csillapodó hatású vége lett.

Ezért gondolom én, hogy a DK az annyit tesz, hogy a Degeneráltak Koalíciója.
Az pedig külön pofátlanság, hogy -mégha a törvényt idézik is-, a feljelentést úgy tette meg az egykori MSZMP tagokkal megtűzdelt "párt", hogy "nemzetiszocialista vagy kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadását".
Merthogy a kommunista rendszerek bűneit biztos, hogy nem tagadta Szakály Sándor...

A gyomrom kifordul, hogy ennek az ügynek az egyik élharcosa a Mandiner volt, konkrétan BÁG szerkesztő úr.
Egyébként pedig barátaim, döntsétek el, hogy Gyurcsány visszajöhet-e a hatalomba...

Ijesztő ennek a társaságnak a szervezettsége.
Az egyik újság rögtön megjelenik hazug címmel (Sz. szerint a zsidók megölése idegenrendészeti kérdés), végigfut már így a sajtón. Hétvégén már TV-ben próbálják agyagba döngölni Szakályt, de már közben a MAZSIHISZ a magyar állami megemlékezések bojkottjával fenyeget, zsarol.
Ma már feljelentenek.

De hogy a francba kerül ebbe az első helyek egyikén a MANDINER?

Válaszok:
packó | 2014. január 20. 19:19

Aztán tovább: a Népszavában Karsait idézik, aki szerint nem bizonyítható, hogy az idegenrendészeti eljárást elrendelők tudtak arról, hogy megölnék a szerencsétlen embereket. Ezt ma reggel a KLUBrádió már úgy "idézi", hogy Karsai szerint Szakály népirtást tagadott.
Elképesztő, hogy 4 év elteltével ez a henger még ilyen olajozottan tud működni.

olyan mint a holo-gram...csak ez kauszt

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés