Őrület: Magyar Péter még több évet kérne magára, mint az ügyészség (VIDEÓ)

2024. szeptember 29. 15:29

Magyar Péter szerint amivel gyanúsítják valójában nem lopás, hanem rablás lehet. Ez azt jelenti, hogy két vagy háromévi szabadságvesztés helyett szerinte akár nyolc évet is kaphatna.

2024. szeptember 29. 15:29
null

Nyitókép: képernyőkép

Nemrégiben Polt Péter azt kérte az Európai Parlamenttől, hogy függesszék fel Magyar Péter mentelmi jogát, hogy a képviselő ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt lefolyhasson a büntetőeljárás.

Az ügyészség szerint ugyanis Magyar június 21-én az Ötkertben bulizott fiatal hölgyek társaságában és ekkor videózta le egy férfi. Emiatt szóváltás alakult ki közöttük, majd a politikus kikapta a sértett kezéből a telefont és nem volt hajlandó visszaadni. A szórakozóhelyről

Magyar a Duna felé vette az irányt és a készüléket bedobta a folyóba, amelyet később megtaláltak a búvárok.

A lopás alapesete a Btk. 370. szakasza szerint két évig terjedő szabadságvesztéssel, a nagyobb értékre elkövetett lopás (egy telefon ellopása maximum ennek minősülne) pedig három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Itt jön képbe a mentelmi jog mögé bújó képviselő friss nyilatkozata. Ugyanis Magyar leszögezte, hogy

„ha valaki valakitől elvesz egy telefont, tételezzük fel, kitépi a kezéből és bedobja a Dunába, az nem lopás, legfőbb ügyész úr, hanem rablás. Ha meg nem ez valósul meg, akkor garázdaság, de semmiképpen sem lopás”. 

Ez azt jelenti, hogy Magyar szerint az a cselekmény, amivel gyanúsítják valójában nem a lopás, hanem egy annál jóval súlyosabb bűncselekmény, a rablás törvényi tényállását valósíthatja meg.

A rablás ugyanis a Btk. 365. szakasza szerint két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Magyar közben a mentelmi joga mögé bújik, nem hajlandó lemondani, újabbnál újabb feltételeket támaszt, holott korábban, az európai parlamenti kampányában még arról beszélt, hogy a mentelmi jog intézményét eltörölné.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Abiondi
2024. szeptember 29. 20:06
Nekem nyolc mennyi időre ültetik le pinokkiópetit. Ha neki is megfelel, akkor legyen 8 év letöltendő, és nincs jó magaviselet miatti bünti elengedés! Ja, és a közügyektől való eltiltás lehetne 10 év!
robertdenyiro
2024. szeptember 29. 19:53
Libkány csürhe, nem kell félnetek, A megváltótokat rogántóni még közel másfél évig a felszínen fogja tartani. Fontos hogy őszintén higgyétek MP minden szavát és gondolkodás nélkül mindenben kövessétek a messiás utasításait. Mivel segghülyék vagytok, ti majd csak akkor fogtok gyanút hogy ismét alaposan meg lettetek szopatva amikor a választás előtt néhány héttel hirtelen eltűnik a csodás MPmesteretek. És akkor sem fogjátok érteni, hogyan is történhetett mindez. Hiába, rémisztően ostoba állatfaj a libkány.
bubi55
2024. szeptember 29. 19:21
Lehet eljátssza újra az öngyilkos jelenetet viccből, mikkor viszik majd a karperecet... addig Weber tökét nyalja, nyanyák szoknyája mögé bújj, hogy ne adja ki. Nagy pofával meg EU ügyészséghez csatlakozást pofázz, ami ellen Judit is harcolt... Ez is kész még az anyját is eladni báb-hatalomért...
sexykitty-5000098
2024. szeptember 29. 19:21
🍓 ️ ­É­­r­t­­é­­k­­e­­­l­­­d­ ­a­­ ­­­s­­­z­­e­­­x­­i­ ­­p­u­­n­­­c­i­­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!