Tölgyessy Péter szerint Magyar Péter vonzza a bajt

2024. szeptember 04. 10:00

Az elemző úgy tartja, Magyar a Mohács óta tartó magyar panaszkultúrát egyesíti a legmodernebb nyugati populizmussal.

2024. szeptember 04. 10:00

Nyitókép: Magyar Péter az elemző szerint problémás személyiség. Fotó: Balint Szentgallay/NurPhoto via Getty Images.

Tölgyessy Péter politikai elemző volt simét a Partizán vendége. A hosszabb lélegzetű beszélgetés során Tölgyessy a Magyar Péter-jelenségről is szót ejtett, szerinte a Tisza Párt vezetője „azt mondja föl, amit az ellenzéki szavazók akarnak”. Majd hosszas elemzésbe kezdett arról, hogy miért problémás Magyar személyisége. „Magyar Péter jellemének csomó olyan vonása van, amely vonzza a bajt. 

Bármi ellentmondás, ellenállás van, hisztérikus reakciókat csinál. (…) Napnál is világosabb, ezen az alapon Magyarországot lehetetlen kormányozni.” 

Szerinte Magyar a Mohács óta tartó magyar panaszkultúrát egyesíti a legmodernebb nyugati populizmussal.

Ezt is ajánljuk a témában

Tölgyessy Péter markánsan fogalmazott Magyar Péterrel kapcsolatban. Fotó: Youtube/képernyőfotó

Az önkormányzati és európai parlamenti választásokkal kapcsolatban úgy fogalmazott,

 nehéz volna azt mondani, hogy a Fidesz nem győztes. 

Ugyanakkor úgy látja, 14 év után a Fidesz most először került olyan helyzetbe, hogy a következő választáson akár veszíthet is. Az elemző szerint ennek alapvetően gazdasági okai vannak, nem pedig politikai. Tölgyessy Orbán Viktor békemisszióját is górcső alá vette.

Értelmezése szerint ennek az akciónak az alapja, fő üzenete az, hogy Ukrajna belátható időn belül veszíteni fog a háborúban, ezért nem éri meg támogatni őket. Az elemző meglátása szerint valóban nem áll jó Ukrajna, és nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a népharag idővel elsöpri Zelenszkij rendszerét. 

A teljes beszélgetés itt nézhető meg:

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2024. szeptember 05. 16:08
Ezt az alakot egy percig sem viseli el a hátán a magyar nemzet. Mindenki látja, hogy ez egy elmebeteg. A tiszar sikere nem a tiszar érdeme, hanem a fideszgyűlöleté. Csakhogy a fidesz gyűlöletéből nem lesz a tiszar szeretete, mert ott már kormányozni kellene, csakhogy ők nem fognak kormányozni. UTASÍTÁSOKAT fognak követni. Kéremszépen. Utasításokat, és ezen utasítások között EGY OLYAN SEM fog szerepelni, ami magyar érdek. Ez a társaság gond nélkül fog lövetni magyar emberekre. És ezt látva a nyugati elvtársak elcsöppennek majd a gyönyörűségtől, hogy milyen faszán is védik Magyarországon a demokráciát. Olyan szintű gyűlölet, keserűség és harag, ami ekkor lesz a magyarok hazájában, még rákosi legsötétebb napjaiban sem volt jellemző. Naggggyon nem lesz jó akkor tiszarnak lenni. : )
Aerion
2024. szeptember 05. 16:02
Bármi ellentmondás, ellenállás van, hisztérikus reakciókat csinál. (…) Napnál is világosabb, ezen az alapon Magyarországot lehetetlen kormányozni ------------- A moslék nem Magyarország 'kormányzására' készül, hanem Magyarország ALÁVETÉSÉRE, ezzel a magyar nemzet megalázására és megszégyenítésére, a magyarság megtörésére és végleges kiiktatására. Erre szerződött ez az elmebeteg, degenerált, picsaőrült barom.
dryanwolf
2024. szeptember 05. 13:53
"Napnál is világosabb (vonzza a bajt: egész éjjel tülköltek, magnóról bejátszottak ilyen marhabőgéseket), ezen az alapon Magyarországot lehetetlen kormányozni.”
Halder_1899
2024. szeptember 05. 11:53 Szerkesztve
Már az érdekes az ellenzékben, hogy összehasonlítják a 2022-es parlamenti adatokat a 2024es EU választással. Ami alapvetően két külöbőző dolog. MINDIG sokkal többen szavaznak a parlamentin a fideszre, mert pl sok fideszes elutasítja az EU-t vagy nem tartja annyira fontosnak. Ezért mindig van egy jelentős eltérés a parlamenti és az azt követő Eu-t közt. Nekem megdöbbentő ,hogy arról beszélnek eltűnt 1 millió fideszes. Nézzenek már vissza közel 20 évet.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!