Karácsony az óbaloldali többség hatalmának átmentésén dolgozik

2024. szeptember 13. 12:34

A főpolgármester az összes jelenlegi cégvezetőt is arra bíztatja, hogy adják be a pályázatukat.

2024. szeptember 13. 12:34
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

Nyitókép: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala

„Gyurcsány Ferenc interjút adott a Magyar Nemzetnek (!), ahol elmondta, hogy Karácsony Gergellyel egyeztet ma Budapest jövőjéről, azt követően, hogy a DK fővárosi frakciója már kétszer meghallgatta a főpolgármestert. Miközben más frakciókkal semmilyen kapcsolatfelvétele nem volt a főpolgármesternek, úgy tűnik, a DK-MSZP első számú irányítószerepét konzerválni szeretné a Városházán. Mindez csak megerősíti azt, hogy a múlt héten kapkodva, az új Közgyűléssel és annak új frakcióival, a Tisza Párttal, a Kutyapárttal vagy épp a mi frakciónkkal való egyeztetés nélkül kiírt cégvezetői és testületi pályázatok 

az eddigi DK-MSZP városvezetői koalíció hatalmának átmentésére szolgálnak a főpolgármester részéről.

Azóta sorban jönnek is a hírek, hogy az MSZP-hez köthető gazdasági háttéremberek hogyan toboroznak jelölteket a fővárosi cégek élére.

Arra kérem Karácsony Gergelyt, hogy a szeptember 25-én, az új fővárosi ciklus kezdete előtt 6 nappal (!) lejáró pályázatokat vonja vissza, 

és az új Fővárosi Közgyűléssel egyeztetve, a Közgyűlés többségének felhatalmazásával írjuk ki közösen ezeket a pályázatokat, egy álláshirdetéstől minimálisan elvárható korrektséggel újra október után. 

Miért tartom inkorrektnek a mostani pályázatokat?

Elég egy idézet ehhez: «Karácsony Gergely a fővárosi cégvezetőkkel különböző mértékben ugyan, de alapvetően elégedett (...) A főpolgármester az összes jelenlegi cégvezetőt is arra bíztatja, hogy adják be a pályázatukat.»

Milyen pályázat az, ahol a kiíró és elbíráló előre megmondja, hogy kit akar nyertesként? Hogy adhatná be egy valahol már vezetői állással jelentkező komoly szakember a pályázatát – amit aztán nyilvánosságra is hoznak – egy ilyen nyilvánvalóan előre lezsírozott kiírásra? 

Arról nem is beszélve, hogy még a büntetlen előéletet és a nyelvtudást sem sikerült előírni – ennek az okait inkább nem is találgatnám, nyilván megvan az oka.

Szóval, ez így nem más, mint az új Fővárosi Közgyűlés megkerülése, a budapestiek által megválasztott új többség semmibe vétele, és 

a régi óbaloldali többség hatalmának átmentésére tett utolsó kísérlet. 

Ehhez pedig a magunk részéről biztosan nem tudunk és nem is fogunk asszisztálni októbertől.”

***

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Perczel Éva
2024. szeptember 13. 15:37
.....és mi van azzal a hírrel, ami egy alkuról szól Vitézy, és a nadrágfestő, öngyilkosságot színlelő, mentelmi jogot szorongató pártelnök között történhetett? Olvasható róla cáfolat?
abcd2k
2024. szeptember 13. 14:21
Soha nem értettem, a jogászok mért doktorozzák magukat, ( dehogynem értettem, hát azért mert jogászok és így döntöttek ) mikor a jog nem egy egzakt tudomány, de még csak nem is tudomány, hanem szimpla vélemény valamiről. A népeket még mindig lehet azzal hülyíteni, hogy jog és az igazság szinonim fogalmak, pedig köszönő viszonyban sincsenek egymással. Jogszolgáltatás van, ami valójában nyelvészkedés, játék a szavakkal és fogalmakkal, aminek alapja az erősebb kutya barátságtalanabb cinizmusa. Az általános emberi normák szerint ennek a Karácsony féle teljes bagázsnak már régen a sitten lenne a helye teljes vagyonelkobzás mellett.
Mandiner444hu
2024. szeptember 13. 14:06
Karácsony Gergely most játssza át a Dandár fürdőt egy magánbefektetőnek így ellopva azt a budapesti polgároktól
Gubbio
2024. szeptember 13. 13:04
A választást kellett volna megnyerni - mondjuk a Fidesszel összefogva, és nem harmadik utasként -, nem pedig a kispadról az észt osztani. A pökhendi feltörekvők sorsa érte utol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!