Jól sikerült a háborús ijesztgetés, le is állt a magyar fogyasztás

2024. szeptember 02. 14:24

Elengedhetetlen, hogy a nyugati világgal, benne az Európai Unióval normalizáljuk a kapcsolatunkat, és végre hozzájussunk a minket illető fejlesztési támogatásokhoz.

2024. szeptember 02. 14:24
Fodor Gábor
Fodor Gábor
Index.hu

Nyitókép korábbi felvétel. Fotó: Hont András Facebook-oldala 

„Mi lehet hazánk nemzeti érdeke ebben a helyzetben? Létezik törvényesen, a népakaratnak megfelelően megválasztott kormányunk. Akár tetszik nekünk politikailag a Fidesz–KDNP-kabinet, akár nem, az országnak az az érdeke, hogy minél gyorsabban hagyjuk magunk mögött a gazdasági válságot. Egyúttal érdekünk az is, hogy végre képesek legyünk a megfelelő mértékben a javunkra fordítani az EU- és NATO-tagságunkat, szerezzük vissza fejlettségben a régiót vezető országok közt elfoglalt pozíciónkat. 

Ehhez elengedhetetlen, hogy a nyugati világgal, benne az Európai Unióval normalizáljuk a kapcsolatunkat, és végre hozzájussunk a minket illető fejlesztési támogatásokhoz és hitelhez.

Ezeknek a lépéseknek nemcsak a konkrét pénzmennyiség ad jelentőséget, hanem elsősorban az a lélektani hatás, amit a kapcsolatok javítása gyakorolhat a piacra. Így a kormánytól a szezonkezdetkor érdemes tehát azt elvárni, hogy azon célok megvalósítása mellett, amiért a szavazók jelentős része rájuk adta szavazatát, a nemzeti érdeket is figyelembe véve végre képes legyen működőképes kompromisszumot kötni azokkal a szövetségekkel, amelyeknek nem pusztán tagjai vagyunk, hanem amelyekhez csatlakozásunkkal hazaérkeztünk a minket évszázadok óta megillető helyre. Ideje lenne végre komolyan venni a figyelmeztető jeleket. Azokat a jeleket, amelyek most már olyan harsányak kezdenek lenni, mint egy háborús plakát.”

Ezt is ajánljuk a témában

Talpra állítható az EU gazdasága? – Nekünk olcsóbban, jobb minőséget és korszerűbben kell termelnünk

A magyar uniós elnökség kiemelt célja a versenyképesség megerősítése – hangsúlyozta Orbán Viktor július 19-én reggel is a Kossuth rádióban. Erre valóban nagy szükség van, mivel Európa gazdasága egyre inkább lemarad. A gyengélkedésnek számos oka van, amelyek közül sokat még orvosolni lehetne. Éppen ezért a miniszterelnök jelezte, hogy a november 8-i tanácsülésen egy erre irányuló versenyképességi paktumot is megvitatnak.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lemez
2024. szeptember 03. 19:39
Mint mindenütt europában.Mükódnek a szankciók.
Szuperszig
2024. szeptember 03. 18:03
Kevesebbet fogyasztunk? Helyes!
atti64
2024. szeptember 03. 16:44
FODOR TE EGY IDIOTA BAROM VAGY NEM TÖBB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tölgy
2024. szeptember 03. 16:10
Kompromisszum? Ezzel a sorosvezérelt, korrupt fejletnyugati elittel? Milyen kompromisszum? Engedjük be számolatlanul a migránsokat, tartsuk el őket, akik köszönetül megerőszakolják lányainkat, válogatás nélkül gyilkolássznak gyereket, nőt, időset? Engedjük a gyerekeinkhez az lmbtq aktivistákat, hogy a brüsszelita pedofilok olcsón élvezkedhessenek? Az ukronáciknak már odaadtuk az ingünket, adjuk oda a gatyánkat is, hogy - jó esetben - a meztelen alfelünkön röhöghessen a brüsszelita elit? Más "kompromisszumot" ez a brüsszelita "elit" nem ismer! Tudod, kedves gábor, ezt SOHA!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!