Rekordbevétellel zárta a tavalyi évet a Partizán

2024. július 10. 07:49

A nyilvános adatok szerint csak úgy dőlt a pénz a tavalyi évben a magát független-objektívnak nevező Youtube-csatornához.

2024. július 10. 07:49
null

Nyitókép forrása: A Partizán Youtube-oldala

 

Gulyás Márton csatornája még 2015-ben indult el, a Partizán Rendszerkritikus Tartalomelőállításért Alapítvány égisze alatt. Az alapítvány vezetője Gulyás Márton, aki korábban baloldali aktivistaként és mozgalmárként vált ismertté. A szervezet megalakulása óra rendszeresen vesz részt nemzetközi pályázatokon, melyekből rendre jelentős külföldi támogatásokhoz jut – írta meg a Magyar Nemzet.

Pályázati út avagy a burkolt finanszírozás új lehetőségei

A Partitán csapata 2021 decemberében nyilvánosságra hozta, hogy részt vettek a The Foundation for Democracy and Pluralism meghívásos pályázatán, amely által 

200 ezer dollárt nyertek el, ami körülbelül 67 millió forintnak felel meg. 

A meghívásos pályázatok mellett egy idő után a külföldi támogatások is megjelentek. Gulyás Márton korábban egy videóban ismerte el, hogy az amerikai National Endowment for Democracy (NED) 98 ezer dolláros, azaz 34 millió forintos támogatást nyújtott a Partizán 2022-es választási roadshowjára.

Az idő előrehaladtával egyre nyilvánvalóbbá vált a külföldi finanszírozás. Gulyás Márton nem titkolta, hogy amerikai pénzekből is finanszírozzák őket. Sőt azt sem, egy amerikai kormány által finanszírozott egy hónapos ösztöndíjprogramon is részt vett.

Teljes padlógáz 2023-ban

Az elegendő pénzügyi források birtokában, 2023-ban a Partizán kiemelkedően aktív szereplőjévé vált a magyar közéletnek, és erre bizony a Mandiner.hu cikke már június 1-én felhívta a figyelmet. Novemberben bejelentették új politikai műsorukat, a Vétót, amelynek egyik műsorvezetője Ruff Bálint, korábbi SZDSZ-es kabinetfőnök, jelenleg Botka László szegedi polgármester politikai tanácsadója. A műsor fókuszában az ellenzék kritikai bírálata állt, annak szándékával, hogy ily módon „kihozva belőlük a legjobbat” pár lépéssel közelebb kerülhessenek a hőn áhított kormányváltáshoz.

Ezt is ajánljuk a témában

2024 elején Gulyás Márton készítette az első interjút a baloldal új üdvöskéjével, Magyar Péterrel, amely videó már több mint 2,5 millió megtekintésnél jár. Hogy Magyar felemelkedése és az (ó)baloldal leváltása pontosan milyen anyagi hasznot is hozott a Partizánnak, az majd csak a jövő évi beszámolójukból derül ki.

Ha egy üzlet beindul

A tavalyi adatok alapján a Partizán saját tőkéje 2023-ban több mint háromszorosára nőtt, 121,7 millió forintról 397,4 millió forintra.

Az értékesítés nettó árbevétele ugyan felére csökkent, 12,7 millióról 6 millió forintra, de az alapítvány így is sikeres évet zárt, profitja több mint hétszeresére, 38,8 millióról 275,7 millió forintra emelkedett.

A Partizán egyéb bevételei is közel duplájára, 471,4 millióról 902,7 millió forintra nőttek. Ezek főként támogatásokból származnak, 32,5 millió forint adományokból és 192 millió forint az 1 százalékos adófelajánlásokból. Emellett közel 573 millió forint külföldi támogatást kaptak. Utóbbi esetében a támogatók kilétét nem részletezték. Az adatok alapján, 

a Partizánt tavaly közel kétharmados arányban külföldről finanszírozták.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000057
2024. szeptember 05. 15:19
🍓 ️ ­É­r­t­­é­k­­­e­l­­d­­ ­a­ ­­­s­­­z­­e­­x­­­i­­­ ­­­p­­u­­­n­­­c­­i­­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
jooeee
2024. július 10. 10:55
Ez a büdös tóger buzeráns.
muszlim1970
2024. július 10. 09:50
Független a kurva anyja!Utálom mint a szart!
zrx8
2024. július 10. 09:38
Gulyás Manci, a (seggbe)kurtizán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!