Nincs megállás: folytatódik a kánikula – mutatjuk a részleteket

2024. július 10. 06:16

Számos egészségügyi kockázata lehet a hosszan tartó, intenzív hőségnek.

2024. július 10. 06:16
Getting wet at drinking fountain

Nyitókép: Steve Prezant / Getty images

 

A szerdai nap forrósággal és ragyogó napsütéssel köszönt ránk, a meteorológiai szolgálatok pedig figyelmeztetést adtak ki. A HungaroMet előrejelzése szerint szerdán gomoly- és fátyolfelhők is megjelennek az égen, délutánra pedig zivatarok is kialakulhatnak. A szél többnyire délkeleti és keleti irányú lesz, mérsékelt erősségű, de zivatarok környékén viharos lökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 39 fok között alakul majd. 

A zivatarok veszélye miatt első fokú figyelmeztetést adtak ki 16 megyére, míg a 29 fok fölötti középhőmérséklet miatt a legmagasabb, piros figyelmeztetés lesz érvényben Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna vármegyékben.

Számos egészségügyi kockázata lehet a hosszan tartó, intenzív hőségnek

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint frontmentes idő várható, de a meleg egyre inkább megterheli a szervezetet. Gyakori lehet a migrén, fejfájás, keringési problémák, szívpanaszok, vérnyomás-ingadozás, szédülés, rosszullét, fáradékonyság, dekoncentráltság és bágyadtság.

Az alvásproblémák miatt kialvatlanok lehetünk, a gyulladásos panaszok pedig fokozódhatnak. A szelesebb területeken élők körében gyakoribbá válhat a fejfájás, ingerlékenység és nyugtalanság, míg záporok és zivatarok környezetében az asztmás panaszok is erősödhetnek.

***

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:35
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­­é­k­­e­­l­­­d­­­ ­a­­­ ­­­s­­­z­­­e­­­x­i­­ ­­­p­­­u­n­­c­­­i­­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
pbetti87
2024. július 10. 17:04
Skywalker - t ez a téma már nem is érdekli?
pintyoke-2
2024. július 10. 09:26
Az egészségügy az más.
Obsitos Technikus
2024. július 10. 09:05
Nyár van, nyár...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!