Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Tűzszünet, újratölt

2024. június 12. 17:28

Az a szép a mostani választások utáni helyzetben, hogy 2026-ig, a következő parlamenti választásig minden nyertes és vesztes politikai erőnek változtatnia vagy bizonyítania kell, ha talpon akar maradni.

2024. június 12. 17:28
null
Para-Kovács Imre
Para-Kovács Imre
HVG

Nyitókép: Janos Kummer/Getty Images

„Átmenetileg elhárult az atomháború nyilvánvaló veszélye, de nem lehetünk nyugodtak, legkésőbb két év múlva újra komor felhők fognak gyülekezni Magyarország egén, hiszen csak és kizárólag az állampárt hajszálvékony védőhártyája választ el bennünket a világégéstől.

Ha már égés…

A kettős választás eredményei – szokás szerint – kiváló lehetőséget teremtettek a pártoknak, hogy győzelmet hirdessenek, hiszen a kazalból kis türelemmel bárki képes kitúrni olyan adatokat, melyeket fel lehet mutatni: Bánréve a mienk!; Paks a változásra szavazott!; 44 százalék!; Debrecen nem dőlt be a dollárbaloldal rettegéspropagandájának!

Ami mégis figyelemre méltó, az a Tisza Párt 30 százaléka. Fekete lovakkal, program nélkül, pusztán lendületből lenyomta a komplett ellenzéket, és minden bizonnyal a Fideszből is harapott le egy keveset, de hogy ez a kevés mennyi, az 2026-ig nem fog kiderülni. Orbán színpadán inkább vicsorogtak az ünneplők, mint mosolyogtak, nem felejtették még el, milyen veszteségeket gyűjtöttek be az elmúlt hónapokban, és Menczer Tamás méretű farönknek kell lenni ahhoz, hogy ezekből a számokból egyértelműen a győzelmet olvassák ki, még ha nem is ismerjük a főpolgármester-választás szavazatainak esetleges újraszámlálás utáni alakulását, Győr elvesztése egyértelmű presztízsveszteség, a csepeli bukta a Holdról is jól látszik (amit Németh Szilárd rendkívül elegánsan próbált Orbán Viktorra tolni, hm, nem is állt fenn a győzelmi dobogón), a XII. kerület elvesztése pedig egyértelmű jele annak, hogy ahol a szavazók többségének megvan az olvasásképessége, nem elég háborúval, migrációval és a társadalmi nemek tudományával ijesztgetni, mert esetleg visszakérdeznek, és az a visszakérdezés ilyen eredményre vezet. Mármint hogy Kovács Gergő – tulajdonképpen váratlan – fölénnyel behúzta a polgármesterséget.

Ez egyébként óriási felelősség a kutyapártiaknak, mert az EP-választáson nem sikerült elérniük az 5 százalékot, és a Fővárosi Közgyűlésben ott lesznek ugyan ketten, de mindenki a Hegyvidékre fog figyelni, mert most kiderül, hogy sikerülhet-e érvényre juttatni azt a közös akaratot, hogy abba kéne hagyni a lopást, mielőtt elfogy a Svábhegy, mert a lelkes telekspekulánsok áthordják a Tihanyi-félszigetre, feltölteni a lyukat, aminek tartalmát onnan lopták el ráérő idejükben.

Nem lesz könnyű dolga a Kutyapárt elnökének, mert az ellenzéki tömörülés még mindig nem volt képes feldolgozni az együtt nem működés gyakorlatát, és elkapott mondatokból, az eredményvárón félig kifejtett véleményekből körvonalazódott számomra, hogy egyértelműen a kudarcának drukkolnak, ami bukta egyben felmentést is adhatna neki, hogy mindeddig olajozottan együttműködött az állampárt lenyúlási gépezetével, legalábbis nem gördített elé leküzdhetetlen akadályokat, noha önkormányzati szinten ezt elég sok esetben megtehette volna.”

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2024. június 13. 17:28
A sajtó soha sehol nem volt és nem lesz negyedik hatalmi ág! Ez a baromság a firkászok lázálma! A média embereinek nincs legitimitása, csak fizetése van! A média árut termel. A média a piac törvényei és erkölcse szerint működik. Nem is tehet mást! Ez a lényege! Elképzeléseket ad el! Az adatok az a vivőanyag amire alapozva eladhatóvá válnak az elképzelések. Az adatok azonban semmit sem mondanak a belőlük levont következtetések helyességéről!!! Független sajtó, független szervezet, független szerző kifejezések nem jelentenek mást, mint azt, hogy függetlenek az aktuális hatalomtól vagy látszólag azok. Nem jelenti azt, hogy függetlenek lennének a hatalomért folytatott harctól. Azaz, vagy ellenzékiek, vagy az aktuális hatalom oldalán állnak. Nem függetlenek a világnézeti elképzeléseiktől és azok által befolyásolva írják le a tárgyukat.
LittleGreg
2024. június 13. 17:10
Nem értem mit írt. Nem tudok románul.
Vén Csataló
2024. június 13. 11:10
Mennyire ócska egy féreg vagy Parakovács. Viccelődjél csak a haborúval. Vicelődjél. Aztán, amikor megtörténik, te leszel az első, aki nagyon meg fog lepődni és azonnal elúzza innen a retkes belét. Mert ugye a háború veszélyével csakis ti, bolsi férgek riogathatjátok a jónépet. Tudom, agyad 5 percre sem képes visszaemlékezni, de mi itt évek óta azt hallgatjuk a hozzád hasonló férgektől, hogy az oroszok Washingtonig akarnak menetelni Ukrajnából és ezért kell most baromian háborúzni. Ez ugye nem háborús riogatás te rohadék?
irmag2
2024. június 13. 10:09
Para, nem kell a szolvenciád a magyaroknak! Lehetséges téged is betiltani?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!