Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Lapát

2024. június 14. 18:51

Karácsony Gergely egyszerre nagyon jó politikus és nagyon rossz.

2024. június 14. 18:51
Batka Zoltán
Batka Zoltán
Népszava

Nyitókép: YouTube képernyőfotó

Karácsony Gergely egyszerre nagyon jó politikus és nagyon rossz. Nagyon jó, mivel tökéletesen adaptálódott a magyar politikai dzsungel sajátosságaihoz, mimikri képessége kimagasló. Egyszerre SZTK-szemüveges mamakedvence megjelenésű bölcsész, akiből az ember simán kinézi a tábortűz mellett, rosszul hangolt dobgitárral dalra fakadó hippit, és egyszerre kőkeményen taktikázó hatalomzsonglőr, aki – ha végül a fideszes választási bizottsági tagok nem találnak pár száz Vitézy-szavazatot – harmadik polgármesteri választását nyeri meg. Brutális ellenszélben, egy zéróközeli támogatottságú párttal, borzalmasan népszerűtlen, vagy éppen ellenségnek beillő szövetségesekkel.

Ezt is ajánljuk a témában

Ugyanakkor bűnrossz politikus, mivel úton-útfélen beszél arról, hogy mindezt hogyan csinálja. Alighanem minden spion álomcélpontja lehet Karácsony. Elég közel kell menni hozzá, majd ravaszul felvetni: »Gergő, kérlek ismertesd, hogy emberileg te mit gondolsz a szövetségeseidről, illetve pontosan hogyan akarod megnyerni a választást?« Majd diktafon bekapcsol, pegazus szárnyra kel, és hopp, leesik a havi célprémium a Fidesztől. Ahány választás, annyiszor hallgatták le Karácsonyt. A politikai módszertanról szóló hangfelvételeiből lassan összejön egy Best of válogatás, olyan örökzöldekkel, mint a »faszért hagytam magam rábeszélni a miniszterelnök-jelöltségre«(2018) »családostul elás engem a Csabi« (2019) vagy a mostani, »lapáttal agyoncsapjuk Dávidot« című megasláger.

Mentségére legyen mondva, a műfaj más sztárjai sem bírnak a szájukkal. Az amúgy paranoiáig fegyelmezett Orbánnal is megesett, hogy baráti körben kiengedve elcsacsogta: esze ágában sem volt megnyerni a 2006-os választásokat. Ami persze nem volt igaz, de utólag jól hangzott. Ahogy Gyurcsány őszödi önostorozó magánszáma is egy túljátszott hülyeség volt, arról nem is beszélve, hogy magánszámát egy halom politikai krokodil előtt adta elő, akiket nem mellesleg előtte még a mocsárlecsapolás fontosságával gondolt fellelkesíteni.

Tisztelt választók: Nem Lehet Más a Politika! A célok, elvek persze lehetnek mások, az eszközök nem. Az alapvetően a lapát. Amivel egyaránt lehet virágágyást ásni vagy fejbe kólintani, majd elföldelni. A NER-ben szerencsére elföldelésről egyelőre nincs szó, minden másról annál inkább.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
igazmagyar
2024. június 16. 23:36
Ennek a cikknek írója még annyit sem érdemel, hogy a nevét leírjam. Nem csoda, hisz a NÉPSZARA újságnál mind ilyenek!
Osztap_Bender
2024. június 16. 21:22
A "belpesti értelmiség" megjelenési formája. Szarból formált emberalak, kizárólag undorító tulajdonságokkal. Judapestek ez jár, úgy tűnik nem lehet elvenni tőlük. (a hatalmat sem) A fidesz a maffiózóinak, ez meg a sameszeknek osztja a pénzünket számolatlanul, kilószámra. Egykutya mindkettő. A cikk szerzője ezt fényezi, tehát a sameszek közé tartozik. Ingyen nem lehet valaki ennyire lökött.
Ehetős Odó
2024. június 16. 18:42
K41G
Obsitos Technikus
2024. június 16. 15:04
Ásó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!