Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Új helyszínt kell találni a brüsszeli „Orbán-konferenciának”, miután antifa-csoportok megfenyegették a Concert Noble-ot

2024. április 13. 20:19

Frank Füredi, az MCC Brussels ügyvezető igazgatója szerint ami történik, az „abszolút tragédia”.

2024. április 13. 20:19

Nyitókép: Grigory SYSOYEV / POOL / AFP

A Concert Noble mégsem ad otthont a jövő héten megrendezésre kerülő NatCon konferenciának – számolt be szombati cikkében a Politico. A portál szerint a rendezvényt az európai jobboldali politikusok „fényes találkozójaként” hirdették meg. A jövő héten Brüsszelben megrendezendő nemzeti konzervatív konferencia jövője azonban kétségessé vált, miután a házigazda helyszín visszalépett a rendezvénytől. A tervek szerint többek között

Orbán Viktor, Suella Braverman volt brit belügyminiszter, Nigel Farage és Eric Zemmour francia politikus is részt vesz a konferencián.  

A rendezvény egyik partnere, az MCC Brussels közölte, hogy jelenleg alternatív helyszínt keresnek. Frank Füredi, a szervezet ügyvezető igazgatója elítélte a helyszín döntését.

Ezt is ajánljuk a témában

Antifák állhatnak a háttérben

„Ami az elmúlt napokban történt, az nem kevesebb, mint a szólásszabadság és a politikai véleménynyilvánítás válságát jelenti egész Európa számára. Abszolút tragédia, hogy az Európai Unió szívében, Brüsszelben befogadták a cancel-kultúrát. Politikai hovatartozástól függetlenül mindenkinek aggódnia kellene amiatt, ami itt történik” – hangsúlyozta Füredi. A cikkben emlékeztetnek: a Brussels Times korábban arról számolt be, hogy

antifasiszta csoportok felszólították a helyszínt, hogy gondolják át a döntést, egyúttal bejelentették, hogy tiltakozást is terveznek a rendezvény ellen.

A portál szerint a NatCon az elmúlt években a nemzetközi agytrösztök egyik jelentős szereplőjévé vált, és erősen transzatlanti fókusszal rendelkezik. A jövő heti brüsszeli összejövetel lett volna a kilencedik rendezvénye és a tervek szerint a nyáron Washingtonban is tartanak majd egy konferenciát.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-99
2024. június 24. 23:53
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­­é­k­­­e­l­­d­­ ­a­ ­s­­z­­e­­x­i­­­ ­­p­u­­­n­c­­i­­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Box Hill
2024. április 14. 14:21
Nem volt a meghívottak között Lenin meg Pol Pot? Ezért akadtak ki az antifák.
lendvaiildiko
2024. április 14. 11:25
Szabad országban szabad emberek azt mondják, amit szabad! Haza kell küldeni a belga nagyköveteket s csak ügyvivői szinten gyakorolni a diplomáciai kapcsolatokat.
Lajoss
2024. április 14. 10:15
Bizony,Feri,a szélsőjobbtól még mindig sokan undorodnak…🤷‍♂️
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!