Hódító Viktor

2024. március 19. 18:18

De ha harc, hát legyen harc! Mi több, legyen háború! Kemény, következetes.

2024. március 19. 18:18
Kopácsi János
Kopácsi János
Népszava

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

„Meg kell hódítani, el kell foglalni Brüsszelt. Rendben. És tessék mondani, kivel? Jogász a hadsereg főparancsnoka, jogász a kormányfő, és a programban a legfontosabb, éppen pozícióban lévő, a honvédelmet irányító szakember, a jelenlegi honvédelmi miniszter agrármérnök. A Gödöllői Agrártudományi Egyetemen végzett, életrajza szerint volt diplomata, üzletember, tartalékos katonatiszt, lapkiadó, főszerkesztő és ki tudja, még mi, hol mindenütt próbálta ki magát.

Ezzel nincs is baj, magam is ott végeztem, igaz, ötven évvel ezelőtt. De ami felveti az egymillió forintos kérdést: egy általa szakmailag minden bizonnyal kiválóan megalapozva lefejezett, ma ugyan egyre jobban felszerelt, de még mindig elég vékony hadi képességűnek tűnő, kis létszámú hadsereggel még átvitt értelemben sem indulnék neki a világnak.

Mert hát a szónoklat is átvitt értelmű volt. Volt egy másik fellépő, aki pár utcával odébb megemlítette, hogy nagyjából két Marshall segélynyi összeget kapott már Brüsszeltől Magyarország. A fő beszélőnek inkább az országos eredményeket kellett volna, illett volna felmutatni, hogy mit is hoztak a forradalmak, a háborúk, a véráldozatok. Szokták is, néha, amolyan »Szabad Nép félóra«-szerűen kampányolva, és csodálkoznak a csodálkozásunkon (és a nemzetközi statisztikán), hogy mindennek ellenére miért vagyunk a szegénységi bajnokságban stabilan érmesek, amikor mennyi mindent adnak az országnak. Hogy lehet ez? Pedig évtizedek óta küzdünk, harcolunk, háborúzunk. Hogy ki ki ellen, miből és mennyiért – egy másik győztes kérdés...

De ha harc, hát legyen harc! Mi több, legyen háború! Kemény, következetes.

De csak olyan hódító csatákban és kizárólag hazai harcmezőkön, ahol az utolsók közt végezni a legnagyobb dicsőség! Ha sikerül, újabb jelentős győzelmet könyvelhetünk el.

Csak hát ehhez megfelelő hadvezetés szükséges.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor: Háború vagy béke?

Videó

Magyarország csak a békével járhat jól. Nem kérünk a háborúból – hangoztatta a miniszterelnök a több tízezres tömeg előtt a Nemzeti Múzeumnál.

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. március 21. 10:06 Szerkesztve
Ha csak egy gyáva, gerinctelen, álharcos, pocakos „generális” szar vagy, akkor csak olyanokkal keménykedj, akik biztosan nem ütnek meg. Ez Orbán harcias retorikájának alapszabálya. Ugass be a szövetségeseidnek, abból nem lesz pofán vágás, mert ezek úriemberek. Nyalj a valódi ellenségeidnek, hogy ha valakit mégis szájba vernének ezek a barbár népek, akkor ne te legyél az első! Emellett állítsd be magadat forradalmi, újító szellemű, változást hozó, bátor hősnek, hogy akik nem veszik észre, hogy a pávatánc nekik szól, támogassák ebben. Így nyugiban szétlophatod a magyarok közpénzét úgy, hogy az visszafordíthatatlanul elveszítse közpénz jellegét; zsebre vághatod és kimenekítheted az országból az így, a magyaroktól elorzott vagyont.
Hangillat
2024. március 20. 21:24
Byte / vitriol=?
Oeregfiu
2024. március 20. 18:04
Ennél hülyébb, oktalanabb irományt már régóta nem olvastam. És még a képzettségével is kérkedik ez bunkó!
Palmimi85
2024. március 20. 17:45
János! A gimiben normálisabbnak gondoltalak. Csillag Pista is itt szokott - mármint a Népszavában - irogatni, téged is már láttalak az ottani szerzők között, de eddig csak úgy gondoltam, nem lehet azonos véleményen mindenki, de... És akkor majd jön az EU-ból Cihika tanár úr utódja és közli, hogy jól kitapossa a belünket a szöges munkásőr bakancsával, he nem viselkedünk... persze csak átvitt értelemben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!