Elkéshet, aki nem vált eurót a nyárra, a 425 forintos árfolyam sem kizárt

2024. március 05. 20:43

Nem látható a forint mélyrepülésének vége.

2024. március 05. 20:43
Hungarian Currency As Forint Strengthens Against Euro

A Világgazdaság Cramer Larssonnal, a Saxo Bank technikai elemzőjével beszélgetett a nemzetközi devizapiac kilátásairól. Mint a szakértő fogalmazott: a devizapiacon általában az oldalazás az elsődleges trend, lényegi elmozdulás csak ritkán, kivételes esetekben szokott történni. A dollár várható árfolyam-alakulásának előrejelzése már csak azért is kifejezetten nehéz mostanság, mert a piacokon állandóan változik a konszenzus arról, hogy mikor kezdi a Fed a kamatcsökkentést idén és milyen tempóban. 

Mire számíthat a forint?

„A forint pont ezért szerintem nem sok támaszra számíthat a nemzetközi devizapiaci folyamatok alakulása irányából. A jelenlegi technikai paramétereket elnézve úgy vélem, rövid távon bőven benne lehet a 400-as szint áttörése az euróval szemben, itt az első ellenállás 408-410 környékén lehet majd. 

Ha viszont ez sem fogja meg a kurzust, akkor a következő állomás már 425 környékén lehet, a 2022-es árfolyamcsúcs megdöntésében azonban már nem vagyok biztos”

– fogalmazott a szakértő. Hozátette: a forint sorsa szempontjából a makroadatok alakulása és az MNB kamatpolitikája is kulcsfontosságú tényezők lesznek.

A Világgazdaság teljes cikkét a témában itt olvashatja.

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:12
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­ö­g­­­ö­­s­­ ­l­­­á­­­n­­­y­­o­­k­­ ­­­v­­á­r­­n­a­­­k­­­ ­­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­𝗡
Akitlosz
2024. március 06. 22:51
"A gazdaság már csak ilyen" - írja vki. Nem a gazdaság ilyen, hanem az újságírás. Hírek, tények, események nélkül gyártja az ez lehet, az lehet, amaz lehet, nem kizárt, elképzelhető tartalmakat. A lehetőségek száma végtelen. Nem újságba való.
antal-2
2024. március 06. 15:33
Ó, anyám! Nyárra 370 lesz...csak a szokásos. De!! Gyorsan vegyetek, minnél többet!
Zokni
2024. március 06. 14:31
“…ez a cikk is csak egy fantáziáló hatoló hetelő cikk.” - írja vki. A gazdaság már csak ilyen, a többtényezős sajátossága miatt. Csak egy biztos: Orbán és bandája több ezer milliárdos vagyonszerzése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!