Valójában mi az a háttérhatalom?

2023. október 14. 22:03

Vallásosnak sem kell lenni ahhoz, hogy felmerüljön a kérdés: hogy tud ennyi negatív erő, gondolat – a háborúktól kezdve a vallási fanatizmuson át az LMBTQ-ideológiákig – egyszerre jelen lenni.

2023. október 14. 22:03
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Magyar Nemzet

„Az, hogy korábban is létezhettek hátsó szándékok, háttér-megállapodások, nyilvánvaló. Azon is el lehet filozofálni, hogy a rossz szándékokat, a rossz szándékú embereket vajon sátáni parancs irányítja, vagy valójában idegen civilizációkból érkezett lények (például emberi maszkot viselő hüllők) ők. Vagy mindkettő. Tán egyik sem feltétlenül nevetséges fantazmagória. Az első a legkevésbé sem; még csak mélyen vallásosnak sem kell lenni ahhoz, hogy az emberben felmerüljön a kérdés: hogyan tud ennyi különböző negatív erő és gondolat – a háborúktól kezdve a vallási fanatizmuson át az LMBTQ-ideológiákig – egyszerre jelen lenni, és ugyanabba az irányba, a teljes entrópia és pusztulás felé mutatni, már-már láthatóan összehangoltan? Kifejezetten logikusnak tűnik, de legalábbis más magyarázatot nem nagyon találunk rá, mint hogy a sátán irányítja.

De a filozófiai mellékszáltól térjünk vissza napjaink gyakorlati valóságába. Merthogy akár a sátán irányítja, akár a saját ösztönük, küldetéstudatuk vezérli őket, kétségtelen, hogy egy szűk elit mára óriási hatalmat szerzett a világ fölött. És ma már nem is titkolják, nem is rejtőzködnek. Sőt kifejezetten hiúk, szeretnek szerepelni, sőt, ünnepeltetni magukat, mint az emberiség nagy jótevői. 

Bill Gates, Soros György, Klaus Schwab, de Jeff Bezos vagy Larry Fink 

is rendszeresen mesélik a nyilvánosságnak, hogy ők mennyi minden jót tesznek, csakis nekünk, csakis értünk. És ők ezt el is hiszik.

Szó sincs arról, hogy cinikus manipulátorok lennének. Meg vannak győződve róla, hogy amit csinálnak, az a világ javát szolgálja. Persze, közben rengeteg pénzt keresnek, hihetetlenül gazdaggá, hatalmas befolyásúvá is válnak – de úgy is érzik, hogy ők erre predesztinálva vannak, és meg is érdemlik, mert egyrészt az ő emberi minőségük annyival másoké felett áll, másrészt annyi minden jót tesznek az emberiséggel. Vagyis: miközben bekebelezik a világot, tolják az önigazoló jóemberkedést.”

Nyitóképünk illusztráció: Pixabay

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
janicsar-2
2023. november 01. 09:32
Egyszerű a válasz! A politikus, gazdasági csendestársa.
Trinitysum
2023. október 29. 15:54
Minden hatalom leáldozik egyszer a háttér is. Mindenki meghal, a pénze itt marad, azt mások, másképpen fogják használni. A hatalmas kultúráknak is leáldozik egyszer és helyettük új kultúrák fognak felemelkedni. Ha valakinek annyira bántja a szemét a zsidó háttérhatalom, akkor csinálja utánuk. Mit tudnak a zsidók többet v. mást? Másoljuk le és csináljuk utánuk.
Töki
2023. október 16. 13:04
Jól leírtad Jeszykém!
Latrina
2023. október 16. 11:30
jeszy, már megint mit találtál a Breitbaron?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!